5x Beste Landschildpadden Terrarium

Een landschildpad is natuurlijk een super leuk huisdier om te houden. Alleen nu heb je nog een terrarium nodig waar je het schildpad in kan houden. Afhankelijk van het soort schildpad dat je wilt houden moet je er rekening mee houden dat ze best wat ruimte nodig hebben. Het is daarom belangrijk om je terrarium op de groei te kopen. Om je op weg te helpen hebben wij de vijf beste terrariums voor je landschildpad op een rijtje gezet. Je weet zo precies welk terrarium je het beste kan aanschaffen!

Lijst met 5 beste landschildpadden terrarium

Exo Terra glas terrarium inclusief achterwand

Exo Terra is natuurlijk al jaren één van de beste merken voor een terrarium voor je reptielen. Natuurlijk hebben ze verschillende opties om je landschildpad te houden. De Exo Terra glas terrarium inclusief achterwand is wel aan de kleine kant. Dit terrarium is 60x45x45 cm. Het is een prima terrarium om mee te beginnen of tijdelijk baby landschildpaden in te houden. Bijvoorbeeld als je eieren uitgekomen zijn en je de schildpad graag een onderkomen wilt geven. Het leuke van dit terrarium is dat er een achterwand bij inbegrepen zit. Er is ook een handige schuifdeur om te openen voor het voeren van de schildpad.

Exo Terra 90x45x45 cm terrarium

De 90x45x45 terrarium is een maat die goed past bij een kleine landschildpad. Hier heeft je schildpad een beetje de ruimte in om te bewegen en rond te lopen. Je hebt zo ook de ruimte om het terrarium leuk in te richten. Bijvoorbeeld met rotsen, zand en een zon plek. Dit terrarium wordt geleverd met een achterwand. Zo is hij meteen klaar voor gebruik. De schuifwand aan de voorzijde kan gebruikt worden om je schildpadden te voeren. Met dit terrarium kan je meteen even vooruit bij de aanschaf van je eigen landschildpad.

Flamingo Terrarium

Wil je helemaal zelf aan de slag gaan om je eigen terrarium te bouwen? De Flamingo Terrarium is een mooi opzetje en speciaal ontworpen als terrarium. Het terrarium is 79x29x27 cm en kan dus prima landschildpadden huisvesten. Het terrarium is voorzien van staalgaas, zodat UV straling doorgelaten wordt, maar ontsnapping niet mogelijk is. Voor de rest heb je bij dit terrarium nog volledig de vrijheid om zelf een eigen landschap voor schildpad te ontwerpen.

Expo Terra Large Terrarium

Dit terrarium is eigenlijk meer geschikt voor reptielen die het ook fijn vinden om te klimmen. Dit terrarium is namelijk 90 cm hoog. Maar de hoogte geeft je ook de mogelijkheid om een uniek landschap te maken. Zo kan je zelfs je eigen mini waterval in dit terrarium bouwen. Dankzij een breedte van 90 cm heeft je schildpad ook de ruimte om te bewegen. In dit terrarium zit al een achterwand met de ruimte om snoeren en buizen weg te werken. Dit is handig voor bijvoorbeeld sensoren of je eigen waterval. In dit terrarium is ook ruimte om het grondoppervlakte te verwarmen. Dankzij de extra hoge voorruit kan je ook een dikke bodembedekking aanbrengen. Zo kunnen je schildpadden eventueel graven als ze dit willen.

Flamingo Chorda Terrarium

Op zoek naar een alternatief voor Expo Terra? Dan hebben we de Flamingo Terrarium Chorda voor je gevonden. Dit terrarium van Flamingo is een slag kleiner dan die we bovenaan hebben staan. De Chorda is namelijk 80 x 40 x 50 cm. Een prima maat dus om één landschildpad in te houden. Dit terrarium is voorzien van dubbele ventilatie en heeft voldoende ruimte om 1 kleine landschildpad in te houden. Je kan met dit terrarium helemaal zelf nog aan de slag om de inrichting te regelen. Laat je fantasie hier gerust op los terwijl je dit terrarium gaat inrichten.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je terrarium zijn?

Dit is afhankelijk van het soort landschildpad dat je gaat houden. Een jonge landschildpad is in de winkel vaak maar 10 cm. Maar kan gerust 20 tot 50 cm groot worden. Een terrarium van 60 cm is voor een klein soort echt het minimum.

Kan je ook een aquarium gebruiken?

In principe kan je een aquarium ook ombouwen tot terrarium. Maar dit is meestal niet echt handig met een landschildpad. Een terrarium heeft meestal een schuifdeur aan de voorkant. Hier kan je de landschildpad uithalen of voeren. Via de bovenzijde is het vaak bij een aquarium nog best diep om je schildpad eruit te halen.

Moet je terrarium ook verwarmd worden?

De meeste landschildpadden hebben bij verwarming nodig. Sommige soorten moeten echt een warm terrarium hebben. Let goed op of je terrarium hiervoor geschikt is. Vooral als je een gewoon aquarium gebruikt.

Hoe groot moet een terrarium zijn voor een koppel?

Wil je een koppel houden en zelfs gaan fokken? Dan adviseren we minimaal 1m2 per koppel. Probeer zelfs je terrarium zo groot mogelijk te maken, zodat de schildpadden de ruimte hebben.

Bekijk hieronder de volledige top-5 terrariums voor landschildpadden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *