beste kattenluik voor dikke en grote katten en poezen

5x Kattenluik voor een grote kat of poes

De meeste kattenluiken zijn gemaakt voor een standaard formaat kat of poes. In principe is hier niets mis mee tenzij je een vrij grote kat of poes hebt. Voor je het weet komt je kat niet meer naar binnen toe of zit je poes klem. Om dit te voorkomen kan je voor een extra groot kattenluik kiezen. Wij hebben de vijf beste kattenluiken voor een grote kat of poes voor je op een rijtje gezet.

Beste kattenluik voor een grote kat/poes

Staywell voor grote kat of poes

Een oplossing voor een grote kat of zelfs een hond is de Staywell extra groot. Deze is speciaal gemaakt om een grote kat of poes door te laten. Vanwege het formaat van het luikje past er zelfs een kleine hond doorheen. Je kan de kattenluik op vier standen zetten: alleen uit, alleen in, open of gesloten. De Staywell is in het wit en past in glazen en houten schuifdeuren.

Petsafe 300

De Petsafe 300 is niet de grootste uit dit rijtje maar heeft een doorgang van 25 cm. Dit is groot genoeg voor een kat van 7 kg met een schouderbreedte van 15 cm. Het grote voordeel is dat dit luikje bijna overal gemonteerd kan worden. Dankzij aanvullende verlengstukken kan je zelfs een tunnel door de muur ermee maken.

Trixie kattenluik XL

De Trixie XL is speciaal gemaakt voor de wat grotere katten en wordt geleverd met een tunnelstuk. De kattenluik is 24×28 cm. Hij heeft vier standen waardoor je kan kiezen tussen open, dicht, alleen naar binnen of alleen naar buiten. De klep is geluidsarm en gaat gemakkelijk open en dicht dankzij een magneet.

Petsafe voor grote katten

Naast de Petsafe 300 is er nog de Petsafe speciaal gemaakt voor grote katten. In plaats van een doorgang van 25 cm heeft deze een doorgang van 29 cm. Dit maakt hem nog net een slag groter, dan zijn voorganger. De kattenluik wordt geleverd met vier standen: dicht, open, alleen in en alleen uit.

Ferplast Swing 11

Dit keer een XL kattenluik van het merk Ferplast. De doorgang van de kattenluik is 21,8 x 25,5 cm. Dankzij een magneetsluiting sluit het luikje zachtjes als je kat binnenkomt. De tunnel kan aan de buitenkant ingesteld worden in vier standen en werkt dus niet met een chip zoals de moderne kattenluiken.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet het kattenluik zijn?

Hoe groot het kattenluik moet zijn, hangt af van het gewicht van jouw kat. Een standaard kattenluik heeft een grootte voor katten tot zeven kilo. Wanneer jouw kat zwaarder is dan zeven kilo, moet je gaan voor een groter kattenluik die geschikt is voor katten tot tien kilo.

Hoe werkt een kattenluik met chipherkenning?

Als jouw kat een chip heeft die is geregistreerd bij de dierenarts, kun je de chip programmeren in het kattenluik. Zo voorkom je ongewenste bezoekers in jouw huis. Op de meeste kattenluiken zit een knop die je moet indrukken. Terwijl je de knop indrukt, moet je de kat in de buurt houden van het luik. Meestal gaat er dan een lampje branden of gaat er een pieptoon af, om te bevestigen dat de chip is geregistreerd.

Van welke materialen moet een kattenluik zijn gemaakt?

De meeste kattenluiken zijn gemaakt van aluminium of kunststof. Deze luiken zijn verreweg het stevigst en veiligst voor jouw kat, ongeacht de grootte. Als jij het kattenluik in glas of in de muur wil plaatsen, is het belangrijk om te kijken van welke materialen het kattenluik is gemaakt.

Geef een antwoord

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Kattenbak

Wanneer je een kat in huis hebt rondlopen, is dat een en al gezelligheid. Ook al zijn ze soms stout of druk, een kat maakt deel uit van het gezin....

5x Beste Hondenfluitje

Honden vinden het heerlijk om zo af en toe eens los te mogen lopen. Bovendien is dit ook goed voor de hond, hij kan op deze manier namelijk goed zijn...

5x Beste Vetbed

Een vetbed is een perfecte slaapplek voor jouw viervoeter. Op een vetbed kan jouw hond heerlijk ontspannen. Hiermee voorkom je ook dat jouw hond last heeft van kou in de...

5x Beste Hondenstretcher

Honden kunnen vrijwel overal slapen. Het zijn namelijk over het algemeen makkelijke slapers. Toch is een koude ondergrond niet goed voor de hond. Een hond kan in dat geval beter...