hond

Verschillende geuren die honden niet kunnen hebben

Honden hebben een afkeer van bepaalde geuren zoals hete pepers, citroen en kruiden. Deze geuren kunnen gebruikt worden als afschrikmiddel om gedrag af te leren, maar voorzichtigheid is geboden om irritatie bij honden te voorkomen. Kruiden zoals munt en rozemarijn worden over het algemeen vermeden, hoewel smaak per hond kan variëren.

Wanneer je een hond hebt, dan kan het natuurlijk zijn dat je je hond iets af wilt leren, zoals plassen in huis. Dan kun je de hond laten weten dat het niet mag en dit kan op verschillende manieren. Zo kun je een geur bij zijn neus halen wat de hond niet prettig vindt. Op die manier leert je hond het plassen in huis snel af. Daarnaast kun je ook voorzichtig zijn met je hond en er rekening mee houden dat je hond niet van die geuren houdt. Hieronder lees je precies welke geuren dat zijn.

Hete pepers

Allereerst kan een hond absoluut niet tegen de geur van hete pepers. De hete pepers, zoals jalapenos of andere chilipepers, zijn voor honden echt not done. Toch kun je dit wel gebruiken als afschrikmiddel voor je honden. Op die manier komen ze niet bij je in de buurt of kun je een bepaald trekje afleren. Wij mensen ruiken de pepers niet altijd, bij honden ligt dat echter heel erg anders. Ze hebben een veel beter reukvermogen. Dus ook wanneer ze bij de pepers in de buurt zijn, kunnen ze binnen no time de pepers opmerken en gek worden. Het is wel van belang dat je goed uitkijkt met pepers in combinatie met honden. Het is logisch dat je hond een paar keer moet niezen, maar ga er niet te ver in. Je hond kan namelijk last krijgen van ademhalingsproblemen.

Citroen

Daarnaast vindt een hond de geur van citroenen ook verschrikkelijk. Het is echter niet alleen de geur die de hond weg doet laten rennen, ook de smaak is niet lekker voor een hond. De geur van citroen is namelijk erg zuur en daar kan een hond niet goed tegen. Ook als een beetje citroensap op je hond zijn of haar tong legt, wordt de hond niet blij. Het is wel goed om geuren en smaken te gebruiken om iets af te leren, wel is het van belang dat je er geen vaste prik van maakt. Op die manier is je hond minder snel bang en kunnen jullie samen een mooie band opbouwen.

hond

Kruiden

Honden vinden de geur van alle soorten kruiden verschrikkelijk. De reactie die de hond krijgt van hete pepers kan ongeveer hetzelfde zijn als de reactie op de kruiden. Mocht het zo zijn dat je hond niet ergens aan mag zitten, dan kun je met gemak daar kruiden opdoen. Denk bijvoorbeeld aan planten of andere spullen. Op die manier blijft je hond uit de moestuin en hoef je je daar dus geen zorgen over te maken. Het is wel van belang dat je kruiden niet in je hond zijn gezicht blaast. Er zitten namelijk veel gevolgen aan verbonden zoals irritatie en brandwonden bij je hond. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van de kruiden.

Daarnaast heb je ook nog kruiden als in kruidenplanten. Denk aan munt of rozemarijn. Ook hier zijn honden totaal geen fan van en blijven ze zeker van uit de buurt. Toch is het wel verschillend per hond, elke smaak is anders. Dus sommige honden vinden munt daadwerkelijk een lekker snack.

Veelgestelde vragen over geur van honden

Welke geuren zijn problematisch voor honden?

Sommige geuren waar honden gevoelig voor kunnen zijn, zijn onder andere citrusgeuren, pepermunt, azijn en ammoniak.

Waarom reageren honden sterk op bepaalde geuren?

Honden hebben een sterk ontwikkeld reukvermogen, dus bepaalde geuren kunnen hun zintuigen overprikkelen of irriteren.

Waarom kunnen honden niet tegen citrusgeuren?

Citrusgeuren bevatten stoffen die honden kunnen irriteren en zelfs giftig kunnen zijn, zoals de oliën in citrusvruchten.

Welke geur wordt vaak gebruikt om honden van bepaalde gebieden af te weren?

Pepermuntgeur wordt soms gebruikt om honden uit bepaalde gebieden te weren, omdat honden er meestal niet van houden.

Waarom vermijden honden azijngeuren?

Azijn heeft een sterke geur die honden kunnen vermijden, maar het is ook belangrijk op te merken dat sommige honden niet negatief reageren op azijngeuren.

Waarom is ammoniakgeur problematisch voor honden?

Ammoniakgeur kan sterk zijn en irriterend zijn voor honden, wat kan leiden tot fysieke ongemakken of onrust.

Welke geuren kunnen schadelijk zijn voor honden?

Sommige geuren, zoals bepaalde essentiële oliën, kunnen schadelijk zijn voor honden en zelfs leiden tot vergiftiging.

Waarom moeten eigenaren voorzichtig zijn met het gebruik van geuren in de buurt van honden?

Honden hebben een gevoelig reukvermogen en bepaalde geuren kunnen hen storen, ongemak veroorzaken of zelfs schadelijk zijn.

Hoe kunnen honden op geuren reageren die ze niet verdragen?

Honden kunnen op gevoelige geuren reageren door te niezen, te hoesten, te krabben of zich rusteloos te gedragen.

Wat moet ik doen als mijn hond negatief lijkt te reageren op bepaalde geuren?

Als je hond negatief reageert op bepaalde geuren, is het het beste om die geuren te vermijden en bij ernstige symptomen een dierenarts te raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *