4 Verschillende soorten hondenmanden op een rij

4 Verschillende soorten hondenmanden op een rij

Het is algemeen bekend dat steeds meer baasjes kiezen voor een hondenmand. Toch zijn er heel veel verschillende soorten hondenmanden. Je hebt namelijk hondenmanden voor kleine honden en grote honden, maar ook orthopedische hondenmanden en kunstleren hondenmanden. Hieronder hebben wij verschillende soorten hondenmanden voor je op een rijtje gezet. 

Grote honden

Het is natuurlijk logisch dat je een grote mand nodig hebt voor een grote hond. Wanneer jij je hond koopt is het natuurlijk nog een puppy. Toch is het belangrijk dat je voor een grote hond een mand koopt waar hij in mee kan groeien. Het is verstandig om de mand nog een stuk groter te kopen dan dat je hond wordt. Dat komt omdat je hond ook nog de ruimte nodig heeft om ondersteuning te krijgen en om zijn speeltjes in kwijt te kunnen. 

Kunstleren hondenmand

Een hondenmand die is gemaakt van kunstleer zorgt ervoor dat de mand waterdicht is. Ook is kunstleer een hele sterke en stevige stof waardoor je hond betere ondersteuning heeft en waardoor de mand een stuk langer mee kan gaan. Het voordeel van kunstleer is dat de manden in verschillende vormen en maten komen. Op deze manier is de kunstleren mand geschikt voor elke hond. 

Orthopedische hondenmand

Een orthopedische hondenmand is voornamelijk geschikt voor honden die wat ouder zijn en last hebben van hun gewrichten. De orthopedische hondenmand heeft namelijk verschillende eigenschappen waardoor de hond een stuk minder last krijgt van zijn gewrichten. Denk bijvoorbeeld ook aan dat deze hondenmand een stuk lager is waardoor je hond minder moeite hoeft te doen om in de mand te komen.Ook is zo’n orthopedische mand vaak voorzien van een speciale voering. Een orthopedische hondenmand is wel iets duurder dan de standaard manden, maar het is wel beter voor je hond op leeftijd.  

Kleine honden

Het is natuurlijk logisch dat je voor een kleine hond ook een kleine mand koopt. Een kleine hond vindt het namelijk ook fijn om lekker in een holletje te kruipen en zich helemaal op te rollen. Als je voor je kleine hond een te grote mand koopt, kan het zijn dat de hond wat meer kou voelt. Kleine honden zijn namelijk een stuk gevoeliger voor kou. Ook kan het zijn dat een te grote mand de wat kleinere honden een onveilig gevoel kan geven. Zorg er daarom voor dat de mand goed matcht bij de grootte van je hond. 

Veelgestelde vragen

Moeten honden een mand hebben?

Het is natuurlijk vrijwel bekend dat honden vroeger geen manden hadden waar ze op konden liggen. Toch kiest een hond sneller voor het liggen op een mand dan op de harde grond. Een hond moet natuurlijk geen mand, maar het is wel beter en comfortabeler voor de hond. 

Hoe vaak moet je de hondenmand stofzuigen?

Het is verstandig om de hondenmand minimaal één keer in de week mee te nemen tijdens je stofzuigronde. 

Welke hondenmanden gaan niet kapot?

De Hugglefleece matten staan er bekend om dat ze amper tot niet kapot te krijgen zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *