Waarom een hondenmand beter is dan een bench

Waarom een hondenmand beter is dan een bench

Tegenwoordig kiezen steeds meer baasjes voor een hondenmand dan voor een bench. Maar waarom kan je het beste een hondenmand nemen dan een bench? Hieronder geven we je een paar redenen waarom je beter een hondenmand kan kopen dan een bench. 

Kan overal in de kamer staan

Een hondenmand is vergeleken met een bench een stukje kleiner. Daarom kan je een hondenmand veel makkelijker kwijt op verschillende soorten plekken. Doordat een bench een groot deel van je ruimte inneemt, is het moeilijker om de bench op een goede plek neer te zetten. 

Meer ondersteuning

Een hondenmand met een vulling biedt veel meer ondersteuning dan een bench met een matje erin. De opstaande randen bij een hondenmand biedt de hond meer ondersteuning om op de plek te blijven liggen. Op deze manier kan de hond ook een stuk veiliger en comfortabeler liggen. 

Angst en stress

Een bench kan voor vele honden angst en stress bezorgen. Dat komt namelijk omdat een hond een groepsdier is die er graag bij wilt horen. Zodra jij je hond in een bench stopt en de deur dicht doet kan het zijn dat de hond zich achtergelaten voelt. Op deze manier kan hij zich een stuk meer beangstigend voelen, wat weer voor meer stress zorgt bij je hond. 

hondenmand of bench

Meer beweging

Zodra jij een bench hebt heeft je hond een stuk minder bewegingsruimte. Vele mensen die een bench hebben voor hun hond stoppen de hond in de bench als ze weggaan. Je hond kan op dit moment een heel opgesloten gevoel hebben en meer angst creëren. Daarom is een hondenmand een stuk beter. Op deze manier kan je hond in ieder geval nog lekker bewegen terwijl jij weg bent. 

Meer aandacht

Als je er eens over nadenkt. Zou je dan eerder een hond aandacht geven die in een hondenmand zit of een hond die in de bench zit? Veel meer mensen geven honden die in een hondenmand liggen een stuk meer aandacht. Dat komt doordat je sneller naar de hond toe loopt die in de mand ligt dan die in een bench zit. Als je een hond in de bench ziet denk je minder snel, die ga ik even aaien. Dat komt omdat je ook minder goed kan zien wat de hond zelf wilt. 

Veelgestelde vragen

Waar kan een hond het beste op slapen?

Een hond kan het beste slapen op een plek die echt van hemzelf is en waar hij zich veilig voelt. 

Worden honden agressief van een bench?

Er ontstaat een kans dat honden zich agressiever gaan gedragen als ze in een bench zitten. Dat komt doordat de honden zich dan erg opgesloten voelen.

Hoe lang mag een hond in de bench?

Het wordt aangeraden dat honden niet langer dan drie uur in een bench zitten. 

Over de auteur

Team Redactie is een getalenteerde en toegewijde groep van vijf vrouwen - Hieke, Lola, Ilse, Manouk en Anne - die samenwerken om de best mogelijke informatie en advies te bieden aan dierenliefhebbers op Petmania.nl.

Met een brede en diverse achtergrond hebben alle vijf de teamleden hun eigen expertise en kennis van dieren. Hieke is bijvoorbeeld een specialist in reptielen, terwijl Lola zich richt op katten, en Ilse een liefhebber is van exotische dieren. Manouk en Anne brengen op hun beurt expertise op het gebied van honden en vogels.

Als team zetten we ons in om onze lezers te voorzien van betrouwbare en up-to-date informatie over alle soorten huisdieren. We werken nauw samen om ons platform te vullen met boeiende en informatieve artikelen, die variëren van praktische adviezen voor dierenverzorging tot inzichtelijke verhalen over de levens en behoeften van verschillende dieren.

Ons doel is om mensen te helpen de beste zorg te bieden aan hun huisdieren, en we zijn er trots op dat we deel uitmaken van het team dat het mogelijk maakt om deze missie te realiseren. Wij zijn Team Redactie, en we zijn toegewijd om dierenliefhebbers te helpen bij het bereiken van een lang, gelukkig en gezond leven voor hun huisdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *