Hoe laat je een hond wennen aan een nieuwe hondenmand?

Hoe laat je een hond wennen aan een nieuwe hondenmand?

Honden raken snel gewend aan hun eigen mand. Toch bestaat er een kans dat de hondenmand vervangen moet worden. Doordat de honden gewend zijn aan hun eigen mand vinden ze het moeilijk om zich comfortabel te voelen in hun nieuwe mand. Wij hebben hieronder een aantal tips gegeven hoe je jouw hond kan laten wennen aan zijn nieuwe mand. 

Geur

Je hond raakt gewend aan de geur die in zijn hondenmand zit. Zodra je dan een nieuwe hondenmand koopt is de geur van zijn vertrouwde huisje weg. Zijn hondenmand ruikt namelijk ook voor een groot gedeelte naar jouw huis, naar zijn vacht en natuurlijk naar jou zelf. Het is dus verstandig om een oud kleed of een t-shirt van jou in de hondenmand te leggen. Op deze manier kan je hond makkelijker wennen aan zijn nieuwe mand. 

Dezelfde plek

Als je een nieuwe mand koopt voor je hond is het verstandig om de nieuwe mand op precies dezelfde plek neer te zetten. Je zou denken dat het honden niet zoveel uitmaakt waar ze liggen, maar niets is minder waar. Je hond is namelijk gewend aan de standaard plek die je hem ooit hebt gegeven. Zet daarom altijd je nieuwe mand op de oude plek neer. 

Speeltjes

Een van de beste manieren om je hond te laten wennen aan zijn nieuwe mand is het gebruiken van zijn favoriete speeltjes. Je hond is namelijk erg gehecht aan zijn favoriete speeltje. Zodra je die in de nieuwe mand legt moet je hond wel over de grens gaan om zijn speeltje te pakken. Als je dit vaker doet weet je hond ook dat de mand geen bedreiging voor hem is, maar juist zijn nieuwe plekje is. 

Heb geduld

Iets wat eigenlijk een vanzelfsprekend is, is dat je geduld moet hebben. Je hond heeft namelijk de tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe mand. Je hond pushen om in zijn mand te gaan geeft geen vertrouwen. Je hond moet het weer opnieuw zijn eigen plekje maken en dat heeft nou eenmaal tijd nodig. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat een hond gewend is aan de nieuwe mand?

Dat verschilt heel erg. Er zijn honden die binnen een dag al gewend zijn en een andere hond is na ruim een week pas een keer gewend aan zijn nieuwe mand. 

Hoe merk je dat een hond zich thuis voelt?

Je ziet vaak bij een hond die zich thuis voelt dat hij heel speels is, zich focust op zijn baasje, dat hij lekker bij zijn baasje gaat liggen of zelf zijn eigen plek in het huis al heeft opgeëist. 

Hoe kies je de juiste hondenmand?

Het is bij dit soort dingen belangrijk dat je goed kijkt naar wat voor hond je hebt en wat voor ondersteuning je hond nodig heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *