5x Beste producten voor de hoefverzorging van je paard

Men zegt vaak: ‘No feet, no horse’. Hier wil men mee aanduiden dat de hoeven het belangrijkste zijn bij het paard. Indien het paard geen goede hoefverzorging behoeft kan het klachten krijgen aan zijn: benen, spieren, rug en gewrichten. Daarom is het goed als je de hoeven van je paard goed verzorgd. Daarom in dit artikel de 5 beste producten voor de juiste hoefverzorging.

Lijst met 5 beste producten voor de juiste hoefverzorging

Oster – Hoeven krabber – Roze

Deze roze hoevenkrabber van Oster mag niet ontbreken in je verzorgingsset. Deze hoevenkrabber is zeer eenvoudig, maar zeer onderhoudsvriendelijk. Je spoelt hem na gebruik zo af met water, doordat hij geen borsteltje heeft is hij goed schoon te houden. Deze hoevenkrabber is zeer sterk en van staal, daardoor gaat hij lang mee. Hij ligt fijn in de hand en is zeer geliefd onder menig paardenliefhebber.

Aesculap 305vc Links Smal

De Aesculap 305vc Links Smal van Aesculap wordt al jaren gewaardeerd door professionele hoevenkappers. Je kunt hiemee de hoeven van je paard kappen. Doe dit alleen wel als je het echt zelf kan, anders kun je het beter door een professional laten doen. Weet je wel wat je moet doen? Dan mag dit hoevenmes niet ontbreken in je hoefverzorging uitrusting. Het mes en het handvat voldoen aan de hoogste eisen. Het mes is gemaakt van breukvrij en roestvrij speciaal staal en gaat lang mee. Hij is verkrijgbaar in 5 uitvoeringen en de lengte is 20 cm.

Waldhausen Hoefkwast in Potje

Deze hoefkwast van Waldhausen mag niet in je assortiment hoefverzorging ontbreken. Je ontvangt drie stuks in de verpakking. Deze kwast in gemaakt van hoogwaardig materiaal en stelt je instaat om de hoeven van je paard op de juiste manier met olie in te smeren. Zo blijven de hoeven van je paard zeker mooi.

Kerbl Hoevenkrabber met Borstel Blauw

Deze hoevenkrabber van Kerbl mag niet ontbreken in je collectie hoefverzorging. Deze hoevenkrabber beschikt over een: kunststof handvat, roestvrijstalen krabber en een borsteltje. Het is een basis hoeven krabber waarmee je goed uit de voeten kunt. Dankzij het borsteltje kun je alle rotzooi die je uit de hoeven van je paard krabt zo weg poetsen.

Kalkoenen van Horka

Deze kalkoenen van Horka zijn van een hoogwaardige kwaliteit. De  hoogte van de kalkoenen is 19mm en het schroefdraad 3/8. Je kunt deze kalkoenen makkelijk indraaien in de hoefijzers en zo uitglijden voorkomen.

Veelgestelde vragen:

Wat zijn kalkoenen?

Kalkoenen zijn een soort noppen van staal die je indraait in de hoefijzers van je paard. Kalkoenen voorkomen dat je paard uitglijdt. Je hebt vaste en verwisselbare kalkoenen.

Waarvoor dient een hoevenkrabber?

Een hoevenkrabber gebruik je om de hoeven van je paard schoon te maken. Je haalt: vuil, zand, modder, klei, steentjes- en takjes weg uit de hoef. Dit voorkomt dat je paard iets in zijn hoef heeft waardoor deze verkeerd gaat lopen.

Hoe verzorg je de hoeven van een paard?

De basis hoefverzorging bestaat uit simpelweg het uitkrabben van de hoeven. Doe dit voordat je gaat rijden dit voorkomt dat je paard iets in de hoef heeft waardoor het verkeerd gaat lopen. Je kunt ook hoefijzers laten slaan onder de hoeven van je paard. Dit voorkomt slijtage van de hoeven. Het regelmatig kappen van de hoeven is ook belangrijk bij een goede hoefverzorging. Hoeven zijn net als mensennagels en groeien door. Paarden lopen doorgaans niet genoeg buiten of niet op een harde onder grond waardoor de hoeven sneller afslijten. Het kappen van de hoeven voorkomt dat je paard verdere complicaties oploopt aan de gewrichten en dergelijke.

Hoe vaak moet je de hoeven van een paard verzorgen?

Het is natuurlijk geheel aan jezelf, als je paard doorgaans elke dag op de wei staat hoeft dat niet altijd. Dat is aan jou de keus. Toch wordt aangeraden om de hoeven van je paard bijna dagelijks uit te krabben, dit omdat het paard veel loopt op diverse soorten ondergrond, een steentje of een ander scherp voorwerp kan vast gaan zitten. Bovendien kun je door het dagelijks krabben van de hoeven de hoeven goed controleren. Het is erg zinvol en hoort bij een goede hoefverzorging.

Hoe vaak moet je de hoeven van een paard laten kappen?

De hoeven van een paard groeien ongeveer in een jaar tijd een hele hoeflengte. Het is belangrijk om dit bij te houden, met te lange hoeven kan je paard kreupel raken. Het is raadzaam om de hoeven van je paard om de 6 a 8 weken te laten kappen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...