5x Beste Strijklap

Strijklappen zijn geschikt voor paarden die veel langs hun achterbenen strijken tijdens het rijden. Deze lappen beschermen jouw paard tegen schuurwonden. Strijklappen worden ook wel kogelbeschermers genoemd. Hieronder een lijst met de vijf beste strijklappen voor je paard.

Lijst met 5 beste strijklappen

BR Strijklappen

De strijklappen van BR zijn zeer geliefd bij menig paardenliefhebber. De BR strijkklappen zijn strijklappen met een neopreen elastische voering en rubberen snelsluitingen. Dankzij deze sluitingen kun je ze makkelijk bevestigen en weer verwijderen. Deze strijklap beschikt over een perfecte pasvorm en biedt optimale bescherming. Deze strijklappen voldoen aan de FEI-regels voor jonge springpaarden en internationale wedstrijden. Ze beschikken over de juiste hoogte, zijn licht van gewicht en er is geen elastiek gebruik in de sluitingen.

QHP Strijklappen

De QHP Strijklappen zijn een musthave voor je paard als deze snel tegen zijn benen aanstrijkt of tikt. Ze zijn sportief en luxe en bieden jouw paard de bescherming die het nodig heeft tijdens een intensieve training. Dankzij de speciale airflow neopreen voering wordt warmte en vocht goed afgevoerd. In de schaal bij de pezen vind je luchtgaatjes welke ervoor zorgen dat de benen niet te warm worden. Ze zijn makkelijk te bevestigen door de elastische snelsluitingen. Deze strijklappen bestaan uit: polyurethaan, neopreen en een neopreen voering. Deze voering zorgt voor een goede schokabsorptie. Ze beschikken over een ideale pasvorm dankzij de anatomisch gevormde schaal.

Harry’s Horse Strijklappen

Ook Harry’s Horse heeft strijklappen op de markt gebracht. Deze strijklap is anatomisch gevormd en is gemaakt van onbreekbaar thermoplastic. Deze strijklappen zullen dus heel lang meegaan. Ook heeft het een schokdempende voering, wat prettig is voor jouw paard. Deze strijklap biedt comfort en beschikt over een goede pasvorm.

Imperial Riding Strijklappen

Naast dat je van Imperial Riding strijklappen krijgt, krijg je ook een set peesbeschermers erbij. Deze beide producten zijn voorzien van veel luxe en laten jouw paard stralen tijdens het rijden. Ze zijn gemaakt van kunststof met een dubbele elastische sluiting, voorzien van klittenband. Bovendien hebben de strijklappen een schokdempende neopreenvoering.

Horsegear Strijklappen

De Horsetech strijklappen zijn een musthave voor jou en je paard. Deze strijklappen zijn gemaakt van een ademend en vochtafvoerend mesh. Bovendien zijn deze strijklappen anatomisch gevormd waardoor jouw paard veel comfort zal ervaren.

Veelgestelde vragen

Waarom doe je een strijklap om bij je paard?

Paarden die veel met hun achterbenen tegen elkaar strijken tijdens het rijden kunnen beschadigingen aan hun achterbenen oplopen. Om dit te voorkomen wordt er wel eens een strijklap of ook wel kogelbeschermer op het been geplaatst. De harde buitenschaal voorkomt de beschadigingen aan de benen.

Welke soort strijklappen zijn er?

Er zijn in totaal twee soorten strijklappen. Je hebt ze met een harde schaal rondom de kogel. Beiden kanten van de kogel van het paard worden zo beschermd. Spring of cross je met je paard? Dan zijn deze erg aan te raden. Dit model is een echte aanrader als je paard veel met zijn benen strijkt. Je hebt ook een strijklap met een anatomisch gevormde schaal aan de binnenkant. Deze beschermt alleen aan de binnenkant van de kogel.

Welke strijklap heb je nodig?

Indien je een strijklap wilt aanschaffen dien je op een paar dingen te letten. Let je op deze dingen, dan weet je welke strijklap je nodig hebt. Allereerst moet je erop letten dat je de juiste maat aanschaft. Een strijklap die te groot is belemmert je paard in zijn kniegebruik. Dit kan weer andere klachten veroorzaken. Hij mag dus zeker niet te hoog zijn. Verder moet je erop letten dat je ze niet te strak vastmaakt. De bloedcirculatie verminderd namelijk als je ze te strak bevestigd. Hoe losser ze zitten hoe beter, dit voorkomt dat je paard oververhitting krijgt bij zijn pezen. Bovendien ademenen ze dan beter. Te warme pezen kunnen namelijk blessures veroorzaken. Overleg altijd met een expert als je niet voldoende kennis hebt alvorens je strijklappen aanschaft.

Bekijk hieronder de volledige top-5 strijklappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *