5x Beste Hoefverzorging

Men zegt vaak: ‘No feet, no horse’. Hier wil men mee aanduiden dat de hoeven het belangrijkste zijn bij het paard. Indien het paard geen goede hoefverzorging behoeft kan het klachten krijgen aan zijn: benen, spieren, rug en gewrichten. Daarom is het goed als je de hoeven van je paard goed verzorgd. Daarom in dit artikel de vijf beste producten voor de juiste hoefverzorging.

Lijst met 5 beste producten voor de juiste hoefverzorging

Oster hoevenkrabber

Deze roze hoevenkrabber van Oster mag niet ontbreken in je verzorgingsset. Deze hoevenkrabber is zeer eenvoudig, maar zeer onderhoudsvriendelijk. Je spoelt hem na gebruik zo af met water, doordat hij geen borsteltje heeft is hij goed schoon te houden. Deze hoevenkrabber is zeer sterk en van staal, daardoor gaat hij lang mee. Hij ligt fijn in de hand en is zeer geliefd onder menig paardenliefhebber.

Aesculap hoevenkrabber

De Aesculap 305vc Links Smal van Aesculap wordt al jaren gewaardeerd door professionele hoevenkappers. Je kunt hiemee de hoeven van je paard kappen. Doe dit alleen wel als je het echt zelf kan, anders kun je het beter door een professional laten doen. Weet je wel wat je moet doen? Dan mag dit hoevenmes niet ontbreken in je hoefverzorging uitrusting. Het mes en het handvat voldoen aan de hoogste eisen. Het mes is gemaakt van breukvrij en roestvrij speciaal staal en gaat lang mee. Hij is verkrijgbaar in 5 uitvoeringen en de lengte is 20 cm.

Waldhausen hoefkwast

Deze hoefkwast van Waldhausen mag niet in je assortiment hoefverzorging ontbreken. Je ontvangt drie stuks in de verpakking. Deze kwast in gemaakt van hoogwaardig materiaal en stelt je instaat om de hoeven van je paard op de juiste manier met olie in te smeren. Zo blijven de hoeven van je paard zeker mooi.

Horka kalkoenen

Kalkoenen zijn een soort noppen van staal die je indraait in de hoefijzers van je paard. Kalkoenen voorkomen dat je paard uitglijdt. Deze kalkoenen van Horka zijn van een hoogwaardige kwaliteit. De hoogte van de kalkoenen is 19mm en het schroefdraad 3/8. Je kunt deze kalkoenen makkelijk indraaien in de hoefijzers en zo uitglijden voorkomen.

DuoProtection hoefvet

Het hoefvet van DuoProtection is gemaakt op basis van paardenvet, waardoor het honderd procent natuurlijk is. Je kunt het hoefvet gebruiken om de hoeven soepel te houden en te beschermen. De eerste veertien dagen moet je het vet dagelijks gebruiken, daarna kun je om de dag smeren en uiteindelijk twee keer per week.

Veelgestelde vragen

Waarvoor dient een hoevenkrabber?

Een hoevenkrabber gebruik je om de hoeven van je paard schoon te maken. Je haalt: vuil, zand, modder, klei, steentjes- en takjes weg uit de hoef. Dit voorkomt dat je paard iets in zijn hoef heeft waardoor deze verkeerd gaat lopen.

Hoe verzorg je de hoeven van een paard?

De basis hoefverzorging bestaat uit simpelweg het uitkrabben van de hoeven. Doe dit voordat je gaat rijden dit voorkomt dat je paard iets in de hoef heeft waardoor het verkeerd gaat lopen. Je kunt ook hoefijzers laten slaan onder de hoeven van je paard. Dit voorkomt slijtage van de hoeven. Het regelmatig kappen van de hoeven is ook belangrijk bij een goede hoefverzorging. Hoeven zijn net als mensennagels en groeien door. Paarden lopen doorgaans niet genoeg buiten of niet op een harde onder grond waardoor de hoeven sneller afslijten. Het kappen van de hoeven voorkomt dat je paard verdere complicaties oploopt aan de gewrichten en dergelijke.

Hoe vaak moet je de hoeven van een paard verzorgen?

Het is natuurlijk geheel aan jezelf, als je paard doorgaans elke dag op de wei staat hoeft dat niet altijd. Dat is aan jou de keus. Toch wordt aangeraden om de hoeven van je paard bijna dagelijks uit te krabben, dit omdat het paard veel loopt op diverse soorten ondergrond, een steentje of een ander scherp voorwerp kan vast gaan zitten. Bovendien kun je door het dagelijks krabben van de hoeven de hoeven goed controleren. Het is erg zinvol en hoort bij een goede hoefverzorging.

Bekijk hieronder de volledige top-5 verzorgingsproducten voor paardenhoeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *