beste anti-trektuig

10x Beste Anti-Trektuig

Sommige honden kunnen erg hard aan de lijn trekken. De combinatie met een goede training en een anti-trektuig kan ervoor zorgen dat jouw hond minder gaat trekken aan de lijn. Een anti-trektuig is een soort harnas dat je vastmaakt om de borst van de hond. Bovendien bestaan er ook andere harnassen die ervoor zorgen dat de hond minder gaat trekken zonder dat je ‘m pijn doet. Wil jij ook een anti-trektuig aanschaffen? Hieronder zetten wij de tien beste tuigjes voor je op een rij.

Lijst met 10 beste anti-trektuigen

Julius K9 anti-trektuig

De anti-trektuig van Julius K9 is zo ontworpen dat deze wel tegen een stootje kan. Het ontwerp van dit tuigje is stoer, robuust en sportief. Dit tuigje is gemaakt van Öko-materiaal wat ervoor zorgt dat de huid kan blijven ademen. Bovendien is deze stof vriendelijk voor jouw viervoeter, want de druk wordt verdeeld over het lichaam als de hond trekt. Dit tuigje is verkrijgbaar in verschillende maten.

Halti anti-trektuig

Heb jij een overenthousiaste hond in huis rondlopen die jou graag meesleurt tijdens een wandeling? Met de anti-trektuig van Halti heb jij de volledige controle over jouw hond, zonder dat je er veel kracht voor hoeft in te zetten. Dankzij dit model stuur jij namelijk de hond aan vanaf de borst zonder dat je de hond pijn doet. 

PetSafe anti-trektuig

Stoppen met trekken op een aangename manier wordt gerealiseerd met de anti-trektuig van PetSafe. Dit tuigje is gemaakt van zacht nylon met een neopreen voering voor extra comfort. Bovendien heeft deze tuig reflecterende banden zodat jullie ook goed worden gezien in het donker. Let er wel op dat deze tuig aan de voorkant van de borst bevestigd moet worden, in plaats van op de rug.

Luxyana Pets anti-trektuig

De anti-trektuig van Luxyana Pets is een harnas die je om de borst van de hond moet bevestigen. Dit betekent dat het harnas makkelijk is aan te trekken en zeer comfortabel is voor de hond. Het harnas is voorzien van een dubbele laag mesh-materiaal en is daardoor extreem ademend. Bovendien wordt de druk verdeeld over het lichaam van de hond wanneer hij trekt aan de lijn. Dit betekent dat je de hond geen pijn doet.

Omeram anti-trektuig

Dankzij de anti-trektuig van Omeram zal jouw hond niet meer trekken tijdens de wandelingen. Dit tuigje is gemaakt van stevig en comfortabel materiaal, namelijk nylon. Ook heeft jouw hond geen last meer van zijn hals als de hond alsnog trekt aan de riem. Deze anti-trektuig is verkrijgbaar in verschillende maten.

s.old anti-trektuig

De tuigjes van s.old staan erom bekend dat zij ergonomisch fijn zitten en ook een hoge kwaliteit hebben. Bovendien heeft dit tuigje de vorm van een Y, waardoor jouw hond geen last heeft van schurende plekken tijdens het wandelen. Daarnaast kun je de hond vanaf de zijkant corrigeren wanneer je de lijn aan de voorkant bevestigt.

Woeffely anti-trektuig

Trekt jouw hond veel aan de lijn tijdens het wandelen? Dan is het anti-trektuig van Woeffely een ware uitvinding. Jouw hond wordt zo op een positieve manier gecorrigeerd, omdat het zonder pijn of prikkels gebeurt. Daarnaast is het tuigje voorzien van een gesp aan zowel de voor- als achterkant.

Always Prepared anti-trektuig

Trekken aan de lijn is niet fijn voor jouw hond, maar ook niet voor jou als baasje. Daarom kun je maatregelen treffen, zoals het aanschaffen van een anti-trektuig van Always Prepared. Met dit tuigje verdeel je de druk over de borst waardoor je de keel beschermd.

Quzi anti-trektuig

Het anti-trektuig van Quzi is gemaakt van polyester, wat ervoor zorgt dat dit tuigje comfortabel zit. Tegelijkertijd zal hij niet meer trekken aan de lijn dankzij dit tuigje. Het tuigje is verstelbaar in grootte en bovendien heeft het reflecterende strepen. Zo word je goed gezien in het donker.

Trixie anti-trektuig

Ben je op zoek naar een anti-trektuig die je zonder problemen bij jouw hond kunt aantrekken? Dan kun je kiezen voor de het anti-trektuig van Trixie. Je kunt namelijk iedere band van dit tuigje aanpassen, zodat het perfect om het lijf van jouw hond past. De banden zijn gemaakt van neopreen vulling.

Veelgestelde vragen

Wat is een anti-trektuig?

Wanneer jouw hond veel trekt aan de riem, kan een anti-trektuig prettig zijn voor jou. Bij sommige modellen gaat het tuigje strakker zitten als er wordt getrokken aan de lijn. Dit kan echter pijnlijk zijn voor de hond. Ook bestaan veel anti-trektuigen uit een harnas, zodat de druk wordt verdeeld over het lichaam van jouw hond. Daarnaast komt er geen druk te staan op de keel van de hond. 

Wat is het voordeel van een anti-trektuig?

Dankzij een anti-trektuig zal jouw hond stoppen met trekken aan de riem, mits je hier op een correcte wijze mee omgaat.

Waar moet ik op letten als ik een anti-trektuig wil kopen?

Allereerst moet jij de juiste maten weten van jouw hond. Wanneer het tuigje te los zit, kan de hond wegschieten. Daarnaast wil je ook niet dat het tuigje te strak zit. Ook kun je kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de kleur.

Bekijk hieronder de volledige top-10 anti-trektuigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *