beste anti-trektuig

5x Beste Anti-Trektuig

Sommige honden kunnen erg hard aan de lijn trekken. De combinatie met een goede training en een anti-trektuig kan ervoor zorgen dat jouw hond minder gaat trekken aan de lijn. Een anti-trektuig is een soort harnas dat je vastmaakt om de borst van de hond. Bovendien bestaan er ook andere harnassen die ervoor zorgen dat de hond minder gaat trekken zonder dat je ‘m pijn doet. Wil jij ook een anti-trektuig aanschaffen? Hieronder zetten wij de vijf beste tuigjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste anti-trektuigen

Julius K9 anti-trektuig

De anti-trektuig van Julius K9 is zo ontworpen dat deze wel tegen een stootje kan. Het ontwerp van dit tuigje is stoer, robuust en sportief. Dit tuigje is gemaakt van Öko-materiaal wat ervoor zorgt dat de huid kan blijven ademen. Bovendien is deze stof vriendelijk voor jouw viervoeter, want de druk wordt verdeeld over het lichaam als de hond trekt. Dit tuigje is verkrijgbaar in verschillende maten.

Halti anti-trektuig

Heb jij een overenthousiaste hond in huis rondlopen die jou graag meesleurt tijdens een wandeling? Met de anti-trektuig van Halti heb jij de volledige controle over jouw hond, zonder dat je er veel kracht voor hoeft in te zetten. Dankzij dit model stuur jij namelijk de hond aan vanaf de borst zonder dat je de hond pijn doet. 

PetSafe anti-trektuig

Stoppen met trekken op een aangename manier wordt gerealiseerd met de anti-trektuig van PetSafe. Dit tuigje is gemaakt van zacht nylon met een neopreen voering voor extra comfort. Bovendien heeft deze tuig reflecterende banden zodat jullie ook goed worden gezien in het donker. Let er wel op dat deze tuig aan de voorkant van de borst bevestigd moet worden, in plaats van op de rug.

Luxyana Pets anti-trektuig

De anti-trektuig van Luxyana Pets is een harnas die je om de borst van de hond moet bevestigen. Dit betekent dat het harnas makkelijk is aan te trekken en zeer comfortabel is voor de hond. Het harnas is voorzien van een dubbele laag mesh-materiaal en is daardoor extreem ademend. Bovendien wordt de druk verdeeld over het lichaam van de hond wanneer hij trekt aan de lijn. Dit betekent dat je de hond geen pijn doet.

Omeram anti-trektuig

Dankzij de anti-trektuig van Omeram zal jouw hond niet meer trekken tijdens de wandelingen. Dit tuigje is gemaakt van stevig en comfortabel materiaal, namelijk nylon. Ook heeft jouw hond geen last meer van zijn hals als de hond alsnog trekt aan de riem. Deze anti-trektuig is verkrijgbaar in verschillende maten.

Veelgestelde vragen

Wat is een anti-trektuig?

Wanneer jouw hond veel trekt aan de riem, kan een anti-trektuig prettig zijn voor jou. Bij sommige modellen gaat het tuigje strakker zitten als er wordt getrokken aan de lijn. Dit kan echter pijnlijk zijn voor de hond. Ook bestaan veel anti-trektuigen uit een harnas, zodat de druk wordt verdeeld over het lichaam van jouw hond. Daarnaast komt er geen druk te staan op de keel van de hond. 

Wat is het voordeel van een anti-trektuig?

Dankzij een anti-trektuig zal jouw hond stoppen met trekken aan de riem, mits je hier op een correcte wijze mee omgaat.

Waar moet ik op letten als ik een anti-trektuig wil kopen?

Allereerst moet jij de juiste maten weten van jouw hond. Wanneer het tuigje te los zit, kan de hond wegschieten. Daarnaast wil je ook niet dat het tuigje te strak zit. Ook kun je kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de kleur.

Bekijk hieronder de volledige top-5 anti-trektuigen

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...