beste nagelvijl hond

5x Beste Nagelvijl voor Honden

Net als mensen moeten ook honden hun nagels bijhouden. Het kan namelijk pijnlijk zijn voor de hond wanneer zijn nagels te lang zijn. Daarom is de nagelvijl een onmisbaar product om jouw hond optimaal te verzorgen. Wil jij ook een nagelvijl aanschaffen om jouw hond eens in de zoveel tijd te voorzien van een manicure? Hieronder zetten wij de vijf beste nagelvijlen voor honden op een rij. 

Lijst met 5 beste nagelvijlen voor honden

LifeGoods nagelvijl

Met de elektrische nagelvijl van LifeGoods is jouw hond binnen no time voorzien van korte en gladde nagels. De vijl heeft een diamanten vijlkop met een beschermkap. Dat betekent dat deze nagelvijl zowel voor kleine als grote honden geschikt is. De beschermkap kun je van de vijl afhalen als je de nagels van een grote hond moet vijlen. Je kunt de nagelvijl opladen met de bijgeleverde USB-kabel.

Pets Luxury Life nagelvijl

Op een pijnloze manier kun je de hondennagels vijlen met de nagelvijl van Pets Luxury Life. Het fijne aan deze nagelvijl is dat deze bijna geen geluid maakt. Dit zal jouw hond dus ook niet afschrikken. Bovendien is ook deze nagelvijl geschikt voor kleine en grote honden dankzij het beschermkapje. 

Pet-experts nagelvijl

Een paar seconden vijlen en jouw hond kan weer probleemloos rondhuppelen dankzij de nagelvijl van Pet-experts. Ook deze nagelvijl bevat een diamanten vijlkop. Het voordeel hiervan is, is dat je deze nooit hoeft te vervangen. Deze kop is namelijk slijtvast. Bovendien maakt deze nagelvijl bijna geen geluid. De accu van de vijl gaat ongeveer zes uur mee.

We Flow nagelvijl

De nagelvijl van We Flow heeft ook een diamanten vijlkop. De kop is slijtvast, maar je krijgt een tweede vijlkop meegeleverd. Hierdoor kun jij met gemak de nagels van jouw trouwe viervoeter inkorten. Bovendien bevat deze nagelvijl ook een afneembare beschermkap. Deze nagelvijl werkt op twee AA-batterijen.

Furboo nagelvijl

De Furboo-nagelvijl heeft een lage vibratie waar jouw hond gelukkig niet van zal schrikken. Ook deze vijl is uitgerust met een diamanten vijlkop en een meegeleverde beschermkap. Deze vijl kun je dus voor zowel grote als kleine honden gebruiken. Het fijne aan deze vijl si dat je de snelheid kunt aanpassen.

Veelgestelde vragen

Waarom is het nodig om de nagels van mijn hond te vijlen?

Te lange nagels van honden kunnen voor pijn zorgen. Jouw hond kan hierdoor mank gaan lopen en daarnaast kunnen te lange nagels gewichtsproblemen veroorzaken.

Hoe moet ik de nagels van mijn hond vijlen?

Vijl de nagels van jouw hond altijd in een hoek van 45 graden voor de levenslijn. Hierdoor sluit de nagel aan op het grondoppervlak. Voor de juiste informatie kun je altijd terecht bij de dierenarts.

Hoe zie ik dat de nagels van mijn hond te lang zijn?

Wanneer jouw hond op de grond staat, mogen de nagels de grond nét niet aanraken. Als de nagels de grond aanraken, is het tijd om de nagels te voorzien van een vijlbeurt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 nagelvijlen voor honden

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...