beste hondenkam

5x Beste Hondenkam

Een hond in huis zorgt voor een gezellige boel. Toch draagt het hebben van een huisdier een grote verantwoordelijkheid met zich mee. De gezondheid van een hond is namelijk erg belangrijk, en zo ook de verzorging van zijn vacht. Wanneer jij graag jouw hond zonder klitten én een glanzende vacht wil zien stralen, is het hebben van een hondenkam onmisbaar. Om je op weg te helpen zetten wij hieronder de vijf beste hondenkammen voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenkammen

TwinQ hondenkam

Met de professionele hondenkam van TwinQ haal jij zonder problemen de klitten uit de vacht van jouw hond. De mesjes van de hondenkam zijn afgerond, zodat jouw viervoeter geen pijn zal lijden terwijl jij ‘m aan het kammen bent. Bovendien kun je ervoor kiezen om te kammen met negen tanden – voor harde klitten – of met zeventien tanden voor het uitdunnen van de vacht.

Woodoro hondenkam

Met de complete verzorgingsset van Woodoro is jouw hond binnen een mum van tijd verlost van al zijn harige problemen. Deze set bestaat namelijk uit zeven onderdelen: een anti-klittenkam, ondervachtkam, massage- en badborstel, pinnenborstel, zachte borstel, nagelknipper en nagelvijl. Zeg maar hallo tegen die glanzende vacht!

Mister Mill Pets hondenkam

Vind jij het ook zo vervelend dat je om de haverklap met de stofzuiger de losse haren van jouw hond op moet zuigen? De hondenkam van Mister Mill Pets geeft jou een ideale oplossing: met de tweezijdige ondervachtkam haal jij alle losse haren weg. Ook zal de vacht van jouw hond stralen als nooit tevoren. 

Wolcky hondenkam

De hondenkam van Wolcky is speciaal gemaakt voor de ondervacht. Deze kam verwijdert op een soepele manier de losse haren en klitten. Ook heeft deze kam aan het einde ronde mesjes, zodat de huid niet geïrriteerd raakt van het kammen. De kam heeft een zijde met negen tanden en een zijde met zeventien tanden.

Ferplast hondenkam

Een klitvrije en gezonde vacht is gegarandeerd met de hondenkam van Ferplast. Deze kam ontrafelt klitten uit de lange vacht. Ook deze kam heeft afgeronde punten zodat er geen huidirritaties ontstaan. Deze hondenkam is speciaal gemaakt voor de dikke vacht van een Duitse herder.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik regelmatig de vacht van mijn hond kammen?

Allereerst zal de vacht van jouw hond glanzen als je dit regelmatig kamt. Daarnaast verwijdert een kam klitten, beperkt de kam haaruitval en je haalt hiermee de dode haren weg. Bovendien loopt jouw hond minder risico op parasieten die zich nestelen in de vacht.

Moet ik een kortharige hond ook kammen?

Kortharige honden zoals een Chihuahua hoef je niet te kammen om klitten te verwijderen. Wel kun je met een kam dode haren en parasieten weghalen. Gebruik overigens geen kam met scherpe tanden, maar ga eerder voor een verzorgingshandschoen of een borstel.

Hoe vaak moet ik mijn hond kammen?

Bij kortharige honden is elke dag kammen in de rui gewenst. Buiten de rui is een keer per week genoeg. Ook bij langharige honden is elke dag kammen aan te raden. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondenkammen

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...