5x Beste Apporteerspeelgoed voor je Hond

Apporteren is voor de meeste honden één van de leukste activiteiten om te doen. Ze vinden het heerlijk om achter een bal of speeltje aan te rennen en terug naar de baas te brengen. Voor veel honden is het ook een manier om hun energie weer kwijt te raken. Is jouw hond ook dol op apporteren? Wij hebben de vijf beste apporteerspeeltjes voor je hond op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste apporteerspeelgoed voor je hond

Kong Flyer Frisbee

Wil je extra ver een bal kunnen gooien? Een leuke oplossing voor je hond is de Kong Flyer Frisbee. Je kan hiermee nog verder gooien en voor je hond is de frisbee eenvoudig op te rapen. Een groot pluspunt is dat de Frisbee van Kong rubber gemaakt is. Dit betekent dat de Frisbee robuust is om mee te spelen. Zelfs de grote slopers bij je honden krijgen de Frisbee niet snel stuk. De frisbee is veilig voor je hond om mee te spelen en kan met gemak grote afstanden afleggen. Een extra pluspunten is dat je de frisbee kan oprollen om mee te nemen in je zak.

Fetch ’n Treat

Wil je hond stimuleren om te apporteren en mentaal bezig te zijn? Een manier om dit volledig uit handen te geven is met de Fetch ’n Treat. Hierbij leert je hond om een bal in een machine te doen. De machine schiet vervolgens de bal af. Zodra je hond hem terugbrengt wordt hij beloont met een brokje en schiet de bal opnieuw weg. Het stimuleert je hond om de bal terug te brengen. Vooral voor puppys is dit een leuke activiteit om even zelfstandig bezig te zijn.

Chuckit! Ball launcher

Is jouw hond dol op ballen, maar lukt het je niet om de bal ver te gooien? Met de Chuckit! Ball launcher gooi je met gemak twee keer zoveel als ooit tevoren. Zonder extreme inspanningen kan je de bal een eind weggooien. Heerlijk om in het bos te gebruiken en je hond van z’n energie kwijt te laten raken. Kortom het ultieme apporteerspeelgoed voor je hond.

Kong Safestix

Ben je op zoek naar een veilige stok om mee te gooien voor je hond? De KONG Safestix is ideaal apporteerspeelgoed en minder gevaarlijk dan een stok. Als jouw hond stokken kapot maakt dan kan dit versplinteren in de maag. Dit kan grote gevolgen voor je hond hebben. De Kong Safestix is van het bekende Kong rubber gemaakt. Dit betekent dat hij geschikt is om op te kauwen. Honden krijgen de stok niet snel stuk. Doordat hij lekker groot is vinden honden het heerlijk om er achteraan te rennen en mee te slepen. Je kan de waterbestendige stik eenvoudig weggooien. Voor waterhonden is het mogelijk om de stok zelfs in het water te gooien. De hond kan hem vervolgens weer terughalen uit het water.

Flamingo Bazooka

Schiet voortaan ballen een eind weg met de Flamingo Bazooka. Stiekem is dit apporteerspeelgoed niet alleen leuk voor de hond, maar ook voor de baas. Met een soort waterpistool kan je een bal een eind wegschieten. De hond kan er achteraanrennen en hem weer terughalen voor je een nieuwe bal afschiet. De blaster wordt met een reservehouder geleverd waar je twee extra ballen in kan bewaren. Het is zelfs mogelijk om met de loop de bal automatisch op te tillen. Zo hoef je niet te bukken en dit is weer handig voor baasjes met lichamelijke ongemakken.

Veelgestelde vragen

Is apporteerspeelgoed belangrijk voor mijn hond?

Apporteren is voor honden natuurlijk, dankzij het jachtinstinct. Als jij iets gooit, zal jouw hond er achteraangaan. Honden vinden dit erg leuk. Ook zal de band versterken tussen jou en de hond als je vaak apporteert. 

Hoe laat je jouw hond wennen aan apporteerspeelgoed?

Laat jouw hond wennen aan apporteerspeelgoed door hem simpelweg te belonen. Als jouw hond de bal terugbrengt en hem automatisch bij jou neerlegt, moet je hem direct belonen. Wanneer je dit vaker doet, zal de hond doorhebben dat hij de bal moet terugbrengen.

Uit welke materialen moet het apporteerspeelgoed bestaan?

Het belangrijkste is dat het apporteerspeelgoed niet snel kapotgaat. Het is dus belangrijk dat je kiest voor stevig materiaal. Vermijd speelgoed met giftig materiaal of waar giftig materiaal in zit verwerkt: BPA, broom, PVC, ftalaat, lood, chroom, melamine, arseen en formaldehyde. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 apporteerspeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *