5x Beste Denkspelletjes voor je Hond

Denkspelletjes zijn de manier om je hond mentaal actief bezig te houden. Je hond barst elke dag van de energie. Om z’n energie kwijt te kunnen is een lange wandeling noodzakelijk. Als je geen tijd hebt om meerdere keren een lange wandeling te maken, dan zijn denkspelletjes de oplossing. Een brain training van minimaal 10 minuten staat gelijk aan een uur wandelen. Kortom wij hebben een lijst gemaakt met de 5 beste denkspelletjes voor je hond.

Lijst met 5 beste denkspelletjes voor je hond

Trixie Pokerboard

Vijf verschillende manieren zijn er op het pokerboard te vinden voor je hond een brokje eruit te toveren. Dit spelletje zorgt voor de uitdaging die je hond nodig heeft. Hij moet verschillende technieken toepassen om bij z’n brokjes te komen. Doordat het spel op rubberen voetjes staat glijdt hij niet weg en moet je hond de uitdaging aangaan. Het spel wordt ook nog eens geleverd met een boekje waarin tips staan om het spel extra lastig te maken voor slimme honden.

Beeztees Wiggle X

De Beeztees Wiggle X is een hondenspeeltje waar je trouwe viervoeter echt mee beziggehouden wordt. Het speeltje zet je op de grond neer en vul je met snoepjes. Er zijn drie gaten waarin de snoepjes verstopt kunnen worden. Door het speeltje op een bepaalde manier te draaien vallen er snoepjes uit. Daarnaast kan het speeltje gebruikt worden door de hond om te apporteren. Dit multifunctionele speeltje wordt het ideale denkspelletje van je hond.

Nina Ottosson denkspelletje

Het spel van Nina Ottosson is een uitdagend interactief hondenspelletje. Het spelletje bestaat uit een soort cirkel met allerlei vakjes. Boven de vakjes zitten dekseltjes. Onder een aantal dekseltjes kan je een brokje verstoppen. Het is de taak aan je hond om de brokjes onder de dekseltjes terug te vinden. Dit is voor de meeste honden een mentale uitdaging. De Nina Otterson is ook een leuk denkspelletje voor honden die net begonnen zijn met de mentale spelletjes.

IG Snuffelmat

Wist je dat snuffelen heel goed is voor jouw hond? Het zorgt voor ontspanning, verlaagt de stress en het daagt de hond mentaal uit. Zo heb je de snuffelmat van IG. Je kunt de snuffelmat op meerdere manieren gebruiken. De snuffelmat heeft verschillende vakjes waar je brokjes in kunt verstoppen: zo zitten er verschillende stofjes over elkaar heen en de mat heeft een soort koker. Hierin kun je brokjes leggen en jouw hond moet deze er met zijn snuit uit zien te halen.

Trixie strategiespelletje

De Trixie strategie is een leuk spelletje waarbij je brokjes onder een balletje verstopt. Het dekseltje is er alleen af te halen door aan de juiste touwtjes te trekken. Voor je hond een leuke uitdaging om dit denkspelletje op te lossen. Het enige nadeel is dat bij de oplossing je hond het natuurlijk onthoudt. Trixie ontwikkelt gelukkig nog meer van dit soort denkspelletjes. Je kan eventueel verschillende varianten online bestellen en afwisselen voor je hond. Zo blijven de denkspelletjes telkens weer een uitdaging voor je hond. Daarbij leer je ook je hond een stukje geduld bij te brengen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn denkspellen voor honden?

Denkspellen zijn spelletjes voor honden waarmee de hersenen worden geactiveerd. Denk bijvoorbeeld aan zoekspellen en een puzzel. Hoe vaker jouw hond een denkspel doet, hoe beter hij de spelletjes gaat begrijpen. 

Wat zijn goede denkspellen voor honden?

Het meest bekende spel is als je met drie bekers een balletje of een brokje onder één beker legt. Hoe vaker jij dit spelletje doet, hoe eerder hij het spelletje doorheeft. Ook krijgt hij door dat hij rustig moet wachten op zijn brokje. 

Hoe lang moet mijn hond gaan spelen met een denkspel?

Als jouw hond een kwartier lang heeft gespeeld met een denkspel, is dat voldoende. Het vergt namelijk enorm veel energie van jouw hond. Geef na het spelen jouw hond een flinke beloning.

Bekijk hieronder de volledige top-5 denkspeelgoed voor jouw hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *