5 Beste denkspelletjes voor je hond

Denkspelletjes zijn de manier om je hond mentaal actief bezig te houden. Je hond barst elke dag van de energie. Om z’n energie kwijt te kunnen is een lange wandeling noodzakelijk. Als je geen tijd hebt om meerdere keren een lange wandeling te maken, dan zijn denkspelletjes de oplossing. Een brain training van minimaal 10 minuten staat gelijk aan een uur wandelen. Kortom wij hebben een lijst gemaakt met de 5 Beste denkspelletjes voor je hond.

Lijst met 5 Beste denkspelletjes voor je hond

Trixie Pokerboard

Vijf verschillende manieren zijn er op het pokerboard te vinden voor je hond een brokje eruit te toveren. Dit spelletje zorgt voor de uitdaging die je hond nodig heeft. Hij moet verschillende technieken toepassen om bij z’n brokjes te komen. Doordat het spel op rubberen voetjes staat glijdt hij niet weg en moet je hond de uitdaging aangaan. Het spel wordt ook nog eens geleverd met een boekje waarin tips staan om het spel extra lastig te maken voor slimme honden.

Beeztees Wiggle X

De Beeztees Wiggle X is een hondenspeeltje waar je trouwe viervoeter echt mee beziggehouden wordt. Het speeltje zet je op de grond neer en vul je met snoepjes. Er zijn drie gaten waarin de snoepjes verstopt kunnen worden. Door het speeltje op een bepaalde manier te draaien vallen er snoepjes uit. Daarnaast kan het speeltje gebruikt worden door de hond om te apporteren. Dit multifunctionele speeltje wordt het ideale denkspelletje van je hond.

Zubbery denkspelletje

Zubbery is een uitdagend interactief hondenspelletje. Het spelletje bestaat uit een soort hondenpoot met vakjes. Boven de vakjes zitten dekseltjes. Onder een aantal dekseltjes kan je een brokje verstoppen. Het is de taak aan je hond om de brokjes onder de dekseltjes terug te vinden. Dit is voor de meeste honden een mentale uitdaging. De Zubbery is ook een leuk denkspelletje voor honden die net begonnen zijn met de mentale spelletjes.

New Angle Puzzle Box

Honden zijn dol op puzzels die ze moeten oplossen in ruil voor hondenkoekjes. De Puzzlebox kan als traktatie voor je hond gebruikt worden. Je kan er op verschillende manieren mee spelen. Je kan de box bijvoorbeeld gebruiken om te apporteren. Maar er zijn ook andere toepassingen. Zo kan je in de schuifjes brokjes wegstoppen en is het de taak aan je hond om ze eruit te schuiven. Dit kan een flinke mentale uitdaging zijn, waardoor je hond flink moe gemaakt wordt. De Puzzle box is leuk denkspeelgoed voor je hond.

Trixie strategiespelletje

De Trixie strategie is een leuk spelletje waarbij je brokjes onder een balletje verstopt. Het dekseltje is er alleen af te halen door aan de juiste touwtjes te trekken. Voor je hond een leuke uitdaging om dit denkspelletje op te lossen. Het enige nadeel is dat bij de oplossing je hond het natuurlijk onthoudt. Trixie ontwikkelt gelukkig nog meer van dit soort denkspelletjes. Je kan eventueel verschillende varianten online bestellen en afwisselen voor je hond. Zo blijven de denkspelletjes telkens weer een uitdaging voor je hond. Daarbij leer je ook je hond een stukje geduld bij te brengen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste senior hondenvoer

Op het moment dat je hond de leeftijd van 8 jaar bereikt heeft is hij officieel een senior hond. Senior honden kunnen last krijgen van hun gebit of eten minder...

5 Beste hondensnacks

Uiteraard wil je af en toe je hond belonen. Of gewoon je hond een keer iets lekkers geven. Hondensnacks worden als tussendoortje gegeven, maar zijn vaak ook onderdeel van de...

5x Beste hondenvoerbak

Voordat je een hond aanschaft is het belangrijk om de basis benodigdheden in huis te halen. Eén van de belangrijkste benodigdheden is een hondenvoerbak. In de voerbak kan je het...

5 Beste voercontainers voor je hond

Een voercontainter is ideaal om de brokken van je hond langer vers in te houden. Het is voordeliger om voor je hond een zak van bijvoorbeeld 25 kg te nemen...