5x Beste Kauwspeelgoed voor je Hond

Het is belangrijk voor je hond om z’n gebit goed te onderhouden. Verschillende ziektes kunnen ontstaan door een slecht gebit. Daarnaast hebben puppy’s en volwassen honden een grote kauwbehoefte. Met kauwspeelgoed kan je ervoor zorgen dat de kauwbehoefte van je hond beloond wordt. Daarbij helpt het kauwen tandplak tegen te gaan. Op onze website hebben we een lijstje gemaakt met de beste kauwspeelgoed voor je hond.

Lijst met 5 beste kauwspeelgoed voor je hond

Nylabone voor harde bijters

Denkt jouw hond dat een kluif een snoepje is en gaat deze te snel op? Of heeft je hond een allergie? Dan kan de Nylabone een oplossing zijn. Dit is een kauwbot gemaakt uit hoogwaardig nylon. Dit is goedgekeurd door dierenartsen en helpt bij de enorme kauwdrift van honden. Doordat nylon vrij hard is kunnen honden langer met het bot doen. Een extra pluspunt is dat ze niet stinken, afgeven op het interieur en je ze na gebruik gewoon kan reinigen met wat water. De botten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en smaken.

Dental Chew Ball

De Dental Chew Bal is een stevige rubberen bal waar je hond in mag bijten. In de rubberen vakjes kan je brokjes verstoppen. Zo is deze bal niet alleen bijtspeelgoed, maar ook nog eens een uitdagend denkspelletje om te spelen. De bal heeft een soort rubberen tandjes. Deze zorgen voor een massage van het tandvlees. Een massage van het tandvlees kan ervoor zorgen dat ontsteken tandvlees voorkomen wordt. Zo verzorg je het gebit van je hond en kan je hond heerlijk spelen.

Kong Dotz Square

Kong is al jaren een kwaliteitsmerk voor honden en zelfs hele harde kauwers. De meeste honden krijgen Kong niet snel kapot. De Dotz Square is speciaal gemaakt voor honden om op te bijten. In het vierkant zitten een soort bolletjes. Zodra je hond erop kauwt wordt z’n tandvlees gemasseerd. Het speelgoed zorgt voor eindeloos kauwplezier en helpt bij het verzorgen van het gebit van je hond. De meest enthousiaste kauwers worden al snel verleid door de Dotz Square.

Nylabone Extreme kauwbot

We hadden het hierboven al eerder over de Nylabone. Met de Extreme Chew krijgt je hond nog meer mogelijkheden om te kauwen. Het nylon bot heeft een gekke vorm en ziet er leuk uit voor je hond. Dit maakt het voor je hond aantrekkelijk om erop te kauwen. De ribbels en noppen zorgen ervoor dat de tanden en het tandvlees gemasseerd worden. Dit houdt het gebit van je hond netjes schoon. Daarbij heeft je hond er urenlang plezier aan. Zelfs als je hond een harde bijter is. Als extra pluspunt zit er een baconsmaak aan het bot.

Tasty Bone Trio

Tasty Bone is een speciaal bot/kauwspeelgoed voor de hardnekkige kauwers. Het vervult de behoefte van je hond om te kauwen en te slopen. Een extra pluspunt is de onweerstaanbare smaak aan het bot. Het kauwen helpt tevens het gebit van je hond te reinigen en sterker te maken. Het bot is gemaakt van een soort plastic, maar veilig om door te slikken en gaat extra lang mee. Een groot pluspunt is dat je minder snel een bot hoeft te vervangen. Daarnaast hebben honden met een allergie minder last van de Tasty Bone Trio. Het bot is verkrijgbaar in verschillende smaken waaronder kip en rund.

Veelgestelde vragen

Waarom willen honden kauwen?

Puppy’s kauwen graag, omdat ze negen van de tien keer last hebben van doorkomende tandjes. Volwassen honden kauwen graag omdat ze hiermee hun gebit schoonmaken. Ook gaat kauwen de verveling tegen, of verlicht het de stress. 

Welk kauwspeelgoed is geschikt voor mijn hond?

Er bestaan verschillende soorten kauwspeelgoed. Afhankelijk van wat jouw hond fijn vindt, kun je kauwspeelgoed aanschaffen. Zo bestaat er rubberen kauwspeelgoed wat niet gauw kapotgaat. Dit is vooral geschikt voor de slopers. Ook bestaan er kauwstaven, die gemaakt zijn van bijvoorbeeld runderhuid.

Is runderhuid verteerbaar?

Snacks gemaakt van runderhuid zijn goed verteerbaar, mits de hond niet te veel runderhuid binnenkrijgt. Ook bevat runderhuid goede voedingsstoffen. Let er wel op dat je kauwstaven niet gaat vervangen door brokjes.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kauwspeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *