5x Beste Autobenches voor je Hond

Het is belangrijk dat je veilig je hond kan vervoeren in de auto. Een autobench kan de oplossing zijn voor het vervoer van je hond. Je hond wordt door de bench tijdens de rit beschermd. Dit is vooral belangrijk bij hard remmen of een botsing. Alleen welke autobench biedt echt bescherming tijdens de rit? Wij hebben de vijf beste autobenches voor je hond op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste autobenches voor je hond

Tectake Autobench

Een robuuste autobench om je hond in te vervoeren is de Tectake autobench. Het is een lichtgewicht aluminium autobench waarin je hond beschermd wordt. Door het open karakter van de bench krijgt je hond wel continu frisse lucht. Dankzij de trapeze vorm past de bench al snel in de kofferbak van je auto. De bench voorkomt dat je hond door de auto heenvliegt bij hard remmen. De kantelhoek aan de voorzijde is 65 graden en de achterzijde 90 graden.

Topmast Autobench

De Topmast autobench is ideaal om te gebruiken bij het vervoer van je hond in de auto of op de camping. Je kan de bench eenvoudig en snel opzetten. Doordat het frame gemaakt is van gepoedercoated buizen zorgt deze voor voldoende stevigheid. De bench heeft voldoende ventilatiemogelijkheden. Daarnaast zijn er verschillende opbergvakken waar je spullen in kan bewaren. Dankzij de handgreep aan de bovenzijde kan je eenvoudig je hond vervoeren. De bench is gemaakt van Nylon en daardoor afneembaar. Binnen in de bench zit een zachte vacht op de bodem. Hierop kan je hond comfortabel liggen tijdens de reis. Er is ook nog een opbergvakje voor spullen van de hond.

Maelson Softkennel

De Maelson Softkennel is een prachtige autobench om te gebruiken ter bescherming van je hond tijdens de rit. De hondenkennel is opvouwbaar en gemaakt van textiel. Het stalenframe zorgt voor extra bescherming tijdens een botsing. In de bench zitten drie openingen aan zowel de voorkant, bovenkant of zijkant. Het is mogelijk om de bench in een kleine kofferbak te plaatsen dankzij de handige afmetingen. Het gaas in de bench is duurzaam en functioneert als ramen voor je hond. Het gaas scheurt minder snel dan traditioneel gaas. De onderkant van de bench is waterbestendig. Hierdoor kan je de bench ook perfect op de camping gebruiken. Het kussen in de bench is wasbaar. De bench is verkrijgbaar in zeven maten voor kleine en grote honden.

Topmast Autobench voor op de bank

Topmast heeft ook een speciale autobench ontwikkelt om op de achterbank te plaatsen. De bench is eenvoudig in en uit te vouwen. Aan de achterzijde is het mogelijk om de bench vast te maken met een autogordel. De bench voorkomt dat je hond bij een aanrijding door de auto vliegt. Daarnaast beschermt de bench de bekleding van je auto. De bench heeft een metalen sluiting en multifunctionele opbergzakkken aan de zijkanten. Je kan hierin de spullen van je hond zoals een riem opbergen.

Ferplast Vervoersbox

Ferplast heeft een zogenaamde vervoersbox ontwikkelt. De vervoersbox is ideaal om je hond tijdens een ritje in de auto in te vervoeren. De vervoersbox is van hard kunststof gemaakt en voorzien van een metalen tralie aan de voorzijde. Op de bodem zit een metalen plaat met gaatjes. Hierdoor kan eventueel urine of ongelukjes worden opgevangen. De Vervoersbox is eventueel met een scheidingswand verkrijgbaar. Zo kan je twee kleine honden in één vervoersbox vervoeren. Dit bespaart weer ruimte in de auto. De vervoersbox is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een autobench voor de hond?

Het grootste voordeel van een autobench is de veiligheid. Een hond los in jouw auto kan namelijk onveilig zijn. Met een autobench kan jouw hond niet rondlopen in de auto. Ook blijft het vuil achter in de autobench, in plaats van op de bekleding van jouw auto.

Wat is het verschil tussen een autobench en een autohondengordel?

Wanneer jouw hond alleen een autohondengordel omheeft, kan hij alsnog jouw auto beschadigen door aan voorwerpen te kauwen of te krabben. Ook kan hij alsnog viezigheid achterlaten. Bovendien voelt jouw hond zich in een autobench, over het algemeen, comfortabeler.

Hoe groot moet de autobench zijn voor mijn hond?

Allereerst kun je jouw hond opmeten. Hij moet zich kunnen bewegen, kunnen omdraaien en zijn hoofd omhoog kunnen houden in de autobench. Ook moet de autobench passen in de auto. Meet het formaat op van de autobench die jij op het oog hebt en meet na of dit past.

Bekijk hieronder de volledige top-5 autobenches voor je hond

1 thought on “5x Beste Autobenches voor je Hond

  1. Wij zijn op zoeken aar een STEVIGE HONDEN BENCH voor in de koffer van onze JEEP RENAGATE PHEV model 2022 (maximale grootte)
    Hebben jullie dit in het gamma? Beschikbaarheid en prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *