5x Beste Autogordel Hond

In Nederland is het niet verplicht om je hond met een autogordel te vervoeren. Dit is eigenlijk best gek want je hond is ook een pingpong bal die door de ruit vliegt bij hard remmen. Dit is gevaarlijk voor de hond en jezelf. Met een autogordel kan je hond tijdens een ongeluk beschermen. In het buitenland is de autogordel voor je hond vaak verplicht. Wij hebben de vijf beste autogordels voor je hond op een rijtje gezet.

Happy Pet autogordel

De Happy Pet autogordel zorgt ervoor dat je veilig op reis kan met je hond. Je kan de gordel bevestigen aan de halsband van je hond. Het andere uiteinde kan je in de gordelhouder van je auto stoppen. Zo heeft je hond een eigen autogordel. Dit is vooral veilig om te gebruiken in combinatie met een tuigje. Zo wordt je hond niet opgehangen een z’n halsband tijdens een aanrijding. De autogordel is eenvoudig op maat te maken voor je gaat rijden.

Beeztees autogordel

Beeztees is natuurlijk al jaren een bekend merk voor hondenaccessoires. De Beeztees autogordel is een handig accessoire om te gebruiken tijdens een ritje met de auto. Je kan hiermee je hond veilig vervoeren. De gordel is verkrijgbaar in drie verschillende maten en daardoor geschikt voor verschillende honden. Het enige minpunt is dat de gordel niet in een Volvo systeem past. Volvo’s moeten dus naar een alternatief kijken.

Emmy’s Store Elastische autogordel

Wil je veilig je hond vervoeren, maar je vriendje nog wel bewegingsvrijheid geven tijdens de rit? De elastische autogordel is hiervoor een uitkomst. De ruimte die je hond precies krijgt kan je instellen. Eén deel maak je vast aan het tuigje of de riem van je hond. Het andere deel doe je in de autogordel van je auto. Zo kan je hond veilig vervoerd worden. De autogordel is niet alleen handig om in Nederland te gebruiken, maar ook verplicht in de meeste Europese landen.

Nobby autogordel met tuig

Wil je veilig je hond in de auto vervoeren? De Nobby autogordel met tuig kan een uitkomst zijn. Een autogordel is natuurlijk handig, maar als je hard remt is er een risico op verstikkingsgevaar bij een halsband. De autogordel met tuig is een oplossing om je hond te beschermen tijdens de rit. Als het fout gaat wordt de hond in het tuigje vastgehouden. Het tuigje is eenvoudig op maat van je hond te maken. Daarnaast kan je het tuigje ook gebruiken om je hond mee uit te laten.

Pless hondenautogordel

De Pless hondenautogordel zorgt ervoor dat je hond tijdens een autorit netjes op z’n plek blijft zitten. Je kan zelf instellen hoeveel ruimte je hond in de auto krijgt. Zo blijft je hond op de passagiersstoel zitten en kan hij niet vallen als er hard geremd wordt. De seat belt past in je eigen autogordel en kan je het beste aan een tuigje bevestigen. De autogordel past in elke auto behalve de Volvo. De gordel heeft een minimale lengte van 43 cm en een maximale lengte van 72 cm. De gordel is verkrijgbaar in verschillende kleuren die passen bij het interieur van je auto.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten als ik een hondenautogordel aanschaf?

Allereerst moet een hondenautogordel niet te lang zijn. Wanneer jij remt, moet jouw hondje op zijn plek blijven. Ook moet de gordel van stevige kwaliteit zijn en de prijs is niet geheel onbelangrijk.

Is een hondenautogordel verplicht?

In Nederland is het gebruik van een hondenautogordel niet verplicht. Wel verbiedt de wet situaties waarbij gevaren kunnen ontstaan, bijvoorbeeld als jouw hond los in de auto zit. Het is dus aan te raden om een gordel bij jouw hond om te doen wanneer jullie samen op pad gaan.

Hoe maak ik de hondenautogordel vast?

Dit is afhankelijk van de gordel die jij hebt gekocht. Bij de meeste gordels maak je de gordel vast in de standaard gordelsluiting, net zoals een normale gordel. Daarna maak je de gordel vast aan het tuigje of de halsband van jouw hond.

Bekijk hieronder de volledige top-5 autogordels voor jouw hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *