5x Beste Hondenfietsmand

Als je een lange fietstocht gaat maken is het lastig om je hond constant naast de fiets te laten lopen. Of je hebt een klein hondje waarbij het lopen naast de fiets sowieso een uitdaging is. De oplossing om je hondje toch mee te nemen is de fietsmand. Wij hebben de 5 Beste fietsmanden voor je hond verzameld. Met deze lijst kan je eenvoudig een nieuwe fietsmand uitzoeken.

Lijst met 5 beste hondenfietsmanden

Basil fietsmand van riet

Een echte klassieker om je hondje in te vervoeren is de Basil fietsmand gemaakt van riet. De rechthoekige fietsmand kan zowel voorop als achterop de fiets geplaatst worden. Met speciale haken maak je bijvoorbeeld de fietsmand vast aan je fiets. Het is mogelijk om de mand los te klikken en bijvoorbeeld te dragen. De fietsmand kan gebruikt worden voor boodschappen, maar ook voor het dragen van je hondje. Eén minpunt is dat er geen speciale bevestiging voor de riem van de hond in de fietsmand zit. Maar dit is eventueel wel te realiseren met de haken.

Trixie fietsmand van riet voor de bagagedrager

De Trixie fietsmand is wel echt goed is afgesteld op het vervoer van je hond. De fietsmand is gemaakt van zwart riet en heeft een soort metalen kooiconstructie aan de bovenzijde. De kooi is open waardoor je hond gewoon naar buiten kan kijken. Maar het voorkomt dat je hond uit de mand springt. De mand kan enkel op de bagagedrager gemonteerd worden. De fietsmand kan een hond tot maximaal 15 kg dragen. Uiteraard is het ook mogelijk om er boodschappen in te vervoeren. Het advies is wel om de hond voor de zekerheid nog met een kettinkje vast te maken aan de fietsmand. Dit wordt niet standaard bijgeleverd.

Basil Buddy Hondenfietsmand

De Basil Buddy is in tegenstelling tot de rieten Basil fietsmand wel goed afgesteld op je hond. Het is een vrij moderne fietsmand om je hondje in te vervoeren. De fietsmand is van duurzaam kunststof en in een denim kleur uitgevoerd. De hond vriendelijke fietsmand is geschikt voor kleine honden tot maximaal 15 kg. Doordat de fietsmand gemaakt is uit kunststof kan je hem eenvoudig reinigen. De bovenzijde is ook voorzien van een metalen rek. Dit rek voorkomt dat je hondje uit de fietsmand kan springen. Bij de fietsmand is ook een kussentje geleverd zodat je hondje comfortabel kan zitten. De fietsmand wordt met een eenvoudig bevestigingssysteem geleverd. Dit maakt het eenvoudig om de fietsmand los of weer vast te maken.

Trixie Eva fietsmand

Neem je hondje eenvoudig mee op de fiets met de Trixie Eva Fietsmand. De kleine fietsmand is speciaal ontwikkelt voor honden tot 6 kg. De fietsmand is voorzien van een stevig metalen frame om je hondje veilig te vervoeren. Dankzij een speciaal net boven de fietsmand kan je hondje er niet uitspringen en blijft er frisse lucht binnenkomen. Met klittenband kan je de fietsmand vastmaken aan je fiets. De fietsmand kan je op de transportdrager van je fiets bevestigen. In de fietsmand zit een korte riem waarmee je hondje extra vast kan maken aan de fietsmand.

Beeztees Fietsmand Xoex

De Beeztees fietsmand Xoex is een soort tas die je aan de voorzijde van je fiets kan bevestigen met een kliksluiting. In de vervoerstas zit een kussentje dat je kan wassen en passen honden tot maximaal 10 kg. Er zit in de fietsmand ook een klein haakje. Hier kan je de hond aan vastmaken om te voorkomen dat hij uit de tas springt. Na de fietstocht is het mogelijk om de tas over je schouder te dragen. Zo kan je de hond in de tas vervoeren terwijl je een stukje loopt.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenfietsmand?

Een hondenfietsmand is een mandje die jij voor of achter op de fiets kan zetten. De meeste manden zijn geschikt voor kleine hondjes. Zo kan jouw trouwe viervoeter alsnog mee als jij met de fiets op pad gaat.

Is een hondenfietsmand veilig?

Als jij er veilig mee omgaat, is de hondenfietsmand veilig. Je kunt namelijk veel makkelijker fietsen met een klein hondje dan met een hond van vijftien kilo. Ook zitten er in de hondenfietsmanden speciale tuigjes waarmee jij je hond kunt vastmaken, om te voorkomen dat jouw hond eruit springt. Sommige manden hebben zelfs een dakje. Let er overigens wel op dat jij jouw hond nooit alleen achterlaat in de fietsmand.

Wat is de juiste maat hondenfietsmand voor mijn hond?

Meet jouw hond op wanneer hij rechtop staat en als hij zit. Het is fijn voor de hond als hij ook in de mand kan zitten. Met de afmetingen van jouw hond kun jij op zoek naar een bijpassende hondenfietsmand.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondenfietsmanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *