5x Beste Beenbeschermerset

Beenbescherming kan jouw paard extra steun bieden tijdens het trainen. Het is geheel afhankelijk van je soort training of het nodig is om beenbescherming aan te schaffen. Er er veel diversiteit op de markt als het om beenbescherming gaat. Wat je wilt kopen is geheel afhankelijk van wat je nodig hebt, je budget en het doel. Het mooie aan een set is dat je in een keer klaar bent. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je voor jezelf bedenkt of je een hele set nodig hebt. Heb jij een hele set nodig? In dit artikel vind je de vijf beste beenbeschermersets.

Lijst met 5 beste beenbeschermers

Kerbl beenbeschermerset

Ga jij op reis met je paard? Heb je goede beenbescherming nodig voor je paard? Kijk dan eens naar de beenbeschermerset van Kerbl. Deze set met beenbescherming is ideaal als je met jouw paard op vakantie gaat of naar een wedstrijd. Ze zijn makkelijk in gebruik en compact om op te bergen. Deze beenbescherming set is makkelijk in gebruik en biedt jou en je paard alles wat jullie zoeken in beenbescherming. Dit is een complete set voor de voor en achterbenen van je paard. Ze zijn van hoogwaardige kwaliteit, bekleed met zacht immitatiebont en gevuld met foam. Ze zijn extra verstevigd en beschikken allen over een 3-voudige klittenband sluiting. Hierdoor kun je ze snel om en af doen. Zijn ze vies? Geen probleem deze beenbescherming kun je gewoon wassen op 30 graden in de wasmachine.

HKM beenbeschermerset 

HKM biedt een zeer uitgebreide set als het om beenbescherming gaat. Deze set bestaat uit sterke bandage waardoor het paardenbeen uiterst beschermd worden. De bandages zijn gemaakt van extra dit polar fleece. Dit heeft een schokdempende werking, waardoor jouw paard geen pijn ervaart tijdens het springen. Bovendien zijn de bandages ademend en nemen ze goed vocht op. Ideaal! Daarnaast hebben ze een stevige klittenbandsluiting van vijf centimeter breed.

Harry’s Horse beenbeschermerset

Harry’s Horse biedt een fijne beenbeschermerset aan. Deze set bestaat uit twee beenbeschermers die ten eerste een schokabsorberende werking hebben en ten tweede goed zullen aansluiten. De beschermers zijn gemaakt van polyurethanen memoryfoam en vijf millimeter air neopreen. Het memoryfoam zal de exacte vorm van het been aannemen zodat de beenbeschermer altijd een fijne en ergonomische pasvorm heeft. Bovendien zullen de beenbeschermers goed ventileren.

HB Ruitersport beenbeschermerset

Ben je op zoek naar een set met zowel pees- als kogelbeschermers? Dan kun je de set van HB Ruitersport overwegen. Deze beschermers zijn voorzien van neopreenvoering en hebben allebei een klittenbandsluiting. Hierdoor zullen de beschermers goed om het been sluiten en kan jouw paard zijn gang gaan zonder dat hij of zij pijn lijdt.

Harry’s Horse beenbeschermerset

Harry’s Horse is marktleider als het om beenbescherming gaat. Ze beschikken over diverse soorten beenbescherming. Ze bieden ze los aan, maar ook per set. Zo biedt Harry’s Horse ook deze set aan. Deze set is een perfecte aanvulling op je uitrusting, omdat de set bestaat uit peesbeschermers en vlinderkappen met een zachte voering. Deze zachte voering zorgt voor optimale bescherming en vochtdemping. Je kunt deze beenbescherming makkelijk bevestigen dankzij de klittenbandsluiting.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een beenbeschermerset?

Het voordeel aan een hele set is dat je in een keer klaar bent. Ook al heb je niet alles nodig, je hebt alles paraat.

Zit er veel verschil tussen de beenbeschermersets?

Ja, doordat er veel merken zijn is er al veel verschil, maar ook in de uitvoering en kwaliteit kan veel verschil zijn. Zo heb je beenbescherming die heel stevig is, maar ook beenbescherming die jouw paard niet zoveel steun biedt. Het is ook afhankelijk van het soort materiaal. Kijk hier goed naar en vergelijk goed.

Waar moet ik op letten als ik een beenbeschermerset aanschaf?

Als eerst moeten de beenbeschermers natuurlijk om het been van jouw paard passen. Ook kun je letten op het materiaal waarvan de beschermers zijn gemaakt. Het moet natuurlijk wel comfortabel zijn voor jouw paard. Als laatst kun je kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk hieronder de volledige top-5 beenbeschermersets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *