5x Beste peesbeschermers

Peesbeschermers dienen ervoor om je paard zijn pezen te beschermen. Er zijn diverse soorten peesbeschermers op de markt. Soms zie je door het aanbod de bomen in het bos niet meer. Tijd om wat overzicht te creëren en om jou te vertellen wat de vijf beste peesbeschermers zijn. Daarom hieronder een lijst met de vijf beste peesbeschermers.

Lijst met vijf beste peesbeschermers

BR Peesbeschermer Set Pro Tech

De BR Peesbeschermer Set Pro Tech is zo’n set aan peesbeschermers die je niet mag missen. Deze peesbescherming is verkrijgbaar in verscheidene maten en je kunt kiezen tussen bruin- en zwart. Het is een hele set en bestaat uit: peesbeschermers- en strijklappen. Ze zijn voorzien van: een neopreen voering en klittenbandsluiting met overslag. Het mooie aan deze peesbeschermer is dat ze optimale bescherming bieden, voorzien zijn van de juiste pasvorm en veel comfort bieden.

BR Peesbeschermers Event

De BR Peesbeschermers Event bieden jouw paar de ondersteuning die het nodig heeft. Deze polyurethaan peesbeschermers beschikken over een neopreenvoering en dit biedt extra comfort aan je paard. Ze zijn makkelijk te bevestigen dankzij de klittenbandsluiting, welke ook over een overslag beschikt. Je vindt deze peesbeschermer in de Event serie van BR. Het mooie hieraan is dat deze peesbescherming in diverse kleuren te verkrijgen is. Daarnaast zijn er ook nog bijpassende: zadeldekjes, strijklappen, orennetjes, bandages en halsters. Je kunt deze peesbeschermers in diverse maten verkrijgen.

BR Peesbeschermer Ultimo

De BR Peesbeschermer Ultimo is zo’n peesbeschermer die niet in je collectie mag ontbreken. Ze zijn gevoerd met een zachte neopreenvoering en voorzien van elastische rubberen snelsluitingen. Hierdoor zijn ze makkelijk te bevestigen. Deze peesbeschermer beschikt over een perfecte pasvorm en biedt jou paard de optimale ondersteuning- en bescherming. Deze peesbescherming is verkrijgbaar in het bruin en zwart en de maten: Pony, Cob en Full.

Softopreen beenbeschermers Mr. Feel Warm achterbeen 

De Softopreen beenbeschermers Mr. Feel Warm achterbeen  van HKM bieden jouw paard die ondersteuning die het nodig heeft. Ze beschermen de achterbenen van je paard, op die manier zal je paard geen klachten krijgen aan zijn pezen. Dankzij de klittenbandsluiting zijn ze makkelijk te bevestigen en ze zijn dan ook ideaal. Ze bieden een perfecte pasvorm en comfort voor je paard.

QHP Peesbeschermers

De QHP Peesbeschermers mogen niet ontbreken in je uitrusting. Met deze peesbeschermers biedt jij jouw paard de ondersteuning die het nodig heeft. Dankzij de harde plastic schaal krijgt jouw paard de volle ondersteuning op zijn pezen. De neopreen voering zorgt bovendien voor extra ventilatie, warmte afvoering en comfort. Deze peesbeschermers zijn verkrijgbaar in diverse kleuren- en maten. De klittenbandsluiting zorgt ervoor dat je ze makkelijk kunt bevestigen. Kortom de perfecte peesbescherming voor je paard.

Veelgestelde vragen:

Waarom peesbeschermers voor je paard?

Een peesbeschermer wordt over het algemeen gebruikt voor de bescherming van de pezen in het voorbeen van het paard. Een paard kan namelijk met zijn achtervoeten tegen zijn voorbenen schoppen. Dit kan letsel aan de pezen veroorzaken, en dat moet je natuurlijk niet willen. Het is lastig om letsel aan de pezen te genezen. Veel paarden dragen ook nog eens hoefijzers, als ze dan tegen hun voorbenen aan schoppen doet dit extra pijn. Om te voorkomen dat je paard letsel krijgt aan de pezen is het belangrijk om de juiste peesbescherming te kiezen.

Hoe kies je de juiste peesbeschermer?

Dit is geheel afhankelijk van de soort training die je met je paard doet. Ook is het afhankelijk van het feit of je paard hoefijzers draagt. Het is belangrijk om dit te overleggen met de smit en dierenarts. Zij kunnen je van de juiste informatie voorzien. Ook is het belangrijk om te kijken naar wat jouw paard nodig heeft. Er zijn zoveel soorten in omloop. Het is daarom goed om te kijken naar wat je doet en wat je zoekt.

Wat moet je doen als je paard letsel heeft aan de pezen?

Heeft jouw paard echt letsel aan de pezen dan is het van direct belang om contact op te nemen met een specialist. Een dierenarts, revalidatie arts voor paarden of een paardenfysiotherapeut kan jou van de juiste informatie voorzien. Het is ook belangrijk dat je kijkt naar hoe het gebeurt is. Wellicht was de training te zwaar? Of is er iets anders aan de hand dat je paard verkeerd loopt. Overleg dit in ieder geval altijd voordat je stappen onderneemt.

Is peesbescherming belangrijk?

Hier zijn de meningen nogal over verdeeld. De een vindt van wel, de ander vindt van niet. Het is vooral belangrijk is om te kijken naar je paard.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...