beste clicker

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren met iets wat er gebeurt in de omgeving. Vervolgens beloon jij jouw hond. Dit maakt clickertraining heel diervriendelijk en het is een slimme techniek om gewenst gedrag uit te voeren. Wil jij ook jouw hond trainen met een clicker? Hieronder zetten wij de vijf beste clickers voor je op een rij.

Lijst met 5 beste clickers

Starmark clicker

Met de clicker van Starmark versnel je het leerproces met wel vijftig procent. Je kunt de clicker makkelijk vasthouden en daarnaast is deze voorzien van een polsbandje. Bovendien heeft deze clicker een verhoogde knop, zodat je niet mis klikt. Wanneer je drukt op de knop hoor je een duidelijke klik. 

Clix clicker

De clicker van Clix is voorzien van een ergonomisch design, waardoor de clicker goed in de hand ligt. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken dat je de clicker verliest: de clicker wordt namelijk geleverd met een touwtje die je kunt bevestigen om de nek. Bovendien kun je de toon en het volume instellen op de gevoeligheid van de hond. 

Petshop ACE clicker

Laat het trainen maar beginnen! De clicker van Petshop ACE zal een goede bijdrage leveren in de trainingen van jouw hond. Met het ergonomische ontwerp ligt de clicker goed in de hand. Ook kun je de clicker bevestigen aan jouw broek of hangen aan jouw pols. Daarnaast ligt de knop hoger dan de behuizing, wat erg prettig is.

Clik-r clicker

Met zijn opvallende kleur zal de clicker van Clik-r goed te herkennen zijn voor jouw hond. Dit speelt namelijk ook mee in de training van jouw hond. Bovendien heeft de clicker een elastische lus aan de achterkant waar jouw vinger doorheen kan. Zo weet je zeker dat je ‘m niet gauw verliest én is de clicker comfortabel om vast te houden.

Catnip clicker

De clicker van Catnip is eenvoudig, maar doet waarvoor hij gemaakt is. Je kunt dankzij het metalen ringetje een polsbandje bevestigen aan de clicker zodat je ‘m altijd bij je hebt. Let er wel op dat de knop onder de behuizing zit. Dit kan ervoor zorgen dat de knop moeilijk in te drukken is.

Veelgestelde vragen

Wat is een clicker?

Een clicker is een kastje met een knop die je kunt indrukken waardoor er een klikgeluid ontstaat. Met een clicker communiceer je naar jouw hond welk gedrag hem een beloning oplevert. 

Wat is het voordeel van een clicker?

Met een clicker heb jij een betere timing dan bijvoorbeeld met een brokje. Jouw hond zal dus simpelweg beter en sneller begrijpen wat jij precies van hem vraagt. Doordat je makkelijk en duidelijk kunt aantonen met een klikgeluid welke prestatie de hond goed uitvoert, zal jouw hond dit gedrag sneller herhalen.

Is clickertraining alleen geschikt voor honden?

Eigenlijk kun je bijna alle dieren trainen met een clicker. Je kunt zelfs een goudvis trainen met deze techniek. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 clickers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *