beste kauwstaaf

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet alleen verrukkelijk, het is ook nog eens goed voor zijn gebit en zijn humeur. Wil jij ook jouw hond verwennen met een kauwstaaf? Hieronder zetten wij de tien beste kauwstaven voor je op een rij.

Lijst met 10 beste kauwstaven

Pedigree kauwstaaf

We kennen ze allemaal: de DentaStix van Pedigree. Deze staven zijn ontwikkeld door dierenartsen die gespecialiseerd zijn in tandheelkunde. Dankzij de textuur en de ingrediënten zullen de staven zorgen voor een dagelijkse gebitsreiniging. Daarnaast kan het de tandplak tot wel tachtig procent verminderen. 

Purina kauwstaaf

De kauwstaven van Purina DentaLife reinigen zelfs de moeilijk te bereiken tanden. De experts van Purina hebben deze sticks ontwikkeld die ervoor zorgen dat de tandverzorging een boost krijgt. Door dagelijks een staaf te geven zal tandplak en tandsteen tegen worden gegaan.

Boon kauwstaaf

Hmm, jouw hond zal gek zijn op deze kauwstaven van Boon! Deze kauwstaven zijn namelijk gemaakt van de beste kwaliteit buffelhuid. Bovendien zijn deze staven niet binnen vijf minuten op, maar kan jouw hond hier lang van genieten. Al met al is dit een gezond en lekker tussendoortje voor jouw trouwe viervoeter.

Churpi kauwstaaf

De kauwstaaf van Churpi is een natuurlijke en biologische snack. Deze staaf is namelijk gemaakt van Yakmelk uit de Himalaya en is extra lang gedroogd, zodat jouw hond lang kan kauwen op de staaf. Bovendien is deze snack geurloos en vrij van gluten, vlees en granen. Als klap op de vuurpijl zit deze kauwstaaf boordevol vitamines en eiwitten. 

Petstyle Living kauwstaaf

Wanneer je op zoek bent naar een kauwstaaf die gezond en lekker is, kun je kiezen voor de kauwstaven van Petstyle Living. De gedraaide snacks zijn namelijk voorzien van honderd procent kip. De staafjes zijn niet alleen een lekkere beloning, het bevordert ook de mondhygiëne. Daarnaast zijn deze staafjes volledig verteerbaar.

Braaaf kauwstaaf

Met de kauwstaven van Braaaf zal jouw hond zijn eigen gebit reinigen. Bovendien zal jouw viervoeter gegarandeerd deze staafjes lekker vinden. Ze zijn namelijk gemaakt van kip: welke hond is daar nou niet dol op? Deze kauwstaven worden geleverd in een verpakking met dertig stuks. Zo kan jouw hond lekker lang genieten van deze snacks.

I & I Pet Supplies kauwstaaf

De kauwstaaf van I & I Pet Supplies is een wortel van een koffieboom. Wanneer je kiest voor deze kauwstaaf, help je de koffieboeren in Vietnam een handje en het milieu. In plaats van dat de wortels worden verbrand, worden ze verwerkt tot kauwstaven. Let erop dat deze staaf niet geschikt is voor jonge honden en honden met veel bijtkracht. Het is namelijk niet de bedoeling dat deze kauwstaaf kapot wordt gebeten.

Timo kauwstaaf

De kauwstaven van Timo zijn van natuurlijke ingrediënten gemaakt, onder andere van rund. Het is een heerlijke beloning voor jouw viervoeter en daarbij helpt het tandplak en tandsteen voorkomen. Bovendien is deze kauwstaaf niet binnen vijf minuten op te krijgen; deze kauwstaaf zorgt dus voor urenlang kauw- en speelplezier.

Landman Hoevelaken kauwstaaf

De kauwstaven van Landman Hoevelaken zijn geschikt voor iedere hond van elke leeftijd. Zo kan jouw puppy genieten van een lekkernij, maar ook jouw volwassen hond of jouw hond die al een stukje ouder is. De kauwstaven zijn gemaakt van kip en zitten dus boordevol eiwitten. Lekker!

Renske kauwstaaf

Een gezonde snack krijgt jouw hond voorgeschoteld met de kauwstaaf van Renske. Deze repen zijn gezond, lekker en daarnaast ook goed voor het gebit. Deze snacks zijn namelijk gluten- en granenvrij en bevatten geen zout of suiker. De snacks bestaan uit 97 procent vlees of vis en bevatten drie procent groenten.

Veelgestelde vragen

Waarom kluift een hond?

Honden kauwen graag op een voorwerp. Wanneer een hond krachtig op iets bijt, wordt in de hersenen endorfine aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat jouw hond rustig wordt en daarbij wordt angst en agressie verminderd.

Wat is het voordeel van een kauwstaaf?

Op een kauwstaaf kan jouw hond lang kauwen. Hierdoor wordt een hond rustig en het is een uitlaatklep wat betreft stress. Bovendien reinigt een kauwstaaf het gebit van jouw hond, want een kauwstaaf voorkomt tandplak en tandsteen.

Is een kauwstaaf gevaarlijk?

Een bot kan gevaarlijk zijn voor een hond, omdat deze kan splinteren. Kauwstaven kunnen over het algemeen geen kwaad, maar een pup mag bepaalde ingrediënten nog niet. Ook kan een kauwstaaf erg klein worden waardoor honden de neiging hebben om deze in een keer door te slikken. Haal de kauwstaaf daarom weg als het erg klein is geworden.

Bekijk hieronder de volledige top-10 kauwstaven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *