5x Beste Denkspeelgoed voor Katten

Het is belangrijk om je kat mentaal en fysiek uit te dagen. Als je kat elke keer hetzelfde meemaakt wordt het leven wel erg saai. Het is daarom belangrijk om te investeren in denkspeelgoed. Alleen welk denkspeelgoed is echt een uitdaging voor je kat? Steeds meer speelgoedbouwers voor katten proberen mentaal speelgoed te ontwikkelen. Wij hebben een overzicht gemaakt met het beste denkspeelgoed voor je kat. Je weet zo precies welk speelgoed je kan aanschaffen om je kat mentaal uit te dagen.  

Lijst met 5 beste denkspeelgoed voor katten

Trixie Activity board

Trixie heeft een activity board ontwikkelt met 5 verschillende denkspelletjes voor je kat. Met de verschillende spelletjes kan je proberen je kat mentaal uit te dagen. Als je kat in een spelletje slaagt verdient hij een snack. Er zijn verschillende manieren waarop je de snacks kan verstoppen in het activity board. Sommige baasjes gebruiken de activity board ook als anti-schrok bak voor je kat. Doordat je kat moeite moet doen voor z’n eten schuift hij minder snel de brokken naar binnen. Daarbij kan het jachtinstinct van je kat getrickerd worden als hij echt werk moet maken van z’n voer. Met de Trixie Activity board is je kat in ieder geval voorlopig zoet.

Catit Senses 2.0 Digger

De Catit Senses 2.0 Digger bestaat uit een interactieve voerbak en denkspeelgoed. De voerbak heeft speciale bakjes waar je de brokjes in kan verstoppen. Jouw kat moet echt gaan graven en z’n mentale kwaliteiten gebruiken om bij het voer te komen. De interactive voerbak motiveert je kat ook om niet te gaan schrokken. Je kat kan zo rustig z’n brokken opeten. Daarbij helpt het je kat als vermaak en mentale stimulering. Kortom leuk denkspeelgoed dat ook nog eens nuttig is om je kat te laten eten.

District 70 Spy

Jouw kat is van nature dol op jagen en heeft een jachtinstinct. Het is belangrijk om dit te stimuleren, maar ook de hersenen te laten kraken. Op de uren dat jouw kat binnen zit en niets te doen heeft kan je de District 70 Spy voorschotelen. Hiermee wordt het jachtinstinct van je kat gestimuleerd en jouw kat wordt er echt blij van. Daarbij komt je kan metaal en fysiek in beweging door het balletje door een parcours te laten gaan. Het is geen standaard rond parcours, waardoor je kat er echt even over moet nadenken. Het is een leuke manier om je kat te vermaken als hij alleen thuis zit.

Food Maze van Catit Senses

Opnieuw een denkspelletje voor je kat waarbij voedsel de hoofdrol speelt. Met de Food Maze voorkom je dat je kat gaat schrokken. Tegelijkertijd kan je kat proberen mentaal uit te dagen. Aan de bovenkant van de toren stop je een paar brokjes of kattensnoepjes. Het is aan jouw kat de taak om de brokjes door het doolhof heen te schuiven. Hij kan hiervoor z’n poot gaan gebruiken en vooral z’n hersenen laten kraken. Als de brokjes door het parcours heengaan komen ze er uiteindelijk uitrollen. Het is een leuk denkspelletje waar je kat voorlopig nog wel even mee bezig is.

Flamingo brain training voor katten

Flamingo heeft ook een eigen activity board ontwikkelt voor katten. Het bord is voorzien van balletjes en die doen het natuurlijk altijd goed bij katten. Als een balletje beweegt is het natuurlijk altijd leuk voor je kat. De Flamingo kan je kat echt flink bezig gaan houden. Het balletje moet door een soort maze heen geslagen worden. Hierdoor kan je kat flink z’n hersens laten kraken. Je kat wil namelijk maar één ding en dat is het balletje eruit halen. De Flamingo brain training is absoluut een aanrader om je kat mee te prikkelen.

Veelgestelde vragen

Is denkspeelgoed alleen voor kittens?

Alle katten kunnen genieten van denkspeelgoed. Voor speelse katten is het een manier om hun energie kwijt te raken. Voor oudere katten is het een manier om de hersens actief te houden.

Waarom is denkspeelgoed slim?

Het is niet alleen belangrijk om je kat fysiek uit te dagen, maar ook mentaal. Mentaal kan je kat ook helemaal uitputten. Daarnaast hou je kat zo jong en scherp van geest.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kattendenkspeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *