5x Beste hondenpuzzel voor je hond

Een hond moet niet alleen lichamelijk uitgedaagd worden, maar ook mentaal. Als je hond veel energie heeft kan mentaal speelgoed helpen. Een hondenpuzzel geeft je hond veel uitdaging. Tien minuten puzzelen kan voor je hond gelijk staan aan een wandeling van een uur. De vijf beste hondenpuzzels voor je hond hebben we daarom voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste hondenpuzzels

Trixie activityboard

De Trixie activityboard is een hondenpuzzel met meerdere uitdagingen op één bord. Er zitten meerdere verstopplekken waar je een brokje in kan verstoppen. Vervolgens is het aan jouw hond de uitdaging om de brokjes weer terug te vinden. Elke puzzel moet op een andere manier opgelost worden. Dit maakt het spelletje uitdagend om te spelen voor je hond.

Dog Smart Composite

Wil je het je hond niet direct te moeilijk maken? Met de Dog Smart Composite geef je hond direct een uitdagende puzzel om mee te beginnen. Bij dit spelletje ga je verstoppetje spelen. Onder elk bakje kan je een brokje verstoppen. Maar verstop onder sommige bakjes helemaal niets. Het is aan jouw hond de uitdaging om nu de juiste bakjes weg te halen en de brokjes weer terug te vinden. Een uitdagend spelletje om te spelen voor je hond.

Dog Worker

Dit is een hondenspelletje voor de ervaren honden. Als ze de Dog Smart Composite al hebben uitgespeeld kunnen ze uitgedaagd worden met de Dog Worker. Hierbij moeten ze dingen schuiven om brokjes terug te vinden. Er zit net iets meer uitdaging in om de brokjes weer terug te vinden. De moeilijkheidsgraad staat dan ook op niveau 3. Als jouw hond alle spelletjes al uitgespeeld heeft wordt het tijd voor een moeilijke hondenpuzzel. Verstop de brokjes onder de kokers en moeidg je hond aan om op onderzoek uit te gaan.

Dog Twister

Met de Dog Twister moet je hond gaan schuiven om de taartpunten eruit te krijgen en de snoepjes als beloning te pakken te krijgen. Er zijn verschillende uitsparingen waar je als baasje de koekjes in kan verstoppen. Het is eventueel mogelijk om dit hondenspelletje extra uitdagend te maken. Bijvoorbeeld door de snoepjes extra vast te zetten. Hierdoor wordt het voor je hond nog lastiger om de koekjes vrij te krijgen. Als het je hond lukt beloon je hem uiteraard uitbundig en krijg je hond het koekje. De moeilijkheidsgraad van de hondenpuzzel zit op niveau 3.

Hondenpuzzel mat

Huisdieren Geluk brengt een XL versie van de traditionele snuffelmat uit. Met deze mat kan de hond spelen, puzzelen en snuffelen tegelijk. Als de traditionele speeltjes te weinig uitdaging bieden kan deze hondenpuzzel wel voor voldoende uitdaging zorgen. De mat staat al snel gelijk aan een uur buiten spelen. Het enige verschil is dat je hond gewoon in huis is. Verstop de snoepjes op verschillende plekken in de mat en ga de uitdaging aan. Probeer de snoepjes op een uitdagende manier weer terug te vinden.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...