5x Beste hondenpuzzel voor je hond

Een hond moet niet alleen lichamelijk uitgedaagd worden, maar ook mentaal. Als je hond veel energie heeft kan mentaal speelgoed helpen. Een hondenpuzzel geeft je hond veel uitdaging. Tien minuten puzzelen kan voor je hond gelijk staan aan een wandeling van een uur. De vijf beste hondenpuzzels voor je hond hebben we daarom voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste hondenpuzzels

Trixie activityboard

De Trixie activityboard is een hondenpuzzel met meerdere uitdagingen op één bord. Er zitten meerdere verstopplekken waar je een brokje in kan verstoppen. Vervolgens is het aan jouw hond de uitdaging om de brokjes weer terug te vinden. Elke puzzel moet op een andere manier opgelost worden. Dit maakt het spelletje uitdagend om te spelen voor je hond.

Dog Smart Composite

Wil je het je hond niet direct te moeilijk maken? Met de Dog Smart Composite geef je hond direct een uitdagende puzzel om mee te beginnen. Bij dit spelletje ga je verstoppetje spelen. Onder elk bakje kan je een brokje verstoppen. Maar verstop onder sommige bakjes helemaal niets. Het is aan jouw hond de uitdaging om nu de juiste bakjes weg te halen en de brokjes weer terug te vinden. Een uitdagend spelletje om te spelen voor je hond.

Dog Worker

Dit is een hondenspelletje voor de ervaren honden. Als ze de Dog Smart Composite al hebben uitgespeeld kunnen ze uitgedaagd worden met de Dog Worker. Hierbij moeten ze dingen schuiven om brokjes terug te vinden. Er zit net iets meer uitdaging in om de brokjes weer terug te vinden. De moeilijkheidsgraad staat dan ook op niveau 3. Als jouw hond alle spelletjes al uitgespeeld heeft wordt het tijd voor een moeilijke hondenpuzzel. Verstop de brokjes onder de kokers en moeidg je hond aan om op onderzoek uit te gaan.

Dog Twister

Met de Dog Twister moet je hond gaan schuiven om de taartpunten eruit te krijgen en de snoepjes als beloning te pakken te krijgen. Er zijn verschillende uitsparingen waar je als baasje de koekjes in kan verstoppen. Het is eventueel mogelijk om dit hondenspelletje extra uitdagend te maken. Bijvoorbeeld door de snoepjes extra vast te zetten. Hierdoor wordt het voor je hond nog lastiger om de koekjes vrij te krijgen. Als het je hond lukt beloon je hem uiteraard uitbundig en krijg je hond het koekje. De moeilijkheidsgraad van de hondenpuzzel zit op niveau 3.

Hondenpuzzel mat

Huisdieren Geluk brengt een XL versie van de traditionele snuffelmat uit. Met deze mat kan de hond spelen, puzzelen en snuffelen tegelijk. Als de traditionele speeltjes te weinig uitdaging bieden kan deze hondenpuzzel wel voor voldoende uitdaging zorgen. De mat staat al snel gelijk aan een uur buiten spelen. Het enige verschil is dat je hond gewoon in huis is. Verstop de snoepjes op verschillende plekken in de mat en ga de uitdaging aan. Probeer de snoepjes op een uitdagende manier weer terug te vinden.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste senior hondenvoer

Op het moment dat je hond de leeftijd van 8 jaar bereikt heeft is hij officieel een senior hond. Senior honden kunnen last krijgen van hun gebit of eten minder...

5 Beste hondensnacks

Uiteraard wil je af en toe je hond belonen. Of gewoon je hond een keer iets lekkers geven. Hondensnacks worden als tussendoortje gegeven, maar zijn vaak ook onderdeel van de...

5x Beste hondenvoerbak

Voordat je een hond aanschaft is het belangrijk om de basis benodigdheden in huis te halen. Eén van de belangrijkste benodigdheden is een hondenvoerbak. In de voerbak kan je het...

5 Beste voercontainers voor je hond

Een voercontainter is ideaal om de brokken van je hond langer vers in te houden. Het is voordeliger om voor je hond een zak van bijvoorbeeld 25 kg te nemen...