5x Beste Dierenweegschaal

Een gezond gewicht is voor je hond net zo belangrijk als voor de mens. Als je hond een ongezond gewicht heeft kan hij last krijgen van verschillende lichamelijke klachten. Met een dierenweegschaal kan je zelf het gewicht van je hond of huisdier wegen. Je hoeft zo niet elke keer naar de dierenarts om het gewicht in de gaten te houden. Wij hebben de vijf beste dierenweegschalen op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste dierenweegschalen

WeighJo dierenweegschaal

De dierenweegschaal van WeighJo is speciaal bedoeld voor puppy’s en kittens. Deze weegschaal is dan ook alleen geschikt voor kleine dieren tot en met een grootte van 25 centimeter. Het fijne aan deze weegschaal is dat hij al gaat meten vanaf 1 gram. Hij is dus vrij accuraat. Tot maximaal 10 kilo kan hij op een platform het gewicht wegen. De weegschaal werkt op batterijen. Via een LCD-scherm kan je het gewicht nauwkeurig aflezen.

Petzchoice dierenweegschaal

De Petzchoice dierenweegschaal is ontwikkeld om kleine dieren op te wegen. Ook deze kan een gewicht aan van 10 kilogram en een minimum van 1 gram. Dankzij de lage opstap kan je hond er zelf opstappen. Het grootste pluspunt aan de Petzchoice is dat de weegschaal makkelijk op te bergen is is. Dit maakt hem ideaal om overal mee naar toe te nemen. Daarnaast kun je hem makkelijk schoonmaken: de schaal kun je er namelijk van afklikken. De weegschaal werkt op batterijen. Kortom een professionele dierenweegschaal om te gebruiken voor je hond.

ISOT dierenweegschaal

Ben je op zoek naar dezelfde kwaliteit dierenweegschaal als bij de dierenarts? Dan kom je uit bij de dierenweegschaal van ISOT. De weegschaal heeft een groot plateau die wel tot honderd kilo kan wegen. Bovendien is de weegschaal erg nauwkeurig: het heeft een accuraatheid van vijftig gram. De weegschaal werkt op een standaard 220 volt-lichtnet of via de ingebouwde accu.

T-Mech dierenweegschaal

De T-Mech dierenweegschaal is voorzien van een metalen platform waar je huisdier op kan zetten. De maximale capaciteit van de weegschaal is 300 kg. De weegschaal wordt gebruik door dierenartsen, maar ook bij boerderijen en praktijken om dieren te wegen. Het gladde oppervlakte is eenvoudig schoon te maken na gebruik. Het platform van 50 x 50 cm maakt hem geschikt om kleine en grote honden te wegen. De weegschaal werkt op 4 AA batterijen, maar je kan hem ook op netstroom aansluiten. Dankzij de optie op batterijen kan je de dierenweegschaal overal neerzetten. Met de tarrafunctie kan je eventueel gewicht aftrekken. Bijvoorbeeld als je er alsnog een anti-slip mat op wil leggen. Het display is extern op te hangen aan bijvoorbeeld de muur. Dankzij een lage opstap kan de hond zelf op en afstappen.

vidaXL dierenweegschaal

De weegschaal van vidaXL is dan niet per se bedoeld voor dieren, maar je kunt hem daarvoor wel gebruiken. Vooral als je een grote lobbes hebt rondlopen in huis is deze perfect: de weegschaal kan namelijk wel driehonderd kilogram wegen. Via het LCD-scherm kun je eenvoudig aflezen hoe zwaar jouw hond is en bovendien is de weegschaal makkelijk te bedienen. De weegschaal werkt via een ingebouwde batterij en zal vanzelf uitgaan wanneer het tien seconden niet wordt gebruikt.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten als ik een dierenweegschaal wil aanschaffen?

Natuurlijk is het formaat van de dierenweegschaal afhankelijk van welk dier je wil wegen. Ook moet de dierenweegschaal genoeg comfort bieden, zodat de dierenweegschaal niet af zal schrikken wanneer jouw dier gaat plaatsnemen. 

Wat zijn de voordelen van een dierenweegschaal?

Wanneer jouw hond bijvoorbeeld moet afvallen, is een dierenweegschaal handig. Zo kun jij elke week jouw hond wegen om zijn progressie in de gaten te houden. Zo hoef je niet elke keer naar de dierenarts.

Hoe kan ik mijn hond wegen op de dierenweegschaal?

Dat hangt af van het soort weegschaal. In sommige weegschalen moet jouw hond stilliggen. Wanneer jouw hond geen ster is in het stilliggen, kun je ervoor kiezen om samen met jouw hond op een weegschaal, die speciaal is gemaakt voor mensen, te gaan staan. Vervolgens ga je alleen op de weegschaal staan en bereken je het verschil tussen de twee weegmomenten.

Bekijk hieronder de volledige top-5 dierenweegschalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *