4x de Beste dierenweegschaal

Een gezond gewicht is voor je hond net zo belangrijk als voor de mens. Als je hond een ongezond gewicht heeft kan hij last krijgen van verschillende lichamelijke klachten. Met een dierenweegschaal kan je zelf het gewicht van je hond of huisdier wegen. Je hoeft zo niet elke keer naar de dierenarts om het gewicht in de gaten te houden. Wij hebben de 4 beste dierenweegschalen op een rijtje gezet.

4 Beste dierenweegschalen lijst

Verscale plateau weegschaal

De Verscale plateau weegschaal is in theorie niet echt gemaakt voor de hond. Je kan de weegschaal bijvoorbeeld ook gebruiken voor het wegen van pakketten. De weegschaal heeft een grote accuraatheid tot wel 50 gram. Tot maximaal 300 kg kan hij op een platform het gewicht wegen. De weegschaal sluit je aan op netstroom, waardoor je geen batterijen nodig hebt. Via een LCD scherm kan je het gewicht nauwkeurig aflezen. Het is ook mogelijk om tot 8 gewichten op te slaan.  

My Weigh dierenweegschaal

De My Weigh dierenweegschaal is echt ontwikkelt om je hond te wegen. Het gewicht wordt in stappen van 100 gram gewogen. De weegschaal kan tot maximaal 300 kg wegen. Dankzij de lage opstap kan je hond er zelf opstappen. Dankzij de anti-slip mat voelt het veilig voor de hond. Dankzij een speciale vibratiefilter meet de weegschaal zelfs nauwkeurig als de hond niet stil kan blijven staan. Het grootste pluspunt aan de My Weigh is dat de weegschaal opklapbaar is. Dit maakt hem ideaal om overal mee naar toe te nemen. Je kan hem zelfs aan de muur hangen met een speciale muurbeugel. De weegschaal werkt met een adapter of AA batterijen voor plekken waar geen stroom aanwezig is. Kortom een professionele dierenweegschaal om te gebruiken voor je hond.

CS BL-5D dierenweegschaal

Ben je op zoek naar dezelfde kwaliteit dierenweegschaal als bij de dierenarts? Dan kom je uit bij de CS BL-5D dierenweegschaal. De weegschaal heeft een XL plateau met anti-slip mat. Je kan de weegschaal tot 300 kg gebruiken en tot wel 100 gram nauwkeurig laten wegen. Het plateau is 95 x 50 cm waardoor de meeste dieren er eenvoudig op kunnen staan. Doordat de dierenweegschaal niet glad aanvoelt durven honden er sneller op te staan. De dierenweegschaal wordt geleverd met een losse indicator. Je kan deze op de muur hangen om het gewicht op af te lezen. De dierenweegschaal werkt op stroom en is gemaakt door Christen Swiss. Kortom een betrouwbaar merk om je hond op te wegen. Het enige nadeel is wel het prijskaartje, maar de weegschaal is dan ook vooral voor professioneel gebruik.

T-Mech dierenweegschaal

De T-Mech dierenweegschaal is voorzien van een metalen platform waar je huisdier op kan zetten. De maximale capaciteit van de weegschaal is 300 kg. De weegschaal wordt gebruik door dierenartsen, maar ook bij boerderijen en praktijken om dieren te wegen. Het gladde oppervlakte is eenvoudig schoon te maken na gebruik. Het platform van 50 x 50 cm maakt hem geschikt om kleine en grote honden te wegen. De weegschaal werkt op 4 AA batterijen, maar je kan hem ook op netstroom aansluiten. Dankzij de optie op batterijen kan je de dierenweegschaal overal neerzetten. Met de tarrafunctie kan je eventueel gewicht aftrekken. Bijvoorbeeld als je er alsnog een anti-slip mat op wil leggen. Het display is extern op te hangen aan bijvoorbeeld de muur. Dankzij een lage opstap kan de hond zelf op en afstappen.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten als ik een dierenweegschaal wil aanschaffen?

Natuurlijk is het formaat van de dierenweegschaal afhankelijk van welk dier je wil wegen. Ook moet de dierenweegschaal genoeg comfort bieden, zodat de dierenweegschaal niet af zal schrikken wanneer jouw dier gaat plaatsnemen. 

Wat zijn de voordelen van een dierenweegschaal?

Wanneer jouw hond bijvoorbeeld moet afvallen, is een dierenweegschaal handig. Zo kun jij elke week jouw hond wegen om zijn progressie in de gaten te houden. Zo hoef je niet elke keer naar de dierenarts.

Hoe kan ik mijn hond wegen op de dierenweegschaal?

Dat hangt af van het soort weegschaal. In sommige weegschalen moet jouw hond stilliggen. Wanneer jouw hond geen ster is in het stilliggen, kun je ervoor kiezen om samen met jouw hond op een weegschaal, die speciaal is gemaakt voor mensen, te gaan staan. Vervolgens ga je alleen op de weegschaal staan en bereken je het verschil tussen de twee weegmomenten.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...