5x Beste Hondenzwembaden

Is jouw hond een echte waterrat? Dan is het heerlijk als je hond ook een beetje kan afkoelen op een warme zomerdag. Daarnaast wil je liever niet dat je hond in het zwembad van de kinderen springt. Een oplossing om je hond te laten afkoelen is met een hondenzwembad. Je hond heeft zo z’n eigen badje om lekker in te spetteren.

Lijst met vijf beste hondenzwembaden

Flamingo hondenzwembad

Het hondenzwembad van Flamingo is speciaal ontwikkelt voor middelgrote tot grote honden die even willen afkoelen. Het zwembad kan je eenvoudig uitklappen en zo binnen een paar minuten opzetten. Je hoeft hem alleen maar even te vullen met verfrissend water en je hond kan een duik nemen. Met afmetingen van 120 x 30 cm heeft je hond ook echt de ruimte om even te gaan spetteren. Dit hondenzwembad wordt overigens geleverd met een handige draagtas. Zo kan je het zwembad ook meenemen op vakantie. De rand van het zwembad is vrij stevig, zodat je hond niet snel het zwembad omgooit met in en uitstappen.

Buxibo hondenzwembad

Wil je het hondenzwembad wat langer laten staan in de zomermaanden? Dan kan je kiezen voor het hondenzwembad van Buxibo. Het zwembad kan gebruikt worden om even in af te koelen. Speciaal voor de grotere honden is dit hondenzwembad ideaal. Met zijn afmetingen van 120 x 120 x 30 centimeter kan jouw trouwe viervoeter tijdens de warme zomerdagen heerlijk afkoelen. Het zwembad is uitklapbaar en voorzien van een stop om het water weg te laten lopen.

Duvo hondenzwembad

Binnen een paar seconden kan je het Duvo hondenzwembad opzetten. Het zwembad klapt eenvoudig uit en is perfect voor verkoeling in de zomermaanden. Het zembad is van sterk en duurzaam materiaal gemaakt. Zo kan het zwembad tegen een stootje en de scherpe nagels van je hondje. Er is een speciaal aftapventiel om het water weg te laten lopen. Na afloop laat je het water weglopen en berg je het zwembad weer op.

Beeztees puppybad

Dit puppybad van Beeztees kan je gebruiken als hondenzwembad voor kleine honden, maar ook als ballenbak. Ideaal om je puppy lekker te laten spelen in de wintermaanden. In de zomermaanden kan je hetzelfde zwembad vullen met water. Je hondje kan zo zonder problemen verkoeling opzoeken in het zwembad. Het zwembad is uitklapbaar en gemaakt van sterk materiaal. Zo kan het zwembad tegen de nageltjes van je hond, maar ook tegen een stootje tijdens het spelen in het water.

Trixie hondenzwembad

Het hondenzwembad van Trixie wordt de favoriete plek voor je hond om te chillen. Het uiterlijk van het zwembad is stoer: een zwarte binnenkant met een blauwe buitenkant. Het zwembad is gemaakt van sterk kunststof en kan tegen de scherpe nagels van je hond. Je hoeft hem niet op te blazen want dit badje kan je uitvouwen. Op de bodem ligt anti-slip om uitglijden te voorkomen. De afmetingen van het zwembad zijn 160 x 30 cm. Bovendien kun je het badje eenvoudig leet laten lopen dankzij de stop.

Veelgestelde vragen

Kan ik chloor toevoegen in het hondenzwembad?

Je kunt met mate chloor toevoegen aan het hondenzwembad. Chloor doodt namelijk alle schimmels en bacteriën in stilstaand water. Als je te veel chloor gebruikt, kan dit schadelijk zijn voor jouw trouwe viervoeter. Ook wordt het aangeraden om jouw hond af te spoelen nadat hij een duik heeft genomen in het zwembad.

Wat is het voordeel van een hondenzwembad?

Vooral tijdens de warme zomerdagen vinden honden verkoeling fijn. Honden kunnen namelijk niet zweten. Wanneer jouw hond zijn eigen zwembad heeft, zal hij zich een stuk prettiger én koeler voelen.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat mijn hond gaat zwemmen in het hondenzwembad?

Knip allereerst de nagels, zodat de nagels het bad niet zullen beschadigen. Ook is het verstandig om jouw hond te controleren op parasieten en zorg ervoor dat jouw hond zich op zijn gemak voelt in het water. Zo niet, dan kun je de hond trainen om te wennen aan het zwembad.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondenzwembaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *