8x Beste Drinkfontein Kat

Helaas zijn er katten die uit zichzelf te weinig drinken. Sommige katten drinken zelfs alleen water uit een stromende kraan. De oplossing voor deze katten is het plaatsen van een waterfontein. Je kan zo voorkomen dat je kat uitgedroogd raakt of last krijgt van nierproblemen. Dankzij de fontein kan je de kat stimuleren om toch vers water te blijven drinken. Wij hebben de acht beste waterfonteinen voor je kat op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke waterfontein de beste aankoop voor je kat is.

Lijst met 8 beste drinkfonteinen voor je kat

Lucky Pay drinkfontein

De vrolijke waterfontein van het merk Lucky Paw is de oplossing voor katten die moeilijk uit de kraan drinken. De waterfontein met een bloem ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens een stuk gezonder voor jouw kat. Het stromende water prikkelt namelijk de kat om te drinken. In de waterfontein is een onthardingsfilter geplaatst, waardoor je kat ook altijd vers water krijgt. Daarnaast voorkomt dit kalkaanslag in de fontein. De waterfontein werkt bovendien op stroom. De meeste katten vinden het met deze fontein echt leuker om water te drinken.

LifeGoods drinkfontein

Eigenlijk lijkt de LifeGoods drinkfontein heel veel op het model van Lucky Paw. Dit is ook een poezen drinkfontein met een bloemetje waar water uit stroomt. In de waterfontein is ruimte voor 2 liter water. Daarnaast is er een speciale pomp die het water continu draaiende houdt. Het grootste pluspunt is dat de drinkfontein geleverd wordt met een koolfiter systeem. Hiermee wordt het water continu gezuiverd en vers geserveerd aan je kat. Je kan de snelheid waarmee het water stroomt in 3 standen zetten. Van licht tot snel stromend of alleen bubbelend water. De drinkfontein bevorderd het water drinken bij je kat en zorgt voor een betere gezondheid voor je huisdier.

Catit Fresh and Clear drinkfontein

Catit Fresh and Clear is een simpele drinkfontein voor je kat waarmee je ervoor zorgt dat je kat altijd vers en schoon drinkwater krijgt. De fontein is voorzien van een filter waarmee het water extra schoon is. De filters zijn los verkrijgbaar en eenvoudig te vervangen. Zo blijft je kat telkens weer van schoon drinkwater voorzien worden. In het bassin is ruimte voor 2 liter aan schoon drink water. Na gebruik is de fontein vrij eenvoudig te reinigen. Er blijft weinig vuil in achter dankzij het gebruik van filters.

PetSafe Drinkwell drinkfontein

PetSafe heeft natuurlijk ook een drinkfontein ontwikkelt waar je kat gemotiveerd van raakt om meer te drinken. De waterstroom van de petsafe heeft veel weg van een stromende kraan. Dit is perfect voor katten die nu alleen maar uit de kraanwater drinken. Het systeem moedigt katten aan om meer te gaan drinken. Zo blijven ze gezond. Een extra pluspunt is dat de waterpomp in de drinkfontein fluisterstil is. Je wordt zo niet midden in de nacht wakker van de herrie die de pomp van de drinkfontein maakt. De drinkfontein is een vernieuwde versie van de vorige Petsafe drinkfontein.

TrevoPet drinkfontein

Motiveer je kat om weer zelf water te gaan drinken met de drinkfontein van TrevoPet met koolstoffilter. Dit speciale filter zorgt ervoor dat je kat elke keer vers drinkwater geserveerd krijgt. De drinkfontein is voorzien van een stille pomp die ervoor zorgt dat er licht stromend water door de fontein stroomt. Je kan de pomp op drie verschillende standen instellen. In het waterreservoir is ruimte voor maximaal twee liter water. De drinkfontein is daarnaast eenvoudig in gebruik en verbruikt vrij weinig energie.

Cellavi drinkfontein

De drinkfontein van Cellavi heeft ontzettend veel voordelen. Zo is deze drinkfontein superstil, duurzaam en er kan maar liefst drie liter water in. Ook heeft deze drinkfontein een filter zodat jouw spinnende viervoeter altijd schoon water tot zijn beschikking heeft. Hierdoor worden bacteriën gedood en het water krijgt extra zuurstof. Als klap op de vuurpijl is het ook een energiezuinig apparaat.

Minaro drinkfontein

Beloon jouw kat met stromend drinkwater dankzij de drinkfontein van Minaro. Ook deze fontein heeft een bloem waar het water uitkomt. Naast zijn leuke design heeft de drinkfontein ook een waterreservoir van twee liter. Het water zal schoon blijven omdat het blijft stromen. De drinkfontein heeft vier verschillende standen: een klein straaltje, bubbelende waterval, zachte bubbelstand en een licht bewegende straal.

Cas & Lux drinkfontein

Stromend water brengt veel voordelen met zich mee. Het water blijft schoon, er komt meer zuurstof in het water en een drinkfontein kan helpen bij urinaire probleempjes. Ook is stromend water heel interessant voor katten. De drinkfontein van Cas & Lux is goedgekeurd door experts. Het heeft een reservoir van anderhalf liter en een filter die het water schoonmaakt.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan je het beste een drinkfontein voor je kat aanschaffen?

Als je ervaart dat je kat te weinig drinkt, maar wel drinkt als je de kraan openzet. Om te voorkomen dat je kat telkens op het aanrecht zit kan je het beste een drinkfontein aanschaffen.

Hoe lang gaat een filter mee?

De meeste drinkfonteinen zijn voorzien van een filter om het water schoon te houden. Maar hoe lang gaat een filter mee? Dit ligt heel erg aan het merk en de kwaliteit van de filter. Het is ook afhankelijk van het aantal katten dat gebruik maken van de drinkfontein. De meeste filters gaan gemiddeld 3 tot 4 weken mee.

Bekijk hieronder de volledige top-8 drinkfonteinen

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...