8x Beste Drinkfontein Kat

Helaas zijn er katten die uit zichzelf te weinig drinken. Sommige katten drinken zelfs alleen water uit een stromende kraan. De oplossing voor deze katten is het plaatsen van een waterfontein. Je kan zo voorkomen dat je kat uitgedroogd raakt of last krijgt van nierproblemen. Dankzij de fontein kan je de kat stimuleren om toch vers water te blijven drinken. Wij hebben de acht beste waterfonteinen voor je kat op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke waterfontein de beste aankoop voor je kat is.

Lijst met 8 beste drinkfonteinen voor je kat

Lucky Pay drinkfontein

De vrolijke waterfontein van het merk Lucky Paw is de oplossing voor katten die moeilijk uit de kraan drinken. De waterfontein met een bloem ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens een stuk gezonder voor jouw kat. Het stromende water prikkelt namelijk de kat om te drinken. In de waterfontein is een onthardingsfilter geplaatst, waardoor je kat ook altijd vers water krijgt. Daarnaast voorkomt dit kalkaanslag in de fontein. De waterfontein werkt bovendien op stroom. De meeste katten vinden het met deze fontein echt leuker om water te drinken.

LifeGoods drinkfontein

Eigenlijk lijkt de LifeGoods drinkfontein heel veel op het model van Lucky Paw. Dit is ook een poezen drinkfontein met een bloemetje waar water uit stroomt. In de waterfontein is ruimte voor 2 liter water. Daarnaast is er een speciale pomp die het water continu draaiende houdt. Het grootste pluspunt is dat de drinkfontein geleverd wordt met een koolfiter systeem. Hiermee wordt het water continu gezuiverd en vers geserveerd aan je kat. Je kan de snelheid waarmee het water stroomt in 3 standen zetten. Van licht tot snel stromend of alleen bubbelend water. De drinkfontein bevorderd het water drinken bij je kat en zorgt voor een betere gezondheid voor je huisdier.

Catit Fresh and Clear drinkfontein

Catit Fresh and Clear is een simpele drinkfontein voor je kat waarmee je ervoor zorgt dat je kat altijd vers en schoon drinkwater krijgt. De fontein is voorzien van een filter waarmee het water extra schoon is. De filters zijn los verkrijgbaar en eenvoudig te vervangen. Zo blijft je kat telkens weer van schoon drinkwater voorzien worden. In het bassin is ruimte voor 2 liter aan schoon drink water. Na gebruik is de fontein vrij eenvoudig te reinigen. Er blijft weinig vuil in achter dankzij het gebruik van filters.

PetSafe Drinkwell drinkfontein

PetSafe heeft natuurlijk ook een drinkfontein ontwikkelt waar je kat gemotiveerd van raakt om meer te drinken. De waterstroom van de petsafe heeft veel weg van een stromende kraan. Dit is perfect voor katten die nu alleen maar uit de kraanwater drinken. Het systeem moedigt katten aan om meer te gaan drinken. Zo blijven ze gezond. Een extra pluspunt is dat de waterpomp in de drinkfontein fluisterstil is. Je wordt zo niet midden in de nacht wakker van de herrie die de pomp van de drinkfontein maakt. De drinkfontein is een vernieuwde versie van de vorige Petsafe drinkfontein.

TrevoPet drinkfontein

Motiveer je kat om weer zelf water te gaan drinken met de drinkfontein van TrevoPet met koolstoffilter. Dit speciale filter zorgt ervoor dat je kat elke keer vers drinkwater geserveerd krijgt. De drinkfontein is voorzien van een stille pomp die ervoor zorgt dat er licht stromend water door de fontein stroomt. Je kan de pomp op drie verschillende standen instellen. In het waterreservoir is ruimte voor maximaal twee liter water. De drinkfontein is daarnaast eenvoudig in gebruik en verbruikt vrij weinig energie.

Cellavi drinkfontein

De drinkfontein van Cellavi heeft ontzettend veel voordelen. Zo is deze drinkfontein superstil, duurzaam en er kan maar liefst drie liter water in. Ook heeft deze drinkfontein een filter zodat jouw spinnende viervoeter altijd schoon water tot zijn beschikking heeft. Hierdoor worden bacteriën gedood en het water krijgt extra zuurstof. Als klap op de vuurpijl is het ook een energiezuinig apparaat.

Toivo drinkfontein

Beloon jouw kat met stromend drinkwater dankzij de drinkfontein van Toivo. Ook deze fontein heeft een bloem waar het water uitkomt. Naast zijn leuke design heeft de drinkfontein ook een waterreservoir van 2 liter. Het water zal schoon blijven omdat het blijft stromen. De drinkfontein heeft drie verschillende standen: een bloemenwaterval, een waterval fontein en een zachte fontein.

Cas & Lux drinkfontein

Stromend water brengt veel voordelen met zich mee. Het water blijft schoon, er komt meer zuurstof in het water en een drinkfontein kan helpen bij urinaire probleempjes. Ook is stromend water heel interessant voor katten. De drinkfontein van Cas & Lux is goedgekeurd door experts. Het heeft een reservoir van anderhalf liter en een filter die het water schoonmaakt.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan je het beste een drinkfontein voor je kat aanschaffen?

Als je ervaart dat je kat te weinig drinkt, maar wel drinkt als je de kraan openzet. Om te voorkomen dat je kat telkens op het aanrecht zit kan je het beste een drinkfontein aanschaffen.

Hoe lang gaat een filter mee?

De meeste drinkfonteinen zijn voorzien van een filter om het water schoon te houden. Maar hoe lang gaat een filter mee? Dit ligt heel erg aan het merk en de kwaliteit van de filter. Het is ook afhankelijk van het aantal katten dat gebruik maken van de drinkfontein. De meeste filters gaan gemiddeld 3 tot 4 weken mee.

Bekijk hieronder de volledige top-8 drinkfonteinen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

Waar moet je op letten bij het kopen van een kitten?

Een kitten is een en al schattigheid. We snappen daarom goed dat jij erover na zit te denken om een kitten te kopen. Maar, een kitten is veel meer dan...

Waar moet je op letten bij het kopen van een puppy?

Yes, er komt gezinsuitbreiding aan! Wanneer jullie ervoor kiezen om een kleine viervoeter te kopen, brengt dat veel vreugde en geluk met zich mee. Toch koop je een puppy niet...

8x Beste Kattenspeelgoed

Wist je dat kattenspeelgoed heel belangrijk is voor jouw kat? Jouw kat blijft spelenderwijs in beweging, maar speelgoed kan ook een vorm van vermaak zijn. Zo verveelt jouw kat zich...

10x Beste Zwarte Hondenmand

Als je een hond hebt, is een hondenmand wel erg handig om te hebben. Ben jij opzoek naar een hondenmand en wil je specifiek een zwarte hondenmand? Hieronder lees je...