5x Beste Drinkfontein voor je Hond

Voorzie je hond continu van vers stromend water met een drinkfontein. Een drinkfontein zorgt ervoor dat het water fris blijft doordat het continu in beweging blijft. Daar komt nog eens bij dat de meeste honden het leuker vinden om uit een fontein te drinken. Dit is ideaal voor honden die te weinig op een dag drinken. Je viervoeter krijgt dankzij de drinkfontein altijd toegang tot vers drinkwater.

Lijst met 5 beste drinkfonteinen voor je hond

Een leuke én gezonde manier om jouw hond te voorzien van een slok water.

Toivo waterfontein

Wil je graag dat jouw hond altijd behoefte heeft aan vers drinkwater? Dan kun je eens overwegen om de waterfontein van Toivo aan te schaffen. In deze drinkfontein past maar liefst 2,5 liter water, zodat jouw hond hier wel even mee vooruit kan. Daarnaast heeft de fontein verschillende standen waardoor het water op een andere manier uit de fontein komt, zodat het water altijd interessant blijft voor jouw viervoeter.

All for Paws Chill Out waterfontein

Wil je onbeperkt je hond te drinken kunnen geven? Bijvoorbeeld als je op je werk bent en je hond z’n drinkbank natuurlijk zelf niet kan bijvullen? De Chill Out waterfontein is de ideale oplossing. Je kan de fontein aansluiten op bijvoorbeeld de tuinslang. Op het moment dat je hond met z’n poot op het pedaal drukt komt er stromend water uit. De drinkbak wordt veel gebruikt door baasjes in de tuin. Zo heeft je hond z’n eigen drinkbak tijdens een warme zomerdag. Dankzij de pedaal bepaalt de hond zelf hoeveel water hij pakt. Doordat het rechtstreeks uit de tuinkraan komt is het altijd vers stromend water.

Coolpets drinkfontein

Tijdens de warme zomerdagen willen ook honden graag wat verkoeling zoeken. Gelukkig biedt CoolPets daarvoor de perfecte oplossing: dit is namelijk een drinkfontein waar water uit omhoog spuit wanneer jouw hond zijn pootje erop legt. Dit zorgt niet alleen voor verkoeling, jouw hond kan ook hieruit drinken en het zorgt natuurlijk voor enorm veel speelplezier. Je kunt de drinkfontein eenvoudig aansluiten op de tuinslang.

Lovely Pets drinkfontein

De Lovely Pets drinkfontein helpt je hond te stimuleren om vaker te drinken. Dankzij een speciaal waterfilter blijft het drinkwater ook nog eens schoon en fris. De drink fontein is eenvoudig te installeren en maakt vrijwel geen lawaai. Stromend water stimuleert je hond om meer te drinken. De filter in de drinkfontein is op basis van actief koolstof en houtskool. Hierdoor hechten negatieve deeltjes automatisch aan de filter. Daarnaast kan je het stroompje water op verschillende standen instellen. Afhankelijk van wat je hond graag heeft.

LifeGoods drinkfontein

De LifeGoods drinkfontein is speciaal ontwikkelt voor honden en katten. De waterfontein zorgt ervoor dat je hond vaker gestimuleerd wordt om te drinken. Daarnaast zorgt stromend water ervoor dat het drinkwater stroom en fris blijft. Dankzij een speciaal filter worden haren en viezigheid uit de drinkbak gefilterd. Hierdoor zitten er geen bacteriën in de drinkbak en dit is natuurlijk goed voor de gezondheid van je hond. Dankzij stromend water blijft het water ook gefilterd. De drinkfontein is laag in energieverbruik en ziet er grappig uit.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een hondendrinkfontein?

Er zijn honden die het prettiger vinden om uit stromend water te drinken. Een drinkfontein kan ervoor zorgen dat jouw hond meer gaat drinken. Daarnaast hebben veel drinkfonteinen een circulatie- en filtersysteem. Hierdoor wordt het water schoongehouden, waardoor je minder snel het water hoeft te verversen.

Hoe vaak moet ik het water in de hondendrinkfontein vervangen?

De meeste drinkfonteinen hebben een groot waterreservoir. Meestal kan de hond hier een week of misschien twee weken mee vooruit. Wanneer het water nog niet op is na een week, kun je het beter vervangen. 

Hoe maak ik een hondendrinkfontein schoon?

Je kunt de hondendrinkfontein schoonmaken met een sponsje. Je kunt de fontein reinigen door middel van appelazijn: voeg wat appelazijn toe aan het water en gebruik de fontein een tijdje niet. De azijn doodt namelijk de bacteriën. Na het reinigen spoel je de drinkfontein nog een paar keer door, zodat de smaak van de azijn weg is.

Bekijk hieronder de volledige top-5 drinkfonteinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *