5 Beste drinkfonteinen voor je hond

Voorzie je hond continu van vers stromend water met een drinkfontein. Een drinkfontein zorgt ervoor dat het water fris blijft doordat het continu in beweging blijft. Daar komt nog eens bij dat de meeste honden het leuker vinden om uit een fontein te drinken. Dit is ideaal voor honden die te weinig op een dag drinken. Je viervoeter krijgt dankzij de drinkfontein altijd toegang tot vers drinkwater.

Lijst met 5 Beste drinkfonteinen voor je hond

Petsafe Drinkwell 360

De Petsafe Drinkwell 360 is ideaal voor honden en katten die graag uit een drinkfontein drinken. De fontein zorgt altijd voor vers stromend drinkwater. In de fontein zit ook nog eens een filter. De filter voorkomt dat haren en viezigheid in de drinkbak terecht komen. De haren worden eruit gefilterd zodat je hond altijd vers en schoon drinkwater aangeboden krijgt. Het speelse waterstroompje zorgt voor extra zuurstofrijk water. De bak zelf is vaatwasmachine bestendig en kan eenvoudig schoongemaakt worden.

All for Paws Chill Out waterfontein

Wil je onbeperkt je hond te drinken kunnen geven? Bijvoorbeeld als je op je werk bent en je hond z’n drinkbank natuurlijk zelf niet kan bijvullen? De Chill Out waterfontein is de ideale oplossing. Je kan de fontein aansluiten op bijvoorbeeld de tuinslang. Op het moment dat je hond met z’n poot op het pedaal drukt komt er stromend water uit. De drinkbak wordt veel gebruikt door baasjes in de tuin. Zo heeft je hond z’n eigen drinkbak tijdens een warme zomerdag. Dankzij de pedaal bepaalt de hond zelf hoeveel water hij pakt. Doordat het rechtstreeks uit de tuinkraan komt is het altijd vers stromend water.

Petwant drinkfontein

Geef je hond voortaan continu vers gefilterd water. Dit doe je met de Petwant drinkfontein. Het water in de fontein blijft continu circuleren. Hierdoor wordt er de hele tijd extra zuurstof aan toegevoegd en blijft het water lekker fris. In de waterbak zit ook een filter die ervoor zorgt dat je hond echt vers drinkwater krijgt. Met een LED lampje op de bodem kan je precies zien wanneer de bak weer bijgevuld moet worden. Zo vergeet je nooit meer de waterbak bij te vullen. De filter van de bak moet wel verschoond worden, maar dit geeft de drinkbak zelf aan. De filter dient na 2 maanden verschoont te worden.

Lovely Pets drinkfontein

De Lovely Pets drinkfontein helpt je hond te stimuleren om vaker te drinken. Dankzij een speciaal waterfilter blijft het drinkwater ook nog eens schoon en fris. De drink fontein is eenvoudig te installeren en maakt vrijwel geen lawaai. Stromend water stimuleert je hond om meer te drinken. De filter in de drinkfontein is op basis van actief koolstof en houtskool. Hierdoor hechten negatieve deeltjes automatisch aan de filter. Daarnaast kan je het stroompje water op verschillende standen instellen. Afhankelijk van wat je hond graag heeft.

ForPets drinkfontein

De ForPets drinkfontein is speciaal ontwikkelt voor honden en katten. De waterfontein zorgt ervoor dat je hond vaker gestimuleerd wordt om te drinken. Daarnaast zorgt stromend water ervoor dat het drinkwater stroom en fris blijft. Dankzij een speciaal filter worden haren en viezigheid uit de drinkbak gefilterd. Hierdoor zitten er geen bacteriën in de drinkbak en dit is natuurlijk goed voor de gezondheid van je hond. Dankzij stromend water blijft het water ook gefilterd. De drinkfontein is laag in energieverbruik en ziet er grappig uit.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een hondendrinkfontein?

Er zijn honden die het prettiger vinden om uit stromend water te drinken. Een drinkfontein kan ervoor zorgen dat jouw hond meer gaat drinken. Daarnaast hebben veel drinkfonteinen een circulatie- en filtersysteem. Hierdoor wordt het water schoongehouden, waardoor je minder snel het water hoeft te verversen.

Hoe vaak moet ik het water in de hondendrinkfontein vervangen?

De meeste drinkfonteinen hebben een groot waterreservoir. Meestal kan de hond hier een week of misschien twee weken mee vooruit. Wanneer het water nog niet op is na een week, kun je het beter vervangen. 

Hoe maak ik een hondendrinkfontein schoon?

Je kunt de hondendrinkfontein schoonmaken met een sponsje. Je kunt de fontein reinigen door middel van appelazijn: voeg wat appelazijn toe aan het water en gebruik de fontein een tijdje niet. De azijn doodt namelijk de bacteriën. Na het reinigen spoel je de drinkfontein nog een paar keer door, zodat de smaak van de azijn weg is.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...