5x Beste Fietsbeugel Hond

Een fietsbeugel kan de ideale oplossing zijn om je hond voldoende beweging te geven. Sommige honden hebben veel energie en vinden het heerlijk om even een stuk te rennen. Als je zelf geen hardloper bent kan je met je hond een stuk gaan fietsen. De fietsbeugel zorgt ervoor dat je veilig een stuk kan fietsen met je hond. Wij hebben de vijf beste fietsbeugels voor je hond op een rijtje gezet.

Lijst met vijf beste fietsbeugels

Relaxdays fietsbeugel

Met de Relaxdays kan je op een veilige manier je hond meenemen tijdens een stukje fietsen. De houder van de beugel wordt direct onder je eigen zadel geplaatst. Dit maakt de Relaxdays een stuk stabieler in tegenstelling tot andere fietsbeugels. Aan de veugel wordt een lijn van maximaal 76 cm gemonteerd. De speciale veer houdt je hond op een veilige afstand tijdens het fietsen. Daarbij voorkomt de veer dat je omvergetrokken wordt door je hond. De fietsbeugel is geschikt voor zowel kleine als grote honden.

M-Wave fietsbeugel

Ben je op zoek naar een stevige fietsbeugel om veilig met je hond te fietsen? M-wave zorgt ervoor dat je hond de juiste afstand houdt. De fietsbeugel kan aan de zadelpen van je fiets gemonteerd worden. Bovendien krijg je er een hondenlijn bij met een lengte van 92 centimeter. De vering in de fietsbeugel zorgt ervoor dat je hond veilig teruggetrokken wordt bij het trekken.

Flamingo fietsbeugel

De Flamingo fietsbeugel sprinter is ideaal om lange fietstochten met je hond te maken. Je kan de beugel eenvoudig op vrijwel elke fiets monteren. De fietsbeugel zorgt ervoor dat je hond netjes naast loopt tijdens het fietsen. Daarbij wordt trekken voorkomen doordat je hond automatisch gecorrigeerd wordt. Dit is ook fijn voor jezelf als je gaat fietsen. Je wilt tenslotte niet meer je hond omvergetrokken worden. De fietsbeugel heeft als pluspunt dat deze vrij makkelijk te monteren is. In de praktijk is de fietsbeugel ook echt robuust zelfs tijdens het fietsen met onverwachte momenten.

Fietsbeugel springer Altranet

Altranet heeft een eigen simpele variant gemaakt op de originele springer voor honden. Met de metalen springer kan je op een veilige manier met je hond gaan fietsen. Je handen blijven gewoon aan het stuur terwijl de springer ervoor zorgt dat je hond op afstand blijft. Je hond kan je met de Altranet springer niet omvertrekken of uit balans halen. Daarnaast blijft je hond op een veilige afstand van de wielen. Kortom een mechanisme dat doet wat het moet doen om veilig te fietsen met je hond.

Flamingo fietsbeugel walky dog

Veilig fietsen met je hond kan naast de uitgebreide Flamingo fietsbeugel ook nog met de Walky dog. Met deze fietsbeugel wordt je hond vlakbij je gehouden tijdens een wandeling. De beugel is gemaakt van massief staal en zorgt ervoor dat je veilig kan blijven lopen. Op verschillende tereinen is de walky dog te gebruiken. De bewegingsruimte met de walky dog is wel beperkter. Dit is vooral fijn voor baasjes die hun hond graag dichtbij de fiets willen houden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op drukke stukken.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenfietsbeugel?

Een hondenfietsbeugel is een beugel die je aan je fiets kunt vastmaken, waaraan je de riem van de hond kunt bevestigen. Meestal maak je een hondenfietsbeugel vast aan de zadelpen. Zo kun jouw hondje mee rennen wanneer jij aan het fietsen bent.

Wat zijn de voordelen van een hondenfietsbeugel?

Allereerst is fietsen met jouw hond gezond. Jouw hond krijgt hierdoor voldoende beweging. Ook biedt de hondenfietsbeugel veiligheid. Jij hoeft namelijk niet meer de hondenriem vast te houden, en de kans is kleiner dat de riem tussen de spaken van de fiets komt.

Waar moet ik op letten als ik een hondenfietsbeugel wil aanschaffen?

Allereerst moet je je afvragen of een hondenfietsbeugel geschikt is voor jouw hond: niet elke hond houdt namelijk van inspanning. Ook kun je kijken hoe je hondenfietsbeugel moet vastmaken.

Bekijk hieronder de volledige top-5 fietsbeugels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *