5x Beste grote kattenbak

Een mooie grote kat is natuurlijk prachtig om in huis te houden. Denk bijvoorbeeld aan een Main Coon. Een schitterend dier, maar je moet hier wel rekening mee houden. De kat neemt namelijk meer ruimte in huis en de spullen moeten hierbij passen. Zo heb je o.a. een grote kattenbak nodig. Als je kattenbak te klein is heeft je vriendje te weinig ruimte om z’n behoefte te doen. Gelukkig worden kattenbakken in verschillende maten verkocht. Wij hebben de 5 Beste grote kattenbakken voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke kattenbak een aanrader is om aan te schaffen.

Lijst met 5 Beste grote kattenbakken

PeeWee Ecodome XXL kattenbak

De PeeWee Ecodome is speciaal gemaakt voor extra grote katten. Denk hierbij aan de Maine Coone of een prachtige Noorse Boskat. De XXL kattenbak geeft jouw kat voldoende ruimte om z’n behoefte te doen. De kattenbak is tevens voorzien van een zeef. Hierdoor wordt de vuile kattenbakvulling gescheiden van de schone vulling. De kattenbak bestaat uit twee delen die je eenvoudig uit elkaar kan klikken. De PeeWee Ecodome XXL kattenbak is niet alleen geschikt voor grote kattenrassen, maar ook voor huishoudens met meerdere katten. De kattenbak is uitstekende geschikt om eventueel te vullen met houtkorrels.  

Moderna Kattenbak Jumbo

De Moderna Kattenbak Jumbo is gemaakt om katten een comfortabele plek te geven om hun behoefte te doen. De kattenbak is qua formaat uitstekende geschikt voor grote katten. Als extra pluspunt heeft de kattenbak een klapdeurtje. Hierdoor kan de kat in volledige privacy z’n behoefte doen. Aan de bovenzijde van de kattenbak zit een schepje bevestigd. Je kan hiermee de behoefte van je kat eruit scheppen. De kattenbak is aan de bovenzijde ook voorzien van een koolstoffilter. De filter haalt de vieze luchtjes uit de kattenbak. Zo kan je kat zonder problemen z’n behoefte doen zonder dat dit voor stankoverlast zorgt.

Omega zelfreinigende kattenbak L

De Omega zelfreinigende kattenbak is net een slag groter dan de meeste kattenbakken. Het voordeel van de kattenbak is dat er een uniek reinigingssysteem aanwezig is. Je kan de kattenbak iets naar rechts rollen en vervolgens worden de uitwerpselen gefilterd en in een speciale opvangbak gedeponeerd. De opvangbak kan je eruit halen en leegmaken in de vuilnisbak. Het wordt zo een stuk hygiënischer om de kattenbak leeg te maken. De kattenbak wordt ook nog eens geleverd met een speciaal matje van Omega. Je kan dit matje voor de kattenbak leggen om te voorkomen dat vulling van de kattenbak op de vloer terecht komt.

Duvo+ open kattenbak

Voelt jouw grote kat zich al snel opgesloten in de kattenbak? Dit kunnen we ons bij de grote kattenrassen goed voorstellen. De Duvo+ is de oplossing om je kat minder opgesloten te laten voelen. De kattenbak is open en heeft een hoog opstaande rand. De opstaande rand voorkomt dat de behoefte buiten de kattenbak terecht komen. Daarbij worden de korrels binnen de bak gehouden. Doordat de kattenbak open is kan je eenvoudig de behoeftes van je kat eruit scheppen. Overigens is een schepje niet echt nodig want de kattenbak is voorzien van een gebruiksvriendelijke zeef. De zeef scheidt de uitwerpselen met het kattengrit.

Stefanplast Furba Maxi kattenbak

Opnieuw een open kattenbak speciaal voor de grote kattenrassen die liever niet in een kattenbak opgesloten zitten. Uiteraard verschilt dit wel per kat want sommige katten willen liever wat meer privacy als ze hun behoefte doen. De open kattenbak heeft een speciale zeef waarin de uitwerpselen van het schone grit gescheiden worden. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de kattenbak schoon te maken. Je kan de kattenbak eenvoudig in en uit elkaar halen met de handige clip bevestiging. Kortom een prima open kattenbak voor je grote kat.

Veelgestelde vragen

Is een kattenbak met zeef handig?

Met een zeef kan je eenvoudig vuil kattengrit eruit halen en de uitwerpselen van je kat verwijderen. Het kan handig zijn om een kattenbak met zeef uit te zoeken. Met een schepje kan je alleen wel nauwkeuriger de kattenbak reinigen.

Welke maat kattenbak heb ik nodig?

Knip de kattenbak eventueel op maat uit met een oude krant. Zet je kat erop en kijk of hij voldoende ruimte heeft om te bewegen en z’n behoefte te doen. Je weet nu of je de juiste maat kattenbak hebt.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...

10x Beste Benchkussen

Wanneer jouw trouwe viervoeter veel slaapt en rust in zijn bench, is een goede benchkussen een onmisbaar product. Je wilt immers dat jouw hondje een fijne plek heeft waar hij...