5x Beste Grote Kattenbak

Een mooie grote kat is natuurlijk prachtig om in huis te houden. Denk bijvoorbeeld aan een Main Coon. Een schitterend dier, maar je moet hier wel rekening mee houden. De kat neemt namelijk meer ruimte in huis en de spullen moeten hierbij passen. Zo heb je o.a. een grote kattenbak nodig. Als je kattenbak te klein is heeft je vriendje te weinig ruimte om z’n behoefte te doen. Gelukkig worden kattenbakken in verschillende maten verkocht. Wij hebben de 5 Beste grote kattenbakken voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke kattenbak een aanrader is om aan te schaffen.

Lijst met 5 Beste grote kattenbakken

PeeWee Ecodome XXL kattenbak

De PeeWee Ecodome is speciaal gemaakt voor extra grote katten. Denk hierbij aan de Maine Coone of een prachtige Noorse Boskat. De XXL kattenbak geeft jouw kat voldoende ruimte om z’n behoefte te doen. De kattenbak is tevens voorzien van een zeef. Hierdoor wordt de vuile kattenbakvulling gescheiden van de schone vulling. De kattenbak bestaat uit twee delen die je eenvoudig uit elkaar kan klikken. De PeeWee Ecodome XXL kattenbak is niet alleen geschikt voor grote kattenrassen, maar ook voor huishoudens met meerdere katten. De kattenbak is uitstekende geschikt om eventueel te vullen met houtkorrels.

Moderna Kattenbak Jumbo

De Moderna Kattenbak Jumbo is gemaakt om katten een comfortabele plek te geven om hun behoefte te doen. De kattenbak is qua formaat uitstekende geschikt voor grote katten. Als extra pluspunt heeft de kattenbak een klapdeurtje. Hierdoor kan de kat in volledige privacy z’n behoefte doen. Aan de bovenzijde van de kattenbak zit een schepje bevestigd. Je kan hiermee de behoefte van je kat eruit scheppen. De kattenbak is aan de bovenzijde ook voorzien van een koolstoffilter. De filter haalt de vieze luchtjes uit de kattenbak. Zo kan je kat zonder problemen z’n behoefte doen zonder dat dit voor stankoverlast zorgt.

Calodi kattenbak XXL

De kattenbak van Calodi net een slag groter dan de meeste kattenbakken. Het voordeel van de kattenbak is dat er een uniek reinigingssysteem aanwezig is, en dat maakt deze kattenbak een stuk schoner. Je hoeft simpelweg de lade onder de kattenbak weg te schuiven en schoonmaken. Het wordt zo een stuk hygiënischer om de kattenbak leeg te maken. Daarnaast heeft deze kattenbak een slim ontwerp dat ervoor zorgt dat er zo min mogelijk grind uit de kattenbak komt.

Duvo+ open kattenbak

Voelt jouw grote kat zich al snel opgesloten in de kattenbak? Dit kunnen we ons bij de grote kattenrassen goed voorstellen. De Duvo+ is de oplossing om je kat minder opgesloten te laten voelen. De kattenbak is open en heeft een hoog opstaande rand. De opstaande rand voorkomt dat de behoefte buiten de kattenbak terecht komen. Daarbij worden de korrels binnen de bak gehouden. Doordat de kattenbak open is kan je eenvoudig de behoeftes van je kat eruit scheppen. Overigens is een schepje niet echt nodig want de kattenbak is voorzien van een gebruiksvriendelijke zeef. De zeef scheidt de uitwerpselen met het kattengrit.

MakeSure kattenbak

De kattenbak van MakeSure is een echte eyecatcher. Deze heeft zo’n uniek ontwerp, waardoor je in eerste instantie niet zult denken dat dit een kattenbak is. Het lijkt namelijk op een ouderwetse televisie. Deze design kattenbak is ruim genoeg voor jouw grote kat. Daarnaast kun je gemakkelijk de kattenbak legen en schoonmaken dankzij de voorzijde die je open kunt klappen. Het fijne aan deze kattenbak is dat het een uitlooprooster heeft: wanneer jouw kat de kattenbak wil verlaten moet hij eerst over het rooster lopen. Zo neemt hij geen grind mee naar buiten.

Veelgestelde vragen

Is een kattenbak met zeef handig?

Met een zeef kan je eenvoudig vuil kattengrit eruit halen en de uitwerpselen van je kat verwijderen. Het kan handig zijn om een kattenbak met zeef uit te zoeken. Met een schepje kan je alleen wel nauwkeuriger de kattenbak reinigen.

Welke maat kattenbak heb ik nodig?

Knip de kattenbak eventueel op maat uit met een oude krant. Zet je kat erop en kijk of hij voldoende ruimte heeft om te bewegen en z’n behoefte te doen. Je weet nu of je de juiste maat kattenbak hebt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 grote kattenbakken

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

Waar moet je op letten bij het kopen van een kitten?

Een kitten is een en al schattigheid. We snappen daarom goed dat jij erover na zit te denken om een kitten te kopen. Maar, een kitten is veel meer dan...

Waar moet je op letten bij het kopen van een puppy?

Yes, er komt gezinsuitbreiding aan! Wanneer jullie ervoor kiezen om een kleine viervoeter te kopen, brengt dat veel vreugde en geluk met zich mee. Toch koop je een puppy niet...

8x Beste Kattenspeelgoed

Wist je dat kattenspeelgoed heel belangrijk is voor jouw kat? Jouw kat blijft spelenderwijs in beweging, maar speelgoed kan ook een vorm van vermaak zijn. Zo verveelt jouw kat zich...

10x Beste Zwarte Hondenmand

Als je een hond hebt, is een hondenmand wel erg handig om te hebben. Ben jij opzoek naar een hondenmand en wil je specifiek een zwarte hondenmand? Hieronder lees je...