5x Beste Halsstuk

Halsstukken zijn altijd een welkome aanvulling op elke soort paardendeken. Of het nu gaat om een: vliegendeken, regendeken, zomerdeken, vliegenuitrijdeken of winterdeken. Halsstukken zijn altijd een aanvulling op de deken. Ze zorgen ervoor dat het paard niet alleen tot de schoft beschermd is, maar ook tot de hals. Vooral bij vliegendekens kan deze extra bescherming een groot pluspunt zijn. Sommige dekens beschikken al over halsstukken. Deze zitten er dan aan vast of je kunt ze los halen met klittenband of een rits. De meeste dekens leveren ze los en je kunt ze er dus zelf bij bestellen. Soms is dit een voordeel, soms is dit een nadeel. In dit artikel lees je alles over de vijf beste halsstukken.

Lijst met 5 beste halsstukken

Harry’s Horse Halsstuk

Het halsstuk van Harry’s Horse is van waterdicht en 600D ademend ripstop gemaakt. Er zitten drie klittenbandsluitingen aan het halsstuk op deze manier kun je het halsstuk goed aan de deken bevestigen. De voering van het halsstuk is van nylon en deze baan zorgt ervoor dat de manen van het paard niet afschuren.

QHP Halsstuk

Het QHP Halsstuk is verkrijgbaar in de maten: xs, s, m, l en xl. Het halsstuk is geschikt voor elk seizoen van het jaar. Dit halsstuk beschikt over een 200 grams voering en is passend bij de turnout dekens. Het mooie aan dit halsstuk is dat het waterdicht is en eenvoudig te bevestigen aan de dekens door middel van drie clips. De stofsamenstelling is 100% polyester aan de buitenkant en 65% polyester aan de binnenkant met 35% katoen.

Harry’s Horse Halsstuk

Het halsstuk van Harry’s Horse is verkrijgbaar in de maten M tot en met XL. Dit halsstuk kun je heel makkelijk bevestigen aan de deken om de buik van het paard. Dit halsdeel is gemaakt van kunststof en kun je sluiten door middel van klittenband. Dit doe je om de hals en om de buik.

Bucas Halsstuk

Het halsstuk van Bucas is een echte musthave voor jouw paard. Dit halsstuk is namelijk aan de binnenkant voorzien van silk-feel en aan de buitenzijde van Oxford-polyester. Je kunt dit halsstuk bevestigen aan onder- en staldekens, maar helaas is dit halsstuk niet waterdicht.

Epplejeck Halsstuk

Wil je een waterdicht halsstuk? Dan kun je gaan voor het halsstuk van Epplejeck. Deze is namelijk gemaakt van nylon en het voorkomt schuurplekken bij jouw paard. Bovendien zal dit zorgen voor een gladde vacht. Het halsstuk kun je bevestigen met gespen en klittenbandsluiting.

Veelgestelde vragen

Wat zijn halsstukken?

Halsstukken zijn losse stukken die de hals van het paard beschermen. Je kunt deze stukken vaak los kopen en aan de bijbehorende deken vast maken.

Waar dienen halsstukken voor?

Halsstukken bieden de hals van het paard extra bescherming. Een paard die kan bijvoorbeeld gaan schuren tegen een boom als hij last heeft van insectenbeten op zijn hals. In dit geval is een vliegendeken met een halsstuk of een los halsstuk voor de vliegendeken een uitkomst. Schuurplekken kunnen erg pijnlijk zijn en zo bescherm je de hals van je paard. Verder kunnen halsstukken ook dienen tegen de kou en de regen. Het is eigenlijk geheel afhankelijk van de soort deken die je oplegt.

Zijn halsstukken makkelijk te bevestigen?

Over het algemeen is het niet moeilijk om een halsstuk te bevestigen. Vaak zijn de halsstukken voorzien van klittenband of klipsluitingen. Deze sluitingen zijn vaak erg eenvoudig en je hebt vaak binnen no-time het halsstuk aan de deken bevestigd.

Bekijk hieronder de volledige top-5 halsstukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *