5x Beste Halsstukken

Halsstukken zijn altijd een welkome aanvulling op elke soort paardendeken. Of het nu gaat om een: vliegendeken, regendeken, zomerdeken, vliegenuitrijdeken of winterdeken. Halsstukken zijn altijd een aanvulling op de deken. Ze zorgen ervoor dat het paard niet alleen tot de schoft beschermd is, maar ook tot de hals. Vooral bij vliegendekens kan deze extra bescherming een groot pluspunt zijn. Sommige dekens beschikken al over halsstukken. Deze zitten er dan aan vast of je kunt ze los halen met klittenband of een rits. De meeste dekens leveren ze los en je kunt ze er dus zelf bij bestellen. Soms is dit een voordeel, soms is dit een nadeel. In dit artikel lees je alles over de vijf beste halsstukken.

Lijst met vijf beste halsstukken

Harry’s Horse Halsstuk

Het halsstuk van Harry’s Horse is van waterdicht en 600 ademend ripstop gemaakt. Er zitten drie klittenbandsluitingen aan het halsstuk op deze manier kun je het halsstuk goed aan de deken bevestigen. De voering van het halsstuk is van nylon en deze baan zorgt ervoor dat de manen van het paard niet afschuren.

QHP Halsstuk Turnout 200 gr

Het QHP Halsstuk Turnout 200 gr is verkrijgbaar in de maten: xs, s, m, l en xl. Het halsstuk is geschikt voor elk seizoen van het jaar. Dit halsstuk beschikt over een 200 grams voering en is passend bij de turnout dekens. Het mooie aan dit halsstuk is dat het waterdicht is en eenvoudig te bevestigen aan de dekens door middel van drie clips. De stofsamenstelling is 100% polyester aan de buitenkant en 65% polyester aan de binnenkant met 35% katoen.

Harry’s Horse Thor halsstuk 600D XL ebony

Harry’s Horse Thor halsstuk 600D XL ebony is verkrijgbaar in de maten s tot en met xl. Dit halsstuk kun je heel makkelijk bevestigen aan alle Harry’s Horse dekens in de Thor uitvoering. Dit halsdeel is waterdicht en ademend en beschikt over 600 ripstop. Verder beschikt dit halsstuk over drie klittenbandsluitingen en is er een gevoerde baan tegen het afschuren van de manen.

Horseware Halsstuk Amigo Bravo 150gr

Horseware Halsstuk Amigo Bravo 150gr is verkrijgbaar in de maten M en L. Het halsstuk past bij de dekens Amigo van Horseware en is gemakkelijk te bevestigen met de twee ring/klittenband sluitingen. Dit halsstuk beschikt over 1200 denier buitenstof, is ademend en beschikt over gladde polyester.

DKR Halsstuk Turnout 200gr

DKR Halsstuk Turnout 200gr is geschikt voor de DKR Outdoordekens. Dit halsstuk is waterdicht en je kunt het heel makkelijk bevestigen aan de Outdoordekens dankzij de drie clips. De stofsamenstelling van de buitenkant is 100% polyester en de binnenkant is 65% polyester met 35% katoen. De stof is waterdicht en ademend.

Veelgestelde vragen:

Wat zijn halsstukken?

Halsstukken zijn losse stukken die de hals van het paard beschermen. Je kunt deze stukken vaak los kopen en aan de bijbehorende deken vast maken.

Zijn halsstukken altijd lost verkrijgbaar?

Nee, er zijn ook genoeg dekens in omloop waarbij de deken voorzien is van een halsstuk. Vaak kun je deze er wel afhalen, maar soms zijn er ook dekens waarbij het halsstuk er aan vast zit.

Waar dienen halsstukken voor?

Halsstukken bieden de hals van het paard extra bescherming. Een paard die kan bijvoorbeeld gaan schuren tegen een boom als hij last heeft van insectenbeten op zijn hals. In dit geval is een vliegendeken met een halsstuk of een los halsstuk voor de vliegendeken een uitkomst. Schuurplekken kunnen erg pijnlijk zijn en zo bescherm je de hals van je paard. Verder kunnen halsstukken ook dienen tegen de kou en de regen. Het is eigenlijk geheel afhankelijk van de soort deken die je oplegt.

Zijn halsstukken noodzakelijk?

Dit is geheel afhankelijk van jouw paard zelf. Indien je paard veel met zijn hals schuurt tegen oppervlakken die schuurplekken veroorzaken kan het noodzakelijk zijn. Wordt je paard veel op zijn hals gestoken? Dan is het ook noodzakelijk om een halsstuk aan te schaffen. Het hangt er ook van af wat je zelf belangrijk vindt, wat je budget is en wat je paard zelf prettig vindt.

Zijn halsstukken makkelijk te bevestigen?

Over het algemeen is het niet moeilijk om een halsstuk te bevestigen. Vaak zijn de halsstukken voorzien van klittenband of klipsluitingen. Deze sluitingen zijn vaak erg eenvoudig en je hebt vaak binnen no-time het halsstuk aan de deken bevestigd.

Zijn halsstukken duur?


 De prijs van een halsstuk vaak niet zo hoog. Het is ook afhankelijk natuurlijk van het soort halsstuk dat je wilt kopen en het merk deken dat erbij hoort.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...