5x beste vliegenmaskers

Insecten kunnen in de zomer erg vervelend zijn voor een paard. Ze steken en dit geeft jeuk, met alle gevolgen van dien. Je paard zal om de jeuk tegen te gaan gaan bijten en schuren. Dit veroorzaakt vervelende wonden bij een paard en uiteindelijk kan het gaan ontsteken. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om dit tegen te gaan. Je kunt je paard een vliegendeken om doen als het buiten staat, dit beschermd je paard tegen insectenbeten. Heeft jou paard echt veel last van dazen, muggen en steekvliegen? Is een vliegendeken alleen niet genoeg? Dan kun je ook overwegen om je paard van een vliegenmasker te voorzien. Dit beschermd je paard op zijn meest gevoelige plaats, waar het met zijn staart en dergelijke niet bij kan. In dit artikel vind je de 5 beste vliegenmaskers om je paard te beschermen.

Lijst met 5 beste vliegenmaskers

FireHorse Equestrian | Vliegenmasker paard – Zwart – Maat Cob

FireHorse Equestrian | Vliegenmasker paard – Zwart – Maat Cob is een vliegenmasker dat jouw paard optimaal beschermd. Dit vliegenmasker beschikt over een goede pasvorm, hierdoor worden vliegen uit de oren en ogen van paarden gehouden. Het mooie aan in dit vliegenmasker is dat je oren dicht zijn. Deze zijn gemaakt van ademende mesh stof en je paard raakt hierdoor niet ge├»rriteerd van de vliegen die in de oren van het paard kunnen kruipen. Het masker is ruim boven de ogen, dit zorgt ervoor dat je paard met een dikke voorpluk nog steeds kan genieten van een comfortabel masker. Dankzij het klittenband aan de onderkant kan het paard het masker niet makkelijk afkrijgen. De afmetingen van dit vliegenmasker zijn 28 cm x 27 cm en het weegt 93 gram.

Shires vliegenmasker Deluxe met oren en neus-Cob

Het Shires vliegenmasker Deluxe met oren en neus-Cob is een erg luxe vliegenmasker en beschermt jouw paard optimaal tegen insectenbeten. Het masker is zeer geschikt voor gevoelige paarden. Dit fijne mesh vliegenmasker beschikt over versterkte darts en een wollige padding op de naden. Dit zorgt voor veel comfort en het wordt goed van het gezicht weg geheven. De luchtdoorlatende stof beschermt de oren en het elastiek verbetert de pasvorm, hierdoor sluit het nauw aan om het hoofd. Het gaas wat over de ogen zit biedt 59% UV-bescherming, hierdoor wordt het risico op zonnebrand en zon bleken vermindert. Let op! Na verloop van tijd kan deze effectiviteit verminderen.

QHP vliegen masker zonder oren grijs-maat-full

Dit vliegen masker zonder oren grijs-maat-full van QHP beschermt jouw paard tegen vliegen en andere insecten in het gezicht. Dit vliegenmasker is de basis om jouw paard te beschermen tegen insectenbeten in het gezicht. Het vliegenmasker is gemaakt van nylon en afgezet met kunstbont en beschikt over een klittenbandsluiting. Het is erg eenvoudig te bevestigen en verkrijgbaar in de maten: XS, S, M, L en XL.

Horka Vliegenmasker Eczeem Xfull Shetty Mesh Zwart/wit

Het Horka Vliegenmasker Eczeem Xfull Shetty Mesh Zwart/wit beschikt over de welbekende zebrastrepen. Dankzij deze zebrastrepen worden insecten verblindt door de weerkaatsing van het zonlicht. Zo doen zebra’s het in het wild ook. In combinatie met een bijpassende vliegendeken is jouw paard compleet beschermd. Dankzij de oren wordt je paard goed beschermt en het fijne gaas bij de ogen is transparant, waardoor je paard nog gewoon kan kijken.

Vliegenmasker zonder oren met UV bescherming

Het Vliegenmasker zonder oren met UV bescherming van Waldhausen biedt jouw paard de perfecte bescherming tegen vliegen op het hoofd. Dankzij de UV-bescherming wordt je paard beschermd tegen zonnebrand en verbleken. Er zit een opening aan de voorkant voor de voorpluk van je paard. Dit masker is zeer eenvoudig om op te zetten en voorzien van elastische inzetstukken en klittenbandsluiting.

Veelgestelde vragen:

Wat is het nut van een vliegenmasker?

Veel mensen vragen zich dit wel eens af: ‘Wat is het nut van een vliegenmasker?’ Hierdoor schaffen ze het vaak niet aan. Desondanks kan je paard veel last hebben van: dazen, muggen en steekvliegen in het gezicht. Het is ook net zo’n plaats waar ze niet bij kunnen. Indien je paard veel last heeft van insecten in het gezicht zal het veel gaan schuren. Dit zorgt voor erg nare plekken in het gezicht. Een vliegenmasker zorgt ervoor dat jouw paard geen last heeft van vliegen in het gezicht en zal hierdoor minder last krijgen van irritatie.

Wat is het voordeel van UV-bescherming?

Ook paarden kunnen verbranden en verkleuren door de zon. Heb je een vliegenmasker met UV-bescherming? Dan wordt je paard beschermt tegen verkleuring en zonnebrand.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...