5x Beste Vliegenmasker

Insecten kunnen in de zomer erg vervelend zijn voor een paard. Ze steken en dit geeft jeuk, met alle gevolgen van dien. Je paard zal om de jeuk tegen te gaan gaan bijten en schuren. Dit veroorzaakt vervelende wonden bij een paard en uiteindelijk kan het gaan ontsteken. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om dit tegen te gaan. Je kunt je paard een vliegendeken om doen als het buiten staat, dit beschermd je paard tegen insectenbeten. Heeft jou paard echt veel last van dazen, muggen en steekvliegen? Is een vliegendeken alleen niet genoeg? Dan kun je ook overwegen om je paard van een vliegenmasker te voorzien. Dit beschermd je paard op zijn meest gevoelige plaats, waar het met zijn staart en dergelijke niet bij kan. In dit artikel vind je de vijf beste vliegenmaskers om je paard te beschermen.

Lijst met 5 beste vliegenmaskers

Kerbl vliegenmasker

Kerbl vliegenmasker is een vliegenmasker dat jouw paard optimaal beschermt. Dit vliegenmasker beschikt over een goede pasvorm, hierdoor worden vliegen uit de oren en ogen van paarden gehouden. Het mooie aan in dit vliegenmasker is dat de oren dicht zijn. Deze zijn gemaakt van een zachte stof en je paard raakt hierdoor niet geïrriteerd van de vliegen die in de oren van het paard kunnen kruipen. Dankzij het klittenband aan de onderkant kan het paard het masker niet makkelijk afkrijgen.

Shires vliegenmasker

Het Shires vliegenmasker is een erg luxe vliegenmasker en beschermt jouw paard optimaal tegen insectenbeten. Het masker is zeer geschikt voor gevoelige paarden. Dit fijne mesh vliegenmasker beschikt over versterkte darts en een wollige padding op de naden. Dit zorgt voor veel comfort en het wordt goed van het gezicht weg geheven. De luchtdoorlatende stof beschermt de oren en het elastiek verbetert de pasvorm, hierdoor sluit het nauw aan om het hoofd. Het gaas wat over de ogen zit biedt 59% UV-bescherming, hierdoor wordt het risico op zonnebrand en zon bleken vermindert. Let op! Na verloop van tijd kan deze effectiviteit verminderen.

QHP vliegenmasker

Dit vliegenmasker van QHP beschermt jouw paard tegen vliegen en andere insecten in het gezicht. Dit vliegenmasker is de basis om jouw paard te beschermen tegen insectenbeten in het gezicht. Het vliegenmasker is gemaakt van nylon en afgezet met kunstbont en beschikt over een klittenbandsluiting. Het is erg eenvoudig te bevestigen en verkrijgbaar in de maten: XS, S, M, L en XL.

Horka vliegenmasker

Het Horka Vliegenmasker beschikt over de welbekende zebrastrepen. Dankzij deze zebrastrepen worden insecten verblindt door de weerkaatsing van het zonlicht. Zo doen zebra’s het in het wild ook. In combinatie met een bijpassende vliegendeken is jouw paard compleet beschermd. Dankzij de oren wordt je paard goed beschermt en het fijne gaas bij de ogen is transparant, waardoor je paard nog gewoon kan kijken.

Waldhausen vliegenmasker

Het vliegenmasker van Waldhausen biedt jouw paard de perfecte bescherming tegen vliegen op het hoofd. Dankzij de UV-bescherming wordt je paard beschermd tegen zonnebrand en verbleken. Er zit een opening aan de voorkant voor de voorpluk van je paard. Dit masker is zeer eenvoudig om op te zetten en voorzien van elastische inzetstukken en klittenbandsluiting.

Veelgestelde vragen

Wat is het nut van een vliegenmasker?

Veel mensen vragen zich dit wel eens af: ‘Wat is het nut van een vliegenmasker?’ Hierdoor schaffen ze het vaak niet aan. Desondanks kan je paard veel last hebben van: dazen, muggen en steekvliegen in het gezicht. Het is ook net zo’n plaats waar ze niet bij kunnen. Indien je paard veel last heeft van insecten in het gezicht zal het veel gaan schuren. Dit zorgt voor erg nare plekken in het gezicht. Een vliegenmasker zorgt ervoor dat jouw paard geen last heeft van vliegen in het gezicht en zal hierdoor minder last krijgen van irritatie.

Wat is het voordeel van UV-bescherming?

Ook paarden kunnen verbranden en verkleuren door de zon. Heb je een vliegenmasker met UV-bescherming? Dan wordt je paard beschermt tegen verkleuring en zonnebrand.

Waar moet ik op letten als ik een vliegenmasker koop?

Allereerst is het belangrijk om te letten op het soort stof waarvan de vliegenmasker is gemaakt. Het moet natuurlijk wel comfortabel zijn voor jouw paard. Ook kun je letten of het masker oren heeft of niet, en hoe je het masker moet bevestigen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 vliegenmaskers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *