5x Beste Regendeken

Veel mensen denken vaak dat een paard geen deken nodig heeft in de zomer. Toch is dat niet waar. Juist in de zomer kunnen paarden veel last hebben van insecten en de zon. Ook kan het soms flink regenen in de zomer. Het weer in Nederland is nou eenmaal erg onvoorspelbaar en verraderlijk. Daarom is het belangrijk om hierop in te spelen en jouw paard van de juiste deken te voorzien. In dit artikel vind je de vijf beste regendekens.

Lijst met de vijf beste regendekens

QHP Regendeken

De QHP Regendeken is erg licht van gewicht en daarom zeer geschikt om jouw paard mee te bedekken in de zomer. Deze regendeken is waterdicht en ademend. De regendeken van QHP is voorzien van ringen bij de hals en een losse hals (deze wordt niet meegeleverd). Deze deken is erg fijn en beschermd jouw paard regen de regen en of wind. Deze deken is ongevoerd en verder voorzien van een dubbele gespsluiting, D-ringen voor de bevestiging van een losse hals, kruissingels, loopsplitten, bilkoorden en een extra grote staartflap. De buitenstof van deze deken is gemaakt van 600 denier en voorzien van een ripstop.

Luba Regendeken

De regendeken van Luba is erg fijn in gebruik en ideaal voor jouw paard als je op zoek bent naar een comfortabele lichtgewicht regendeken. Deze regendeken is zeer sterk en gemaakt van een ademend en winddicht en waterproof materiaal. Deze deken is verkrijgbaar in de maten 175 tot en met 215. De regendeken van Luba is niet gevoerd, de voering bestaat uit 210D nylon en neemt geen haren op. Verder beschikt deze regendeken over een dubbele borstsluiting, nylon borstvoering (tegen schuren), extra hoge hals, perfecte pasvorm, schoftbeschermer, loopsplit, staartflap, kruissingels en afneembare bilkoorden.

Bucas Regendeken

De Bucas Regendeken is een regendeken van goede kwaliteit. Het mooie aan de regendekens van Irisch Turnout is dat deze beschikken over de juiste prijs/kwalitietsverhouding. Bovendien zijn deze regendekens van Irisch Turnout makkelijk aan te passen aan je paard. Deze regendeken is ademend en waterproof. Bovendien is deze deken uitgevoerd met een comfortabele voorkant en een afgedekte voorsluiting. Deze regendeken is verkrijgbaar in de diktes: Extra (300 gram), 150 (150 gram) en Light (50 gram). Op deze manier vind je de deken die bij jouw voorkeur past. Het is mogelijk om een losse hals door middel van klittenband aan de deken te bevestigen. De schouderplooien verzorgen extra ruimte wat extra bewegingsvrijheid biedt. De deken beschikt over een grote staartflap en verstelbare buik- en beensingels.

Harry’s Horse Regendeken

Harry’s Horse Regendeken is een fijn deken voor jouw paard. Deze deken heeft namelijk een vaste hals met TC-voering. Het heeft geen vulling en geen naden op de rug. Wel is de deken gevoerd met nylon, wat ervoor zorgt dat jouw paard geen last zal krijgen van schuurplekken. Bovendien is deze deken voorzien van een dubbele snelsluiting.

Waldhausen Regendeken

De regendeken van Waldhausen is verkrijgbaar in de kleur blauw en maat: 185, 195 en 205. Deze deken is de perfecte basis om jouw paard tegen de regen te beschermen. De kwaliteitsverhouding van deze regendeken is dan ook uitmuntend te noemen. Deze deken is licht van gewicht en waterdicht. Hij is gemaakt van stevig 420 Denier Polyester en beschikt over verstelbare bevestigingsmiddelen aan de voorkant en een staartflap. Deze deken wordt geleverd in een handige rits zak.

Veelgestelde vragen

Is een regendeken belangrijk?

Ja, want een paard die niet gewend is om altijd buiten te staan en dus vaak op stal staat heeft een minder dikke vacht. Hierdoor krijgt een paard het sneller koud. De zomer kan in Nederland erg verraderlijk zijn, daarom is het ook in de zomer belangrijk om je paard van een deken te voorzien. Een regendeken zorgt ervoor dat je paard niet nat wordt en daardoor geen kou vat.

Beschermt een regendeken je paard alleen regen de regen?

Nee, een regendeken beschermd je paard ook tegen een koude ondergrond zoals: nat gras en modder.

Wanneer heeft mijn paard een regendeken nodig?

Jouw paard heeft een regendeken nodig als deze nooit heel de dag buiten staat.Een paard ontwikkeld van nature een dikke en beschermende vacht.Een paard die gewend is om op stal te staan is dit niet gewend en zijn vacht past zich niet aan. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 regendekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *