5x Beste Honden Koelband

In de zomermaanden kan het soms best zwaar zijn voor honden. De meeste honden houden niet zoveel van warmte. Daarom is het belangrijk dat je je hond wel laat afkoelen op een hete zomerdag. Dit kan natuurlijk door te zwemmen of met water maar een andere hele handige manier is met een speciale koelband. Op deze manier koelt je hond heel erg makkelijk af.

Lijst met 5 beste honden koelbanden

Coolpets honden koelband

De koelband van Coolpets is niet zomaar een halsband, hij is namelijk in de vorm van een bandana. Door de bandana om te doen koelt je hond af, dit is ontzettend belangrijk in de warme zomermaanden. De bandana is super makkelijk te gebruiken en werkt ook nog eens super goed!

Doglemi honden koelband

Doglemi heeft hele fijne koelband voor je hond. Om de band koud te maken hoef je hem maar vijf tot tien minuten af te koelen in koud water. Eenmaal afgekoeld blijft hij de hele dag koud. Als je oververhitting bij je hond wilt voorkomen is dit de perfecte oplossing.

Aqua coolkeeper honden koelband

Naast dat de Aqua Coolkeeper heel erg helpt tegen de warmte heeft hij ook nog eens een superleuke uitstraling. De koelband is namelijk in camouflage kleuren. De band is 22 centimeter lang. Als je de band vijf tot tien minuutjes in koud water legt is hij daarna heerlijk koud.

All for Paws honden koelband

De koelband van All for Paws is meer een soort shirtje. De band is gemaakt van een speciale stof die het water absorbeert. Hierdoor blijft hij extra lang koud. De band is supermakkelijk om te gebruiken en je kunt hem vastmaken doormiddel van klittenband.

Trixie honden koelband

Trixie is een van de populairste hondenmerken, en zo heeft het merk ook gedacht aan een honden koelband. De band absorbeert de warmte van je hond en deze warmte verdampt. Zo blijft je hond afgekoeld. Hij is te verkrijgen in meerdere maten.

Veelgestelde vragen

Wat is een honden koelband?

Heel simpel gezegd is het letterlijk een verkoelende ban voor je hond. Het is een soort halsband die handig is voor in de warme zomerdagen.

Hoe werkt een honden koelband?

De meeste honden koelbanden moet je zo’n vijf tot tien minuten in koud water dompelen en dan is hij voor de rest van de dag koud. De banden absorberen de lichaamswarmte van je hond en deze warmte verdampt.

Welke maat moet een honden koelband?

Het is belangrijk dat de band niet te strak maar ook niet te los zit. Als hij te los zit werkt hij niet optimaal. Maar de meeste banden zijn erg makkelijk te verstellen met klittenband.

De gehele top 5 beste honden koelbanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *