beste hondenfluitje

5x Beste Hondenfluitje

Honden vinden het heerlijk om zo af en toe eens los te mogen lopen. Bovendien is dit ook goed voor de hond, hij kan op deze manier namelijk goed zijn energie kwijt. Echter, is het vervelend als jouw hond niet goed luistert. Je kunt dan een hondenfluitje overwegen. Ook al vergt dit wat training, een fluitje zal op den duur een hoop mondelinge commando’s vervangen. Hieronder zetten wij de vijf beste hondenfluitjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenfluitjes

now4you hondenfluitje

Het hondenfluitje van now4you heeft een ultrasoon geluid. Wanneer jij op het fluitje blaast, zal alleen de hond het geluid goed horen. Dit fluitje heeft een bereik van 150 meter. Wanneer jouw hond is verdwaald, zal hij jou dus alsnog op een verre afstand horen.

NBH hondenfluitje

Het professionele hondenfluitje van NBH heeft een zeer hoge kwaliteit. Het voordeel van dit hondenfluitje is dat jij zelf de frequentie kan aanpassen. Niet alle honden horen namelijk alle frequenties. Dit is echter geen ultrasoon hondenfluitje.

Sitna hondenfluitje

Het verstelbare hondenfluitje van Sitna kun je op twee manieren instellen. Je kunt kiezen voor een licht geluid dat wij als baasjes kunnen horen, net als de hond. Je kunt ook kiezen voor een ultrasoon geluid, wat inhoudt dat alleen de hond het geluid kan horen. Dit kun je eenvoudig instellen aan de hand van een schroef aan de achterzijde.

Nobby hondenfluitje

Deze hondenfluit van Nobby doet wat hij moet doen. Dit fluitje is namelijk gemaakt van metaal en is 5,5 centimeter lang. Deze fluit wordt voornamelijk gebruikt bij dressuur, waarmee jij jouw hond kan trainen. Dankzij het oog aan de fluit kun jij de fluit nooit kwijtraken.

AA Commerce hondenfluitje

Het AA Commerce-hondenfluitje is ook verstelbaar in twee verschillende tonen. Dit fluitje beschikt over een ultrasoon geluid en een licht geluid dat wij als mensen ook kunnen horen. De toon stel je in door de schroef strakker of losser te draaien. 

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik een hondenfluitje?

Het is belangrijk dat je gaat oefenen met het hondenfluitje. Denk van tevoren na welke commando’s jij wil koppelen met het geluid van de fluit. Het is belangrijk dat je tijdens de training hondensnacks op zak hebt, zodat jouw hond weet dat hij goed bezig is. 

Wat zijn de voordelen van een hondenfluitje?

Als jouw hond niet goed naar jouw stem luistert, kun je overgaan op een hondenfluitje. Vooral als jouw hond ver weg is, kan hij alsnog het geluid van de fluit horen. Ook slechthorende honden kunnen in sommige gevallen het geluid van een hondenfluitje nog horen. Bovendien zit er vaak in jouw stem een bepaalde mate van emotie; een hondenfluit heeft dit niet.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan het hondenfluitje?

Combineer het geluid met een beloning, zodat de hond het geluid associeert met iets goeds. Het is belangrijk om niet te lang achter elkaar te oefenen: na vijf minuten begint de hond zijn aandacht al te verliezen. 

Bekijk hier de volledige top-5 beste hondenfluitjes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *