beste hondentandpasta

5x Beste Hondentandpasta

We weten allemaal hoe belangrijk het is om ons gebit goed te verzorgen. Dit is niet alleen het geval bij een mens, maar ook bij onze hond. Jouw hond heeft gedurende de dag van alles in zijn bek wat niet altijd even hygiënisch is. Daarom moet het gebit van jouw hond goed verzorgd worden met kauwsticks of een tandenborstel met hondentandpasta. Om je een handje te helpen, zetten wij hieronder de vijf beste hondentandpasta’s voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondentandpasta’s

Beaphar hondentandpasta

Wanneer jij niet in de buurt mag komen van het gebit van jouw hond, kun je de hondentandpasta van Beaphar eens proberen. Deze pasta heeft namelijk een overheerlijke leversmaak waar jouw hond zeker geen nee tegen zegt. Eenmaal van deze tandpasta geproefd zal jouw hond dol zijn op de tandenpoetsbeurt! Bovendien voorkomt deze tandpasta tandplak en tandsteen en het geeft een frisse adem.

OxyFresh Pets hondentandpasta

De hondentandpasta van OxyFresh Pets is niet alleen bedoeld om een slechte adem tegen te gaan, het helpt ook tegen bloedend en ontstoken tandvlees. Bovendien is deze tandpasta aanbevolen voor dierenartsen omdat de twee veilige ingrediënten in de pasta, zink en actief zuurstof, de stinkende geuren neutraliseren. 

Petosan hondentandpasta

Samen met dierenartsen en tandartsen is deze hondentandpasta van Petosan tot stand gekomen. Met een heerlijke smaak van gevogelte wil jouw hond niet meer zonder. Gelukkig heeft dat alleen maar voordelen, want deze tandpasta ga je tandplak en tandsteen bij jouw huisdier tegen. Deze tandpasta is ook te gebruiken voor katten.

Dentisept hondentandpasta

De hondentandpasta van Dentisept bestaat uit een klevende substantie. De tandpasta zorgt ervoor dat tandplak wordt voorkomen én ook wegblijft. Bovendien helpt deze tandpasta het ontstoken tandvlees te herstellen en daarnaast ook ontstekingen van de huid. Het fijne aan deze tandpasta is dat je een applicator meegeleverd krijgt.

Tropiclean hondentandpasta

Met de tandpasta van Tropiclean heb je geen tandenborstel nodig. Handig! Dit is namelijk een soort gel die je rechtstreeks aanbrengt op de tanden en het tandvlees. Jouw hond zal vervolgens met zijn tong zelf de druppels verspreiden over het gebit. Wanneer je dagelijks twee druppels aan beide kanten van het gebit aanbrengt zal je na dertig dagen al verschil merken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel hondentandpasta moet ik gebruiken?

Hoeveel tandpasta je moet gebruiken, hangt af van het ras van jouw hond. Voor een Deense dog gebruik je natuurlijk minder tandpasta dan een dwergpincher. Daarbij is het ook aan te raden om op de verpakking van de tandpasta te kijken.

Kan ik een ‘normale’ tandenborstel gebruiken voor mijn hond?

Nee, een gewone tandenborstel voor volwassenen kun je niet gebruiken voor het gebit van jouw hond. De haren van deze tandenborstel zijn namelijk te hard. Koop dus een speciale tandenborstel voor honden.

Hoe moet ik de tanden van mijn hond poetsen?

Begin bij de hoektanden van jouw hond. Vervolgens ga je de grote kiezen achterin poetsen en daarna de bovenkaak aan de buitenkant. Op die plekken ontstaat namelijk eerder tandsteen. Vervolgens ga je het hele gebit langs.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondentandpasta’s

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associëren...