beste hondentandpasta

5x Beste Hondentandpasta

We weten allemaal hoe belangrijk het is om ons gebit goed te verzorgen. Dit is niet alleen het geval bij een mens, maar ook bij onze hond. Jouw hond heeft gedurende de dag van alles in zijn bek wat niet altijd even hygiënisch is. Daarom moet het gebit van jouw hond goed verzorgd worden met kauwsticks of een tandenborstel met hondentandpasta. Om je een handje te helpen, zetten wij hieronder de vijf beste hondentandpasta’s voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondentandpasta’s

Beaphar hondentandpasta

Wanneer jij niet in de buurt mag komen van het gebit van jouw hond, kun je de hondentandpasta van Beaphar eens proberen. Deze pasta heeft namelijk een overheerlijke leversmaak waar jouw hond zeker geen nee tegen zegt. Eenmaal van deze tandpasta geproefd zal jouw hond dol zijn op de tandenpoetsbeurt! Bovendien voorkomt deze tandpasta tandplak en tandsteen en het geeft een frisse adem.

OxyFresh Pets hondentandpasta

De hondentandpasta van OxyFresh Pets is niet alleen bedoeld om een slechte adem tegen te gaan, het helpt ook tegen bloedend en ontstoken tandvlees. Bovendien is deze tandpasta aanbevolen voor dierenartsen omdat de twee veilige ingrediënten in de pasta, zink en actief zuurstof, de stinkende geuren neutraliseren. 

Petosan hondentandpasta

Samen met dierenartsen en tandartsen is deze hondentandpasta van Petosan tot stand gekomen. Met een heerlijke smaak van gevogelte wil jouw hond niet meer zonder. Gelukkig heeft dat alleen maar voordelen, want deze tandpasta ga je tandplak en tandsteen bij jouw huisdier tegen. Deze tandpasta is ook te gebruiken voor katten.

Dentisept hondentandpasta

De hondentandpasta van Dentisept bestaat uit een klevende substantie. De tandpasta zorgt ervoor dat tandplak wordt voorkomen én ook wegblijft. Bovendien helpt deze tandpasta het ontstoken tandvlees te herstellen en daarnaast ook ontstekingen van de huid. Het fijne aan deze tandpasta is dat je een applicator meegeleverd krijgt.

Tropiclean hondentandpasta

Met de tandpasta van Tropiclean heb je geen tandenborstel nodig. Handig! Dit is namelijk een soort gel die je rechtstreeks aanbrengt op de tanden en het tandvlees. Jouw hond zal vervolgens met zijn tong zelf de druppels verspreiden over het gebit. Wanneer je dagelijks twee druppels aan beide kanten van het gebit aanbrengt zal je na dertig dagen al verschil merken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel hondentandpasta moet ik gebruiken?

Hoeveel tandpasta je moet gebruiken, hangt af van het ras van jouw hond. Voor een Deense dog gebruik je natuurlijk minder tandpasta dan een dwergpincher. Daarbij is het ook aan te raden om op de verpakking van de tandpasta te kijken.

Kan ik een ‘normale’ tandenborstel gebruiken voor mijn hond?

Nee, een gewone tandenborstel voor volwassenen kun je niet gebruiken voor het gebit van jouw hond. De haren van deze tandenborstel zijn namelijk te hard. Koop dus een speciale tandenborstel voor honden.

Hoe moet ik de tanden van mijn hond poetsen?

Begin bij de hoektanden van jouw hond. Vervolgens ga je de grote kiezen achterin poetsen en daarna de bovenkaak aan de buitenkant. Op die plekken ontstaat namelijk eerder tandsteen. Vervolgens ga je het hele gebit langs.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondentandpasta’s

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

Waar moet je op letten bij het kopen van een kitten?

Een kitten is een en al schattigheid. We snappen daarom goed dat jij erover na zit te denken om een kitten te kopen. Maar, een kitten is veel meer dan...

Waar moet je op letten bij het kopen van een puppy?

Yes, er komt gezinsuitbreiding aan! Wanneer jullie ervoor kiezen om een kleine viervoeter te kopen, brengt dat veel vreugde en geluk met zich mee. Toch koop je een puppy niet...

8x Beste Kattenspeelgoed

Wist je dat kattenspeelgoed heel belangrijk is voor jouw kat? Jouw kat blijft spelenderwijs in beweging, maar speelgoed kan ook een vorm van vermaak zijn. Zo verveelt jouw kat zich...

10x Beste Zwarte Hondenmand

Als je een hond hebt, is een hondenmand wel erg handig om te hebben. Ben jij opzoek naar een hondenmand en wil je specifiek een zwarte hondenmand? Hieronder lees je...