5x Beste Hondenkap

Na een medische ingreep dient je hond soms tijdelijk een hondenkap te dragen. Je kan een hondenkap bij de dierenarts meenemen, maar ook één online aanschaffen. De online hondenkap zit vaak net iets comfortabeler, dan de kap bij de dierenarts. Wij hebben de vijf beste hondenkappen voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste hondenkappen

Beeztees hondenkap transparant

Dit is eigenlijk de meest standaard hondenkap. Je kan deze aanschaffen als alternatief voor de hondenkap van de dierenarts. Maar de meeste dierenartsen verkopen eenzelfde soort hondenkap. Dit betekent overigens niet dat de Beeztees hondenkap niet effectief werkt. De kraag werkt effectief tegen het bijten in wondjes of het lostrekken van de hechtingen. Doordat de kap transparant is kan je hond er doorheen kijken. Dit geeft een minder opgesloten gevoel voor je hond.  

Trixie opblaasbare hondenkap

Ben je op zoek naar een comfortabel oplossing? De opblaasbare hondenkap van Trixie is de oplossing voor een kunststof kap. De band kan als een soort kraag gedragen worden. Hiermee bescherm je de hond dat hij niet gaat bijten, likken of krabben aan wondjes, eczeem of hechtingen. Met de opblaasbare kraag voorkom je vooral dat hij bij de kop, borst of het rug gedeelte kan komen. Doordat de opblaasbare hondenkap niet uitsteekt blijft hij niet meer overal aan hangen. Het zicht of gehoor wordt er niet door beperkt. Dit is vooral fijn voor angstige honden. Met klittenband maak je de kraag eenvoudig vast en los.

Nylon hondenkap voor je hond

De Comfy Cone is de oplossing als je geen plastic kap om de nek van je hond wilt doen. Een plastic kap zit natuurlijk niet erg comfortabel. Daarom heeft Comfy Cone de oplossing met een Nylpn hondenkap voor je hond. De kap voorkomt dat je hond aan wonden likt, maar je hond kan er wel gewoon mee liggen. Dit komt doordat het Nylon iets indeukt bij het liggen. De kraag werkt ook zeer effectief bij honden die angsitg zijn. Het is wel belangrijk om de juiste maat hondenkap aan te schaffen. Zo voorkom je dat je hond niet als nog bij de wondjes kan komen. De Comfy Cone kan eventueel met lussen bevestigd worden aan de halsband. De hondenkap is ondanks dat deze van Nylon is waterbestendig en vuil afstotend. Is de kap toch vuil geworden? Dan kan je hem omdraaien. Een extra pluspunt is de reflecterende rand voor als je in de avond een wandeling met de Comfy Cone gaat maken.

Pawise Inflatable Cone

Eén van de meest comfortabele hondenkappen op het internet is Pawise Inflatable Cone. De kraag voorkomt dat je hond aan wonden gaat likken of knabbelen. Daarbij is de Cone zelf vrij zacht. Zo kan je hond er comfortabel mee liggen. Doordat de band niet gigantisch groot is loopt je hond ook niet overal tegenaan. Je hond kan er ook gewoon mee eten zonder dat je de Cone af moet doen. Voor je de hondenkap om doet blaas je hem eerst op. De kraag zelf is aan de buitenzijde gemaakt van een zachte stof.

Trixie hondenkap

Ben je op zoek naar een hondenkraag die doet wat hij moet doen? Dan kom je al snel uit bij de hondenkraag van Trixie. De kap zal de hond simpelweg beschermen doordat hij niet aan de wond kan krabben of likken. Je kunt de kap afsluiten met klittenband en de kap zelf is gemaakt van kunststof. Doordat het een transparante kap is kan de hond alsnog om zich heen kijken.

Veelgestelde vragen

Waarvoor gebruik je een hondenkap?

Een hondenkap wordt meestal gebruikt wanneer jouw hond net is geopereerd of als hij een wond heeft. Na een operatie is het namelijk belangrijk dat de wonden goed kan helen en een kap voorkomt dat de hond aan zijn wonden gaat likken. 

Hoe laat ik mijn hond wennen aan de hondenkap?

Zorg ervoor dat jouw hond rustig is. Wanneer hij zit, ga dan naast jouw hond zitten en laat hem ruiken aan de hondenkap. Zo kan hij alvast wennen aan het voorwerp. Vervolgens kun je de kap omdoen. Schuif voorzichtig de kap over de kop van de hond en zorg ervoor dat er twee vingers tussen de hondenkap en de huid van de hond passen. Nu mag je jouw hond belonen.

Kan ik de hondenkap schoonmaken?

Je kunt een hondenkap eenvoudig schoonmaken met een natte doek. Ook bestaan er uitwasbare hondenkappen welke je in de wasmachine kunt wassen. Een goede hygiëne is namelijk erg belangrijk bij honden.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondenkappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *