5x Beste Lichtgevende Halsbanden

In de avond ben je als voetganger slecht zichtbaar op straat. Een reflecterend hesje kan helpen, maar je hond is nog steeds onzichtbaar. Helemaal als je hond een stukje bij je vandaan loopt. Het is belangrijk om hier maatregelen voor te nemen om te voorkomen dat je hond wordt aangereden. Met een lichtgevende halsband kan je aan medeweggebruikers laten zien waar je loopt. De vijf beste lichtgevende halsbanden voor je hond hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste lichtgevende halsbanden voor je hond

Trixie halsband lichtgevend

De Trixie lichtgevende halsband zorgt ervoor dat je hond opvalt in het donker. Je kan de halsband rond de nek van je hond klikken. Je kan de halsband naast de standaard halsband dragen om extra op te vallen. De nylon band kan knipperen of constant licht geven. Je kan de lichtgevende halsband in verschillende kleuren uitkiezen. In de halsband zit een batterij verwerkt. Als de batterij leeg is kan je hem opladen via een USB-oplader. Als je kiest voor een knipperlicht gaat de batterij vier uur mee. Bij gewoon lichtgeven gaat de halsband 2,5 uur mee.

LetForPets lichtgevende halsband

LetForPets is een nylon halsband met een LED strip erin verwerkt. Zodra de zon ondergaat kan je huisdier met de halsband extra opvallen. De verlichte halsband is perfect voor een avondwandeling. De Nylon halsband kan eenvoudig op maat van de hals van je hond gemaakt worden. Met een klik sluiting kan je hem om de nek van je hond doen. De halsband is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kan je een kleur kiezen die goed bij je hond past.

ABC-Led lichtgevende halsband

Ben je op zoek naar een stijlvolle lichtgevende halsband? Dan kan je kiezen voor ABC-Led. Het is een lichtgevende halsband gemaakt van polyester, zodat het halsbandje comfortabel zit voor jouw viervoeter. Bovendien kun je kiezen voor de kleuren blauw, groen en roze. Deze halsband is verkrijgbaar in vier verschillende maten: maat S is bijvoorbeeld voor honden met een nekomtrek tussen de 35 en 43 centimeter. Daarnaast kun je ervoor kiezen dat de halsband continu brandt, langzaam knippert of snel knippert.

REBL lichtgevende halsband

De REBL lichtgevende halsband zorgt ervoor dat je hond tot wel 400 meter afstand goed zichtbaar is. Je kan de lichtgevende halsband in verschillende standen instellen. Van continue branden tot langzaam of snel knipperen. De halsband is voorzien van een aan/uit knopje en wordt geleverd met een nieuwe batterij. De batterij kan vervangen worden als deze leeg is. Met de halsband kan je een stuk veiliger de weg opgaan. De halsband is in verschillende maten verkrijgbaar. De Nylon band is eenvoudig op maat van de nek te maken, zodat deze goed aansluit bij je hond.

Night Hawk lichtgevende halsband

Night Hawk ontwikkeld onverwoestbare lichtgevende halsbanden. Het is de Rolls-Royce onder de lichtgevende halsbanden. Deze halsband is oplaadbaar en brand 60 uur aan één stuk. Je hoeft dus niet telkens weer opnieuw de halsband op te laden. Tot wel 700 meter afstand kan een weggebruiker je hond zien aankomen. De veiligheidshalsband is multi-color en valt daardoor extra op. Wil je liever één kleur? Dit is ook een optie je kan de halsband in rood, blauw of groen bestellen. De halsband kan met een USB kabel opgeladen worden. Daarbij is de halsband IP65 waterdicht en kan je hem in alle weersomstandigheden gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een lichtgevende halsband?

Een lichtgevende halsband kun je meestal opladen met een USB-kabel of het werkt op batterijen. Door middel van een knopje op de halsband kun jij de band handmatig aan- en uitzetten. Ook kun je bij deze halsband vaak instellen of de lampjes snel of langzaam gaan knipperen. 

Wat zijn de voordelen van een lichtgevende halsband?

Met een lichtgevende halsband valt jouw hond op in het donker. Wanneer je vaak in de avond een ommetje maakt met jouw viervoeter, wordt je met een lichtgevende halsband goed gezien dankzij de lichtgevende halsband. Veiligheid is dus het grootste voordeel van een lichtgevende halsband.

Welke soorten lichtgevende halsbanden zijn er?

Er bestaan twee soorten lichtgevende halsbanden: een die werkt op batterijen of oplaadbaar is, en een met reflecterende strepen. De reflecterende halsband geeft alleen licht wanneer er met een lamp op de halsband wordt geschenen. De andere lichtgevende halsband kun je aan- en uitzetten.

Bekijk hieronder de volledige top-5 lichtgevende halsbanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *