4x Beste Hondenloopband

De hondenloopband is de ideale oplossing als je hond te weinig beweging krijgt. Bijvoorbeeld doordat je hond aan het revalideren is of in een slechte conditie. Een andere optie is dat je hond ongelofelijk veel energie heeft. Met een hondenloopband kan je ervoor zorgen dat je hondje overbodige energie kwijt kan. Wij hebben de 4 beste hondenloopbanden voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies welke je het beste kan aanschaffen voor je hond.

Lijst met 4 beste hondenloopbanden

Topmast Hondenloopband C200

De Topmast Hondenloopband C200 is absoluut de beste loopband op de markt voor honden. Je kan hiermee aan de slag om aan de spierontwikkeling van je trouwe viervoeter te werken. Daarbij is de band afgesteld op honden voor een uitstekend gangwerk. Heeft je hondje nog nooit op een loopband gelopen? Dan is het slim om er eerst even aan te laten wennen. De loopband kan maximaal met 100 kg belast worden. Je kan er 1 tot 12 km per uur mee lopen. Op het display kan je zelfs zien hoeveel calorieën je hond verbrand heeft en welke afstand hij tot nu toe heeft afgelegd. De loopband is ideaal voor kleine tot middelgrote honden.

Topmast Hondenloopband C300

De C300 hondenloopband wordt eigenlijk alleen verkocht voor professionele revalidatie. Er hangt dan ook een aardig prijskaartje aan. Uiteraard kan je de hondenloopband ook gebruiken voor honden die ongelofelijk veel energie hebben. Als je zelf geen tijd hebt om uren te wandelen, dan kunnen ze hun energie op de loopband proberen kwijt te raken. De display laat zien hoeveel calorieën je hond verbrand heeft en welke afstand hij gelopen heeft. Het is mogelijk om een snelheid van 0 tot 12 km per uur in te stellen. Uiteraard is de loopband speciaal gemaakt voor honden. Dankzij de wieltjes is het mogelijk om de loopband eenvoudig te verplaatsen.

Dog Runner International Ortho Pro

Voor de meeste honden is beweging ongelofelijk belangrijk. Een loopband kan je hond helpen om z’n lichaam op pijl te houden. Er zijn genoeg hondenrassen te vinden die houden van bewegen. Als ze dit niet voldoende doen gaan ze zich vervelen. Dit kan gedragsproblemen veroorzaken. Als je zelf te weinig tijd hebt kan je investeren in een Dog Runner. De loopband is speciaal ontworpen voor honden. Een kwartier lopen op de loopband is al intensiever dan een dagelijkse wandeling. Je kan je hond ook nog eens doelgericht trainen en gewicht laten verliezen. Honden tot 150 kg kunnen op deze Dog Runner lopen. De Dog Runner wordt ook veel ingezet bij gedragstraining. Vooral als het energieniveau de gedragsproblemen veroorzaakt.

Dog Runner International Revolution Pro

Ben je op zoek naar een intensieve training voor je hond? De Dog Runner International Revolution Pro wordt veel ingezet door trainers en fokkers. Voor shows willen ze honden graag gespierd over laten komen. Je kan je hond doelgericht trainen met deze hardloopband. De speciaal ontwikkelde loopband is voorzien van een soort kooi. Hierin kan je hond veilig lopen. Grote honden kunnen er ook mee getraind worden. Tot 150 kg laat de Dog Runner toe. Het is ook mogelijk om te trainen met een hellingsgraad. Deze intensieve trainingspartner is ook ideaal om je hond energie kwijt te laten raken.

Veelgestelde vragen

Waarom heeft mijn hond een hondenloopband nodig?

Je kunt een hondenloopband gebruiken voor verschillende doeleinden. Een aantal voorbeelden zijn als fysiotherapie of wanneer jouw hond zeer veel energie heeft. Door een hondenloopband kunnen ze hun energie kwijt. Bovendien is een hondenloopband een goede uitvinding voor mensen met een lichamelijke beperking die geen lange afstanden kunnen wandelen. 

Wat zijn de voordelen van een hondenloopband?

Wanneer je met een hond buiten loopt, kan de hond geprikkeld worden door andere mensen of honden. Dankzij een hondenloopband worden deze prikkels verminderd. Ook hoef je geen rekening te houden met de weersomstandigheden, wat je met een wandeling buiten wel doet. Als laatst wordt jouw hond superfit dankzij de hondenloopband.

Mag mijn hond gebruikmaken van een normale loopband?

Het wordt afgeraden om jouw hond op een loopband te zetten die gemaakt is voor menselijk gebruik. Deze loopbanden kunnen namelijk niet op een langzame stand worden gezet en je loopt het gevaar dat de poten van de hond aan de zijkant vast komen te zitten in de gleuf. Ook is een normale loopband meestal te kort voor honden.

Bekijk hieronder de top-4 hondenloopbanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *