5 beste vlooienmiddelen voor honden

Als hondenbaasje wil je één ding niet meemaken en dat is vlooien. Zodra er een parasiet op je hondje zit kan je complete woning vol vlooien zitten. Het is een enorm karwei om alle vlooien uit huis te krijgen. Kortom je kan het beter voorkomen, dan genezen. Gelukkig hebben wij de 5 beste vlooienmiddelen voor honden op een rijtje gezet. Je kan zo meteen beschermingsmiddelen in huis halen voor je hondje.

Lijstje met 5 beste vlooienmiddelen voor honden

Seresto Vlooien en tekenband

Ben je op zoek naar een alternatief voor vlooiendruppels? De Seresto Vlooien en tekenband verlaagt direct het risico op vlooien en teken. Eén van de grootste pluspunten aan de vlooienband is de prijs. De vlooienband werkt namelijk 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken. Dit is veel langer dan de druppels die je op de huid van je hond aanbrengt. Daarbij werkt het doeltreffend tegen besmette teken, vlooien, luizen en larven van vlooien. Breng wel op tijd een nieuwe vlooienband aan. De vlooienband werkt namelijk pas na twee dagen.

Bayer Advantix Spot On

Ben je op zoek naar een effectief vlooienmiddel tegen vlooien, larven, teken, muggen, zandvliegen, stalvliegen en bijtende luizen? Dan kan je kiezen voor de Bayer Advantix Spot On. Eén van de grootste pluspunten is dat er een breedspectrum aan insecten gedood wordt met Advantix. Heeft je hond vlooien? Dan kan je ook direct Advantix toepassen. Binnen 24 uur worden de vlooien op het lichaam gedood. Daarna is je hond 4 weken lang beschermd tegen vlooien. Elke 4 weken dien je een behandeling met Spon on te herhalen om je hond goed te beschermen. De behandeling gebeurt met druppels die je direct op de huid van je hond aanbrengt.

Frontline

Al jaren één van de meest gekozen vlooiendruppels in Nederland is Frontline. Hiermee dood je vlooien, teken en bijtende luizen. Je kan besmetting voorkomen van je hond door de druppels aan te brengen. Binnen 24 uur worden de vlooien gedood en binnen 48 uur is je hond beschermd tegen teken en luizen. Tot wel 8 weken is je hond na behandeling beschermd tegen vlooien en 4 weken tegen teken. Het wordt aangeraden om een behandelschema op te stellen. Hierbij herhaal je elke 6 weken een behandeling met Frontline. De Frontline druppels zijn verkrijgbaar in verschillende maten afhankelijk van het gewicht van je hond.

Bolfo Gold

Ben je op zoek naar een snelle behandeling tegen vlooien en vlooienlarven? Dan kan je Bolfo Gold gebruiken. Het zijn druppels die je direct in de nek van je hond aanbrengt. Binnen 24 uur kan je een vlooienplaag onder controle krijgen. De vlooien worden gedood en kunnen geen nieuwe eitjes leggen. Na gebruik is je hond 4 weken beschermd tegen een nieuwe aanval van vlooien. Daarna dien je de behandeling te herhalen voor nieuwe bescherming. Het voordeel van Bolfo is dat ze ook verkrijgbaar zijn in 2 pipetten. Toch adviseren we wel om de behandeling te herhalen en voor extra pipetten te kiezen.

Prac-tic

Prac-tic is een vrij onbekend middel tegen vlooien en teken. Toch werkt het net zo effectief als het dure en bekende merk Frontline. De pipetten kunnen gebruikt worden om vlooien en teken te doden. Maar ook als preventie middel om te voorkomen dat je hond nog langer een gastheer is voor vlooien en teken. De druppels breng je net als bij Frontline direct op de huid aan voor een langdurige bescherming. Je hond is minimaal 4 weken beschermd tegen een nieuwe aanval van vlooien en teken. Uiteraard is dit middel verkrijgbaar in verschillende afmetingen speciaal afgestemd op het gewicht van je hond.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5x Beste senior hondenvoer

Op het moment dat je hond de leeftijd van 8 jaar bereikt heeft is hij officieel een senior hond. Senior honden kunnen last krijgen van hun gebit of eten minder...

5 Beste hondensnacks

Uiteraard wil je af en toe je hond belonen. Of gewoon je hond een keer iets lekkers geven. Hondensnacks worden als tussendoortje gegeven, maar zijn vaak ook onderdeel van de...

5x Beste hondenvoerbak

Voordat je een hond aanschaft is het belangrijk om de basis benodigdheden in huis te halen. Eén van de belangrijkste benodigdheden is een hondenvoerbak. In de voerbak kan je het...

5 Beste voercontainers voor je hond

Een voercontainter is ideaal om de brokken van je hond langer vers in te houden. Het is voordeliger om voor je hond een zak van bijvoorbeeld 25 kg te nemen...