5x Beste vlooienmiddelen voor honden

Als hondenbaasje wil je één ding niet meemaken en dat is vlooien. Zodra er een parasiet op je hondje zit kan je complete woning vol vlooien zitten. Het is een enorm karwei om alle vlooien uit huis te krijgen. Kortom je kan het beter voorkomen, dan genezen. Gelukkig hebben wij de 5 beste vlooienmiddelen voor honden op een rijtje gezet. Je kan zo meteen beschermingsmiddelen in huis halen voor je hondje.

Lijstje met 5 beste vlooienmiddelen voor honden

Seresto Vlooien en tekenband

Ben je op zoek naar een alternatief voor vlooiendruppels? De Seresto Vlooien en tekenband verlaagt direct het risico op vlooien en teken. Eén van de grootste pluspunten aan de vlooienband is de prijs. De vlooienband werkt namelijk 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken. Dit is veel langer dan de druppels die je op de huid van je hond aanbrengt. Daarbij werkt het doeltreffend tegen besmette teken, vlooien, luizen en larven van vlooien. Breng wel op tijd een nieuwe vlooienband aan. De vlooienband werkt namelijk pas na twee dagen.

Bayer Advantix Spot On

Ben je op zoek naar een effectief vlooienmiddel tegen vlooien, larven, teken, muggen, zandvliegen, stalvliegen en bijtende luizen? Dan kan je kiezen voor de Bayer Advantix Spot On. Eén van de grootste pluspunten is dat er een breedspectrum aan insecten gedood wordt met Advantix. Heeft je hond vlooien? Dan kan je ook direct Advantix toepassen. Binnen 24 uur worden de vlooien op het lichaam gedood. Daarna is je hond 4 weken lang beschermd tegen vlooien. Elke 4 weken dien je een behandeling met Spon on te herhalen om je hond goed te beschermen. De behandeling gebeurt met druppels die je direct op de huid van je hond aanbrengt.

Frontline

Al jaren één van de meest gekozen vlooiendruppels in Nederland is Frontline. Hiermee dood je vlooien, teken en bijtende luizen. Je kan besmetting voorkomen van je hond door de druppels aan te brengen. Binnen 24 uur worden de vlooien gedood en binnen 48 uur is je hond beschermd tegen teken en luizen. Tot wel 8 weken is je hond na behandeling beschermd tegen vlooien en 4 weken tegen teken. Het wordt aangeraden om een behandelschema op te stellen. Hierbij herhaal je elke 6 weken een behandeling met Frontline. De Frontline druppels zijn verkrijgbaar in verschillende maten afhankelijk van het gewicht van je hond.

Bolfo Gold

Ben je op zoek naar een snelle behandeling tegen vlooien en vlooienlarven? Dan kan je Bolfo Gold gebruiken. Het zijn druppels die je direct in de nek van je hond aanbrengt. Binnen 24 uur kan je een vlooienplaag onder controle krijgen. De vlooien worden gedood en kunnen geen nieuwe eitjes leggen. Na gebruik is je hond 4 weken beschermd tegen een nieuwe aanval van vlooien. Daarna dien je de behandeling te herhalen voor nieuwe bescherming. Het voordeel van Bolfo is dat ze ook verkrijgbaar zijn in 2 pipetten. Toch adviseren we wel om de behandeling te herhalen en voor extra pipetten te kiezen.

Prac-tic

Prac-tic is een vrij onbekend middel tegen vlooien en teken. Toch werkt het net zo effectief als het dure en bekende merk Frontline. De pipetten kunnen gebruikt worden om vlooien en teken te doden. Maar ook als preventie middel om te voorkomen dat je hond nog langer een gastheer is voor vlooien en teken. De druppels breng je net als bij Frontline direct op de huid aan voor een langdurige bescherming. Je hond is minimaal 4 weken beschermd tegen een nieuwe aanval van vlooien en teken. Uiteraard is dit middel verkrijgbaar in verschillende afmetingen speciaal afgestemd op het gewicht van je hond.

Veelgestelde vragen

Heeft mijn hond vlooien?

Wanneer jouw hond een vlooieninfectie heeft opgelopen, heeft hij veel jeuk. Dit laat hij merken als hij veel aan het krabben is. Vlooien nestelen zich vaak in de binnenkant van de dijen en op de rug.

Hoe zien vlooien eruit?

Volwassen vlooien zijn tussen de twee tot drie millimeter lang en hebben een rode of bruine kleur. Je kunt ze zelfs over jouw hond zien lopen. Zo’n vlo legt gemiddeld 20 tot 50 eitjes, die heel klein zijn. Deze eitjes kunnen ook terechtkomen op de bank, in de vloerbedekking of in de hondenmand. Zo kan er een hele plaag ontstaan. Wanneer je een plaag wil voorkomen, is het belangrijk om dagelijks jouw hond te kammen. Ook moet je dagelijks stofzuigen en de dekens van jouw hond uitwassen.

Mag mijn pup een vlooienmiddel krijgen?

Wanneer jouw pup een vlooieninfectie heeft opgelopen vanuit het nest, kun je de pup met een speciale spray inspuiten. Je moet er goed op letten dat je een middel gebruikt dat veilig is voor jouw pup: check dit dus van tevoren. Vaak moet je rekening houden met de leeftijd en het gewicht van jouw kleine diertje wanneer je een vlooienmiddel wil aanschaffen. 

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Kattenbak

Wanneer je een kat in huis hebt rondlopen, is dat een en al gezelligheid. Ook al zijn ze soms stout of druk, een kat maakt deel uit van het gezin....

5x Beste Hondenfluitje

Honden vinden het heerlijk om zo af en toe eens los te mogen lopen. Bovendien is dit ook goed voor de hond, hij kan op deze manier namelijk goed zijn...

5x Beste Vetbed

Een vetbed is een perfecte slaapplek voor jouw viervoeter. Op een vetbed kan jouw hond heerlijk ontspannen. Hiermee voorkom je ook dat jouw hond last heeft van kou in de...

5x Beste Hondenstretcher

Honden kunnen vrijwel overal slapen. Het zijn namelijk over het algemeen makkelijke slapers. Toch is een koude ondergrond niet goed voor de hond. Een hond kan in dat geval beter...