5 Beste snuffelmatten voor je hond

Een snuffelmat is voor je hond een uitdagende manier om je vriendje met eten om te laten gaan. In de mat kan je hondje heerlijk gaan snuffelen en je kan er brokjes en eten in verstoppen. De snuffelmat helpt ook om jachthonden uit te dagen. Door de brokken er goed in weg te stoppen wordt het een uitdaging om de brokjes weer terug te vinden. De 5 beste snuffelmatten hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste snuffelmatten voor je hond

Grote Woef-it snuffelmat

De best beoordeelde snuffelmat is de mat van Woef-it. Het is een extra grote snuffelmat met fleecestroken bevestigd aan een plastic mat. De snuffelmat wordt geleverd met een zakje koekjes zodat je hond direct aan de slag kan. Zowel kleine als grote honden kunnen de mat gebruiken. Je verstopt een paar koekjes tussen de stroken en je hond aan de slag. Probeer de koekjes steeds dieper in de mat te verstoppen om voor meer uitdaging te zorgen. Het is een leuk denkspelletje waar je hond continu mee bezig kan zijn.

Snuffelplezier Snuffelmat

De snuffelplezier snuffelmat is een flexibele mat gemaakt van fleece stof. Je kan hier snoepjes in verstoppen waarna je hond op zoek moet gaan. Het is een vrij grote snuffelmat zodat het ook een uitdaging voor grote honden is. De snuffelmat is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Verstop de snoepjes steeds dieper zodat je hond echt moet gaan nadenken en speuren.

Zuberry opvouwbare snuffelmat

Is jouw hond heel goed in de snuffelmat en heeft hij de koekjes wel erg snel gevonden? Dan kan je de Zuberry overwegen. Dit is een snuffelmat die je kan sluiten om het nog moeilijker te maken. Je traint met de mat zowel het brein als het lichaam van de hond. Een snuffeltraining is voor een hond net zo vermoeiend als een uur wandelen. Dit maakt het helemaal interessant als jouw hond veel teveel energie heeft. Na gebruik is de mat ook nog eens te wassen in de wasmachine.

Lief! Snuffelmat

Het merk Lief! Maakt al een paar jaar hondenspeelgoed en hondenmanden. Dit merk heeft ook een populaire Fleece snuffelmat uitgebracht. De mat bevat verschillende kleuren en werkt hierdoor extra verwarrend voor je hond. Het is mogelijk om in de mat rood/blauw/grijs te bestellen, maar in roze of blauw. Je kan zelf kijken welke kleur het beste bij je hond past. De snuffelmat is 20×20 cm en perfect om mee te spelen voor kleine honden. Zorg ervoor dat al het lekkers diep weggestopt wordt zodat het een uitdaging blijft om de brokjes te vinden.

Snuffelmat in de vorm van een bloem

De Puggle Snuffelmat is een mat waar je direct vrolijk van wordt. Het is een gigantische bloem waarbij je op meerdere plekken brokjes of snoepjes kan verstoppen. De snuffelmat is ook handig om te gebruiken als ant-schrok mat. Het is een uitdagende mat voor honden die de standaard snuffelmat al lang uitgespeeld hebben. Dankzij de vorm van de bloem zijn er meerdere verstopplekken mogelijk. Zo kan je hond blijven uitdagen om te snuffelen. Een stevige snuffeltraining van 10 minuten staat gelijk aan een wandeling van een uur. Met deze mat kan je hond dus echt uitdagen.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...