5 Beste snuffelmatten voor je hond

Een snuffelmat is voor je hond een uitdagende manier om je vriendje met eten om te laten gaan. In de mat kan je hondje heerlijk gaan snuffelen en je kan er brokjes en eten in verstoppen. De snuffelmat helpt ook om jachthonden uit te dagen. Door de brokken er goed in weg te stoppen wordt het een uitdaging om de brokjes weer terug te vinden. De 5 beste snuffelmatten hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 Beste snuffelmatten voor je hond

Grote Woef-it snuffelmat

De best beoordeelde snuffelmat is de mat van Woef-it. Het is een extra grote snuffelmat met fleecestroken bevestigd aan een plastic mat. De snuffelmat wordt geleverd met een zakje koekjes zodat je hond direct aan de slag kan. Zowel kleine als grote honden kunnen de mat gebruiken. Je verstopt een paar koekjes tussen de stroken en je hond aan de slag. Probeer de koekjes steeds dieper in de mat te verstoppen om voor meer uitdaging te zorgen. Het is een leuk denkspelletje waar je hond continu mee bezig kan zijn.

Snuffelplezier Snuffelmat

De snuffelplezier snuffelmat is een flexibele mat gemaakt van fleece stof. Je kan hier snoepjes in verstoppen waarna je hond op zoek moet gaan. Het is een vrij grote snuffelmat zodat het ook een uitdaging voor grote honden is. De snuffelmat is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Verstop de snoepjes steeds dieper zodat je hond echt moet gaan nadenken en speuren.

Zuberry opvouwbare snuffelmat

Is jouw hond heel goed in de snuffelmat en heeft hij de koekjes wel erg snel gevonden? Dan kan je de Zuberry overwegen. Dit is een snuffelmat die je kan sluiten om het nog moeilijker te maken. Je traint met de mat zowel het brein als het lichaam van de hond. Een snuffeltraining is voor een hond net zo vermoeiend als een uur wandelen. Dit maakt het helemaal interessant als jouw hond veel teveel energie heeft. Na gebruik is de mat ook nog eens te wassen in de wasmachine.

Lief! Snuffelmat

Het merk Lief! Maakt al een paar jaar hondenspeelgoed en hondenmanden. Dit merk heeft ook een populaire Fleece snuffelmat uitgebracht. De mat bevat verschillende kleuren en werkt hierdoor extra verwarrend voor je hond. Het is mogelijk om in de mat rood/blauw/grijs te bestellen, maar in roze of blauw. Je kan zelf kijken welke kleur het beste bij je hond past. De snuffelmat is 20×20 cm en perfect om mee te spelen voor kleine honden. Zorg ervoor dat al het lekkers diep weggestopt wordt zodat het een uitdaging blijft om de brokjes te vinden.

Snuffelmat in de vorm van een bloem

De Puggle Snuffelmat is een mat waar je direct vrolijk van wordt. Het is een gigantische bloem waarbij je op meerdere plekken brokjes of snoepjes kan verstoppen. De snuffelmat is ook handig om te gebruiken als ant-schrok mat. Het is een uitdagende mat voor honden die de standaard snuffelmat al lang uitgespeeld hebben. Dankzij de vorm van de bloem zijn er meerdere verstopplekken mogelijk. Zo kan je hond blijven uitdagen om te snuffelen. Een stevige snuffeltraining van 10 minuten staat gelijk aan een wandeling van een uur. Met deze mat kan je hond dus echt uitdagen.

Veelgestelde vragen

Wat is een snuffelmat?

Een snuffelmat is een zogenaamde mat waarin stukjes fleecekleed aan vast zijn gemaakt. Je kunt brokjes of andere lekkernijen verstoppen tussen deze fleecekleedjes. De hond zoekt vervolgens met zijn snuit deze brokjes op.

Wat is het voordeel van een snuffelmat?

Met de snuffelmat wordt het reukzintuig geprikkeld. Nerveuze honden worden door het snuffelen kalmer, en de honden krijgen meer zelfvertrouwen. Bovendien gaat een snuffelmat het schrokken tegen en snuffelen is erg goed voor de mentale gezondheid van de hond.

Hoe maak je een snuffelmat schoon?

Als je regelmatig de snuffelmat schoonmaakt, blijft de mat in goede staat en worden natuurlijk de bacteriƫn tegengegaan. Meestal kun je de snuffelmat in de wasmachine schoonmaken: check van tevoren wel altijd even de wasvoorschriften.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

10x Beste Hondenkussen

Je wil natuurlijk dat jouw hond een plekje in huis heeft waar hij tot rust kan komen. Zo mag dat bij sommige baasjes op de bank, maar sommige baasjes willen...

5x Beste Snackbal

Sommige honden hebben meer behoefte aan uitdaging dan de andere hond. Heb jij een hond in huis rondhuppelen die wel wat uitdaging kan gebruiken? Met een snackbal wordt jouw hond...

10x Beste Kauwstaaf

Kwispelen met de staart en een blij koppie: dit is waarschijnlijk de reactie van jouw hond wanneer jij aan komt lopen met een lekkere kauwstaaf. De hond vindt dit niet...

5x Beste Clicker

Met een clicker kun jij op een goede manier jouw hond trainen. Wanneer je op de clicker drukt, hoor je een klik. Hiermee zal jouw hond zijn eigen gedrag associƫren...