6x Beste Hondenriem

De hondenriem is één van de belangrijkste accessoires voor het uitlaten van je hond. Je maakt er gebruik van om je hond veilig uit te laten. Als je een riem aanschaft kan je kiezen uit verschillende soorten hondenriemen. Het is vooral belangrijk dat je iets aanschaft waar je jezelf veilig bij voelt en waarbij je de volledige controle over je hond hebt. Wij hebben de zes beste hondenriemen voor je hond op een rijtje gezet.

Lijst met 6 beste hondenriemen voor je hond

Flexi Classic hondenriem

Eén van de populairste hondenriemen om te gebruiken is Flexi. Dit merk staat bekend om een rollijn voor honden. Je hond krijgt bij de Classic 5 meter om te lopen. Dankzij een handig rem en terughaalsysteem kan je hond bij je halen wanneer dit nodig is. De riem heeft een dubbele remtechnologie, waardoor de hondenriem langer meegaat. Eén van de grootste pluspunten is de extra bewegingsvrijheid die de hond krijgt met de hondenriem. De Flexi is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Flamingo hondenriem

De Flamingo hondenriem is perfect als je hond graag wilt trainen of leren naast lopen. Een rollijn is hier niet geschikt voor. Als je puppy naar de hondenschaal gaat wordt ook direct gevraagd om een hondenriem aan te schaffen van maximaal 2 meter. Sommige scholen vragen zelfs een extra korte riem omdat je de hond zo goed bij je kan houden. De Flamingo Hondenriem voldoet hier uitstekend aan.

Gridbyt hondenlijn voor joggers

Wil je graag samen met je hond gaan joggen of hardlopen? Dan is de Gridbyt hondenlijn de perfecte oplossing. Met twee handlussen zorg je voor maximale zekerheid. De elastische hondenlijn kan je rond je eigen lichaam binden. Zo sta je continu in beweging met je hond. Dankzij een reflecterend koort kan je zelfs s’avonds met je hond gaan hardlopen. Het koort is geschikt voor kleine en grote honden. De gordelmaat voor jezelf is instelbaar van 70 tot 120 cm.

Rebel Hondenriem

Ben je op zoek naar een robuuste hondenriem die ook comfortabel in de hand ligt? Dan kom je uit bij de Rebel hondenriem. De hondenriem is gemaakt van gevlochten touw uit polypropeen. Het voordeel van polypropeen is dat de hondenriem in het water blijft drijven. Het gevlochten materiaal wordt ook veel gebruikt door bergbeklimmers en glijdt niet weg uit de hand. Dit zorgt voor de optimale stevigheid tijdens een wandeling. Het is een betrouwbare hondenriem voor dagelijkse wandelingen waarbij je nog meer grip op je hond krijgt. De hondenriem is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Dual dubbele hondenriem

Ga je met twee honden tegelijk op stap? De oplossing is de Dual dubbele hondenriem. Je hoeft zo niet met twee riemen tegelijk te lopen, maar je kan wel beide honden tegelijk uitlaten. Je houdt zo ook één hand vrij om iets anders te doen. Een extra pluspunt is dat de riemen niet langer meer in de knoop komen als je beide honden tegelijk uitlaat. De Dual hondenriem is verkrijgbaar in verschillende maten.

Collar Evolutor hondenriem

De Collar Evolutor hondenriem is de ideale riem voor jouw hond die aardig wat gewicht kan trekken. Zo heeft deze hondenriem een karabijnhaak die niet vanzelf zal opengaan. Bovendien kan deze riem een gewicht aan van wel vijfhonderd kilo! Om de riem nog sterker te maken is de riem genaaid met kevlar-draad. Deze riem is in meerdere maten verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen

Aan welke eisen moet een hondenriem voldoen?

Allereerst moet de riem sterk zijn, met sterke karabijnhaken. Ook moet de riem comfortabel zijn voor de hond en voor jou als baasje. De riem moet namelijk niet gaan snijden in je hand. Bovendien moet de riem lang genoeg zijn, zodat jouw hond kan genieten van zijn beweging.

Welke soorten hondenriemen zijn er?

Als eerst bestaat er een standaardlijn. Dit is een lange lijn van een of twee meter. Ook bestaan er standaardlijnen langer dan twee meter en riemen die je kunt verstellen. Daarnaast is de Flexi-riem een intrekbare riem, die oprolt in een kastje. Als laatst bestaan er slipleads: wanneer de hond trekt, wordt de hals van de riem smaller. Wel worden deze riemen afgeraden.

Welke riem is geschikt voor mijn hond?

Welke riem geschikt is voor jouw hond, hangt af van jouw wensen en die van jouw hond. De verstelbare riem is over het algemeen een geschikte optie: de riem is veilig, comfortabel en veelzijdig. 

Bekijk hieronder de volledige top-6 hondenriemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *