5x Beste Hondenschoen

Hondenschoenen zijn niet alleen een leuke accessoire om je hond aan te trekken. Ze kunnen je hond ook beschermen tegen bepaalde omstandigheden. Bijvoorbeeld bij sneeuw of te heet asfalt. Je voorkomt zo dat je hondje z’n pootjes bevriezen of verbrand. Vooral bepaalde hondenrassen zijn hier gevoelig voor. De vijf beste hondenschoenen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lijst met vijf beste hondenschoenen

Trixie Walker Active

Trixie heeft speciale hondenschoenen ontwikkelt voor actieve honden. Honden die bijvoorbeeld met hun baasje lange sneeuwwandelingen door de bergen maken. Of wandelingen door een outdoor natuurgebied. De Active Walker beschermd de poot tijdens een wandeling. De Trixie Walker Active kan ook gebruikt worden als je hond een wondje bij z’n poot heeft. Het verband wordt tijdens een wandeling beschermd en je kan zo een infectie voorkomen. De hondenschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Waterbestendige hondenschoenen van SBVR

De ideale bescherming voor je hond tijdens het uitlaten is de SBVR hondenschoen. Tijdens een regenachtige dag blijft de schoen waterdicht. De poot wordt beschermd tegen scherpe voorwerpen, vuil en kou. Het schoentje kan ook gebruikt worden als je hond een wondje heeft. Het verband wordt zo niet vies en je loopt een minder groot risico op een infectie. Op de schoenen is ook nog eens een reflecterende strip zodat je hondje extra opvalt tijdens een wandeling. Aan de onderzijde zitten gripzolen, waardoor je hond niet uitglijdt in de sneeuw. De schoenen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Beeztees beschermingsschoen

Ben je op zoek naar hondenschoenen die er ook nog hip uitzien? Dan kom je uit bij de Beeztees beschermingsschoen. De schoenen zijn in hip zilver uitgevoerd. Ze beschermen je hond tegen warme of koude ondergronden, maar ook tegen strooizout. Daarbij genezen wondjes sneller als je de hond schoenen laat dragen. Het kan ook een manier zijn om te voorkomen dat je hond in z’n poten bijt bij een wondje. De schoenen zijn eenvoudig met veters aan en uit te trekken. Ze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten.

Able & Borrett hondenschoen

De hondenschoentjes van Able & Borret zijn speciaal ontwikkeld om de poten van je hond te beschermen. De hondenschoenen moeten voorkomen dat je hondje letsel oploopt door een wandeling. Zo is de schoen voorzien van een robuuste anti-slipzool. De poot wordt met de hondenschoenen beschermd tegen letsel van warm asfalt, strooizout en sneeuw. Met klittenband kan je de schoenen eenvoudig op maat maken. De bovenzijde is gemaakt van ademend materiaal. Zo kan je hond z’n warmte nog steeds kwijt tijdens een lange wandeling.

Boony schoen voor honden

Heeft jouw hond last van gevoelige voetzolen? Dan zijn de Boony hondenschoenen de ideale oplossing. Vooral wanneer het hartje zomer is kan het asfalt erg heet zijn voor jouw hond wanneer je met hem gaat wandelen. De schoentjes bieden dan bescherming. Ook in de winter zijn deze schoentjes fijn wanneer er is gestrooid of wanneer het erg koud is. De schoentjes zijn gemaakt van leer en bont. Met klittenband kun je de schoentjes aantrekken.

Veelgestelde vragen

Welke maat hondenschoen moet ik aanschaffen voor mijn hond?

Meet allereerst de lengte van de pootjes op van jouw hond met een meetlint. Deze centimeters ga je vergelijken met verschillende hondenschoenen. Bij de meeste hondenschoenen vind je een maattabel.

Hoe moet ik hondenschoenen aandoen bij mijn hond?

De meeste hondenschoenen zijn voorzien van een elastische sluiting. Je kunt simpelweg de schoentjes om de poten heen schuiven, net als een sok. Meestal kun je een koord aantrekken, zodat de schoen stevig om de poot zit.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan hondenschoenen?

Wanneer je de goede maat hebt gevonden voor jouw hondje, kun je de hondenschoenen aandoen. Het kan zijn dat jouw hond wat onwennig reageert: ze zijn immers niet gewend om schoenen te dragen. Je kunt jouw hond een beloning geven als jouw hond de schoenen aanlaat voor tien minuten. Daarna kun je de draagtijd verlengen en telkens na de tiende minuut een beloning geven. Langzamerhand raakt jouw hond gewend aan de schoentjes.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hondenschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *