5x Beste Hoofdstel

Als je gaat rijden met je paard doe je jouw paard een hoofdstel om. Hier zitten teugels en dergelijke aan, welke ervoor zorgen dat je kunt manoeuvreren en sturen. Een goed hoofdstel is belangrijk, want het zorgt ervoor dat jij goed kunt rijden. Er zijn vele soorten hoofdstellen te verkrijgen. Maar welke is nu de beste? In de lijst met vijf beste hoofdstellen in dit artikel vind je het beste hoofdstel voor jou en je paard.

Lijst met vijf beste hoofdstellen

MHS hoofdstel

Het hoofdstel van MHS is een prachtig kaptoom en van de MHS eigen lijn. Het is gemaakt van een zeer goed kwaliteit leder en heeft een mooie pasvorm. Dit hoofdstel is dankzij de pasvorm zeer geschikt voor: minipaarden, shetlanders en kleine pony’s. Dit hoofdstel is zacht onderlegd onder het kopstuk en op de neus, het heeft afneembare bevestigingsriemen aan de bakstukken, zo kan het eventueel aan het bit worden bevestigd. Als je kijkt naar het neus gedeelte dan zie je dat er drie stevige ringen op zitten, hier kun je eventueel een longeerlijn aan bevestigen. De kaptoom is handig tijdens de training en wandeling. De bevestiging is afneembaar dankzij de riempjes en je kunt zo makkelijk een bit toevoegen. Het is makkelijk in gebruik en ruim verstelbaar.

Harry’s Horse hoofdstel

Het hoofdstel van Harry’s Horse is een hoofdstel wat is gecombineerd met een lak neusriem. De luxe en brede aansnoerriem met lak is 4 cm breed (inclusief padding), anatomisch gevoerd rond het bit. Met dit speciaal anatomisch zacht onderlegde kopstuk geef je jouw paard extra comfort. De elegante en smalle riempjes zijn onder andere geschikt voor de keelriem. Het is uitgevoerd met een luxe en hangende frontriem en schitterende AB-kristallen. De blinde sluitingen aan de bakstukken en teugels zijn erg fijn afgewerkt. Het hoofdstel wordt geleverd met webband teugels.

BR hoofdstel

BR hoofdstel is een symmetrisch hoofdstel van hoogwaardig Europees leder en heeft een E-Lineopstuk. Het is anatomisch gevormd en zacht gevoerd en zorgt dankzij de ronde vorm voor extra vrijheid achter de oren van het paard. Het frondeel is gebogen en gebombeerd. De keelriem is verstelbaar aan beiden zijden. De bakstukken zijn voorzien van blinde sluitingen, de dubbele neusriem combineert de werking van een hoge- en lage neusriem en hierdoor erg geschikt voor sterke paarden. De afstand tussen de neusriem is ongeveer 7 cm. De hoge neusriem is ongeveer 3cm breed. Dit hoofdstel wordt geleverd zonder teugels.

Harry’s Horse hoofdstel

Harry’s Horse heeft meerdere hoofdstellen op de markt gebracht, net als dit luxe hoofdstel. Dit hoofdstel is voorzien van een neusriem en een frontriem. De neusriem is anatomisch van vorm en zo gevormd rond het bit. Het is uitgevoerd met elegantie, comfort en een hangende frontriem. Het anatomisch gevormde kopstuk zorgt voor een goede drukverdeling. Het heeft blinde sluitingen op de bakstukken en aan de teugels. Dit hoofdstel wordt met teugels geleverd.

Waldhausen hoofdstel

Wil jij dat jouw paard gaat opvallen? Haal dan dit prachtige hoofdstel van Waldhausen in huis. Deze kaptoom is namelijk in verschillende kleuren beschikbaar: azuurblauw, roze en zwart. De kaptoom is gemaakt van nylon en op de neusbrug heeft het een opvulling.

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik het juiste hoofdstel?

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar je budget. Hoofdstellen kunnen heel erg duur zijn, maar er zijn ook hoofdstellen die geschikt zijn voor een kleiner budget. Daarna moet je kijken naar het materiaal. Wat vind je belangrijk? Wat gaat lang mee? Hoe is het onderhoud van het hoofdstel? Wat zoek je? Als je deze vragen kunt beantwoorden ben je al een heel eind. Daarna ga je kijken naar je paard of pony zelf. Wat voor karakter heeft je paard? Luistert het goed? Heeft het een hoofdstel met-of-zonder bit nodig? Na het beantwoorden van deze vragen krijg je al veel meer zicht op wat bij jou en je paard past. Ga ook zeker eens naar een winkel en vraag om informatie. Een expert kan jou vertellen wat het beste bij jou en je paard of pony past.

Welke soorten hoofdstellen zijn er?

Er zijn diverse soorten hoofdstellen verkrijgbaar. Denk hierbij aan trenshoofdstellen (beschikt over twee bitten), een Engels hoofdstel, Western hoofdstel, bitloos hoofdstel of een Mexicaans hoofdstel. Het is ook afhankelijk van welke discipline en hoe je rijdt.

Hoe onderhoud ik het hoofdstel?

Het onderhoud van een hoofdstel is van groot belang. Maak hem wekelijks schoon met zadelzeep en smeer het vervolgens in met leervet om het soepel te houden. Dit doe je door het hoofdstel volledig uit elkaar te halen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hoofdstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *