5x Beste Zadelonderlegger

Zadelonderleggers ondersteunen het zadel en zorgen voor meer gemak van je paard. Er zijn veel soorten zadelonderleggers verkrijgbaar. Welke is de beste? In dit artikel behandelen wij de vijf beste zadelonderleggers.

Lijst met 5 beste zadelonderleggers

BR zadelonderlegger

De BR zadelonderlegger is ideaal om tussen het zadel en het dekje te leggen. Deze zadelonderlegger is verkrijgbaar in diverse maten. De zadelonderlegger is gemaakt van schapenbont, deze schapenvacht bevindt zich aan de onderzijde van de onderlegger en is medicinaal. De bovenzijde van de zadelonderlegger is van katoen. Er is geen ruggengraatuitsparing gemaakt in deze onderlegger. Heeft jouw paard een gevoelig rug? Dan is deze onderlegger uitermate geschikt voor jouw paard. Deze onderlegger beschikt namelijk over een perfecte drukverdeling, mede dankzijde de schapenvacht zal je paard minder druk ervaren. Aan de voor- en achterzijde bevindt zich een extra dikke schapenvacht rand. De singellusjes waar je de singel door heen haalt zijn voorzien van klittenband. De afmeting van deze onderlegger met bontrand is 55cm, zonder bontrand is de afmeting 45cm.

Kerbl zadelkussen

Het Kerbl zadelkussen beschermt de rug van je paard tegen het zadel. Dankzij de onderlaag van imitatiebont wordt de druk goed verdeeld. Dit is goed voor de rug van je paard, een zadel is immers zwaar en kan verschuiven. Dit kussen zorgt ervoor dat je paard minder pijn krijgt en dat het zadel minder schuift. Het is een zeer geliefde onderlegger onder de paardenhouders. De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend en je krijgt echt waar voor je geld. Bovendien staat het ook nog een chique onder het zadel. Er zit 5cm dikke synthetische binnenkleding in en de afmetingen van deze zadelonderlegger zijn 56cm x 35cm.

Pfiff zadelonderlegger 

De Pfiff zadelonderlegger is zwart van kleur en past perfect onder elk zadel. Deze onderlegger is in de vorm van een zadel, deze pasvorm zorgt ervoor dat hij goed onder het zadel blijft liggen. De prijs-kwaliteitverhouding van deze zadelonderlegger is uitstekend. Hij wordt dan ook veelvuldig aangeschaft door paarden eigenaren. Het voordeel aan deze zadelonderlegger is ook nog eens dat hij niet schuift en mooi staat onder het zadel. Doordat hij de vorm heeft van een zadel steekt hij niet onder het zadel uit. Dit geeft een luxe uitstraling. Kortom deze zadelonderlegger is zeer geschikt om onder jouw zadel te leggen, zodat je paard minder rugklachten krijgt.

Harry’s Horse zadelonderlegger

De zadelonderlegger van Harry’s Horse biedt de rug van jouw paard de perfecte ondersteuning. Het mooie aan deze zadelonderlegger is dat hij gemaakt is van microsuède en de onderkant is voorzien van Merinowol met een uitsparing voor de ruggenwervels. De ruggenwervels en schoft krijgen zo minder te verduren, waardoor je paard minder klachten krijgt. Dit is ideaal voor gevoelige paarden. Bovendien is de zadelonderlegger voorzien van lusjes met klittenband.

Horka zadelonderlegger

De Horka zadelonderlegger is ideaal om onder het zadel of tussen het zadel en het zadeldek te leggen. Deze onderlegger beschermt de rug van jouw paard dankzij de Merinowol, waarmee de zadelonderlegger is gevuld. Het bovenmateriaal van deze onderlegger bestaat uit polyester en katoen. Er zitten singellussen aan deze onderlegger welke je met klittenband kunt bevestigen.

Veelgestelde vragen

Waar dient een zadelonderlegger voor?

Een zadelonderlegger zorgt ervoor dat het zadel beter past op de rug van het paard. Daarnaast zorgt een zadelonderlegger er ook voor dat het zadel niet schuift, de drukverdeling goed is en het paard minder rugklachten krijgt.

Hoe bevestig je een zadelonderlegger?

Je legt de zadelonderlegger onder het zadel en haalt de singel door de zogenoemde singellussen.

Waar is een zadelonderlegger van gemaakt?

Een zadelonderlegger is vaak gemaakt van schapenbont, maar hij kan ook van leer, polyster of gel zijn.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zadelonderleggers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *