5x Beste zadelonderleggers

Zadelonderleggers ondersteunen het zadel en zorgen voor meer gemak van je paard. Er zijn veel soorten zadelonderleggers verkrijgbaar. Welke is de beste? In dit artikel behandelen wij de 5 beste zadelonderleggers.

Lijst met 5 beste zadelonderleggers

BR Bont Rand – Zadelonderlegger

De BR Bont Rand – Zadelonderlegger is ideaal om tussen het zadel en het dekje te leggen. Deze zadelonderlegger is verkrijgbaar in diverse maten. De zadelonderlegger is gemaakt van schapenbont, deze schapenvacht bevindt zich aan de onderzijde van de onderlegger en is medicinaal. De bovenzijde van de zadelonderlegger is van katoen. Er is geen ruggengraatuitsparing gemaakt in deze onderlegger. Heeft jouw paard een gevoelig rug? Dan is deze onderlegger uitermate geschikt voor jouw paard. Deze onderlegger beschikt namelijk over een perfecte drukverdeling, mede dankzijde de schapenvacht zal je paard minder druk ervaren. Aan de voor- en achterzijde bevindt zich een extra dikke schapenvacht rand. De singellusjes waar je de singel door heen haalt zijn voorzien van klittenband. De afmeting van deze onderlegger met bontrand is 55cm, zonder bontrand is de afmeting 45cm.

Kerbl Polster Zadelkussen

Het Kerbl Polster Zadelkussen beschermt de rug van je paard tegen het zadel. Dankzij de onderlaag van imitatiebont wordt de druk goed verdeeld. Dit is goed voor de rug van je paard, een zadel is immers zwaar en kan verschuiven. Dit kussen zorgt ervoor dat je paard minder pijn krijgt en dat het zadel minder schuift. Het is een zeer geliefde onderlegger onder de paardenhouders. De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend en je krijgt echt waar voor je geld. Bovendien staat het ook nog een chique onder het zadel. Er zit 5cm dikke synthetische binnenkleding in en de afmetingen van deze zadelonderlegger zijn 56cm x 35cm.

Pfiff Zadelonderlegger Zadelvormig 

De Pfiff Zadelonderlegger Zadelvormig  is zwart van kleur en past perfect onder elk zadel. Deze onderlegger is in de vorm van een zadel, deze pasvorm zorgt ervoor dat hij goed onder het zadel blijft liggen. De prijs/kwaliteit verhouding van deze zadelonderlegger is uitstekend. Hij wordt dan ook veelvuldig aangeschaft door paarden eigenaren. Het voordeel aan deze zadelonderlegger is ook nog eens dat hij niet schuift en mooi staat onder het zadel. Doordat hij de vorm heeft van een zadel steekt hij niet onder het zadel uit. Dit geeft een luxe uitstraling. Kortom deze zadelonderlegger is zeer geschikt om onder jouw zadel te leggen, zodat je paard minder rugklachten krijgt.

BR zadelonderlegger Memory Grip Sheepskin

De BR zadelonderlegger Memory Grip Sheepskin biedt de rug van jouw paard de perfecte ondersteuning. Het mooie aan deze zadelonderlegger is dat hij anatomisch gevormd is, daarnaast is hij voorzien van een bacteriewerend polyester, welke is gevuld met traagshuim (ook wel memory foam genoemd). Deze onderlegger beschikt over een bovenzijde voorzien van een soft gel profiel en een brede rand van schapenvacht. De combinatie van het traagschuim en de gel zorgt voor een goede drukverdeling. Het gewicht wordt op deze manier gelijkmatig verdeeld, wat veel rugklachten kan voorkomen. De ruggenwervels- en schoft krijgen zo minder te verduren, waardoor je paard minder klachten krijgt. Bovendien zorgt het traagschuim voor schokabsorptie. Dit is natuurlijk altijd goed, een ruiter is een behoorlijk gewicht en dit voorkomt klachten. Het materiaal in de zadelonderlegger past zich aan de lichaamswarmte en de contouren van de paardenrug aan, wrijving wordt op deze manier voorkomen. De gel in deze onderlegger stabiliseert het zadel, hierdoor heeft het paard meer bewegingsvrijheid. De onderlegger is wasbaar op 30 graden. Het mooie aan deze zadelonderlegger is dat hij onder elk zadel past, hij kan ook tussen het zadel en zadeldek worden geplaatst.

Horka Zadelonderlegger Zwart

De Horka Zadelonderlegger Zwart is ideaal om onder het zadel of tussen het zadel en het zadeldek te leggen. Deze onderlegger beschermt de rug van jouw paard dankzij de merino wol, waarmee de zadelonderlegger is gevuld. Het bovenmateriaal van deze onderlegger bestaat uit polyester en katoen. Er zitten singellussen aan deze onderlegger welke je met klittenband kunt bevestigen. Hij is in diverse maten te verkrijgen. De afmetingen zijn (L x B) 60 cm x 9 cm.

Veelgestelde vragen:

Waar dient een zadelonderlegger voor?

Een zadelonderlegger zorgt ervoor dat het zadel beter past op de rug van het paard. Daarnaast zorgt een zadelonderlegger er ook voor dat het zadel niet schuift, de drukverdeling goed is en het paard minder rugklachten krijgt.

Hoe bevestig je een zadelonderlegger?

Je legt de zadelonderlegger onder het zadel en haalt de singel door de zogenoemde singellussen.

Waar is een zadelonderlegger van gemaakt?

Een zadelonderlegger is vaak gemaakt van schapenbont, maar hij kan ook van leer, polyster of gel zijn.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...