5x Beste Hulpteugels

Om het gedrag en de lichaamshouding van je paard te kunnen be├»nvloeden kun je gebruik maken van hulpmiddelen. Onder andere hulpteugels kunnen hierin een uitkomst bieden. Deze dienen ervoor om de lichaamshouding van het paard te veranderen. Er zijn veel ruiters die gebruik maken van hulpteugels. Maar wat is de beste hulpteugel? Hoe gebruik je zo’n hulpteugel? Wat is de werking van een hulpteugel? In dit artikel worden deze vragen beantwoord, en je krijgt een lijst met de vijf beste hulpteugels.

Lijst met 5 beste hulpteugels

Rider Pro hulpteugels

De hulpteugels van Rider Pro is een bijzetteugel van top kwaliteit. Hij kan je paard helpen om zijn houding te verbeteren. Deze martingaal is voorzien van RVS gespen en een rubberen ringen. De teugels van Rider Pro wordt veel gebruikt door ruiters. Kijk dus niet verder en schaf deze martingaal aan.

Barato hulpteugels

De hulpteugels van Barato zijn het ideale hulpmiddel voor jou en je paard. Het is namelijk een martingaal, wat voorkomt dat het paard zijn hoofd te ver naar boven brengt. De martingaal is gemaakt van standaard leer en zal zijn werk goed doen. Je kunt de hulpteugels makkelijk verstellen.

Epplejeck hulpteugels

De Epplejeck hulpteugels zijn ideaal om jouw paard te helpen om een goede lichaamshouding te krijgen. Dit borsttuig is zeer luxe in zijn uitvoering en gemaakt van kwaliteit leer en deels sterk nylon. Het borsttuig voorkomt dat het zadel naar achteren schuift tijdens het rijden. Bovendien heb je een extra riem voor over het schoft voor een stabiele ligging. Daarnaast is de borsttuig inclusief een martingaal.

QHP hulpteugels

QHP martingaal met koord is ideaal om te voorkomen dat jouw paard te veel met het hoofd omhoog gaat. Deze martingaal is voorzien van een koord en verstelbaar op twee plaatsen. De martingaal van QHP is verkrijgbaar in de maten: Shet, Pony, Cob en Full. Het is een goede martingaal met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Rider Pro hulpteugels

De bijzetteugels van Rider Pro met rubberen ring zijn voorzien van RVS gespen en karabijnsluitingen. Het eerste klas bijzetteugels die beschikken over een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kijk niet verder en schaf deze bijzetteugels aan.

Veelgestelde vragen

Welke soorten hulpteugels zijn er?

Er zijn diverse soorten hulpteugels zoals: een halsverlenger, martingaal, bijzetteugel, slofteugel en een Thiedmannteugel.

Hoe bevestig ik een hulpteugel?

Dit is afhankelijk van de soort hulpteugel. Vaak bevestig je ze aan het zadel, met name aan de singel, speciale lusjes en ringetjes maken het mogelijk om deze te bevestigen. Ook maak je ze vast aan het hoofdstel.

Hoe gebruik ik hulpmiddelen op een veilige manier?

Het is belangrijk dat je zorgt voor een veilige omgeving. Door een rustige trainingsplaats te zouden, met weinig prikkels en een omheining zorg je ervoor dat je paard niet kan vluchten. Het is belangrijk dat je jouw paard goed leert kennen en inzicht hebt over de bewegingsmechanismen van je paard. Het is aan te raden om een deskundige trainer in te schakelen indien je zelf niet weet hoe het werkt. Kijk goed naar het karakter van je paard, want er zijn hulpmiddelen die gevaarlijk kunnen zijn als je paard veel steigert of bokt. Je paard mag geen spier- of rugproblemen hebben. Zorg voor een goede warming-up en na afloop voor een cooling-down.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hulpteugels

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

Waar moet je op letten bij het kopen van een kitten?

Een kitten is een en al schattigheid. We snappen daarom goed dat jij erover na zit te denken om een kitten te kopen. Maar, een kitten is veel meer dan...

Waar moet je op letten bij het kopen van een puppy?

Yes, er komt gezinsuitbreiding aan! Wanneer jullie ervoor kiezen om een kleine viervoeter te kopen, brengt dat veel vreugde en geluk met zich mee. Toch koop je een puppy niet...

8x Beste Kattenspeelgoed

Wist je dat kattenspeelgoed heel belangrijk is voor jouw kat? Jouw kat blijft spelenderwijs in beweging, maar speelgoed kan ook een vorm van vermaak zijn. Zo verveelt jouw kat zich...

10x Beste Zwarte Hondenmand

Als je een hond hebt, is een hondenmand wel erg handig om te hebben. Ben jij opzoek naar een hondenmand en wil je specifiek een zwarte hondenmand? Hieronder lees je...