5 x beste hulpteugels

Om het gedrag- en de lichaamshouding van je paard te kunnen beïnvloeden kun je gebruik maken van hulpmiddelen. Onder andere hulpteugels kunnen hierin een uitkomst bieden. Deze dienen ervoor om de lichaamshouding van het paard te veranderen. Er zijn veel ruiters die gebruik maken van hulpteugels. Maar wat is de beste hulpteugel? Hoe gebruik je zo’n hulpteugel? Wat is de werking van een hulpteugel? In dit artikel worden deze vragen beantwoord, en je krijgt een lijst met de vijf beste hulpteugels.

Lijst met 5 beste hulpteugels

Martingaal Rider Pro rubber stop

De Martingaal Rider Pro rubber stop is een martingaal van top kwaliteit. Hij kan je paard helpen om zijn houding te verbeteren. Deze martingaal is voorzien van RVS gespen en een rubberen stopper. De martingaal van Rider Pro wordt veel gebruikt door ruiters. Kijk dus niet verder en schaf deze martingaal aan.

Slofteugel Rider Pro Special rvs

De Slofteugel Rider Pro Special rvs is de ideale slofteugel voor jou en je paard. Het onderste deel van deze slofteugel is van zacht koord, daarna loopt deze over in een prettige in de hand liggende webband. Deze slofteugel is voorzien van een losse singellus en makkelijke masketonhaken. Het is de ideale hulpteugel om jou paard te helpen.

Schockemöhle Borsttuig Projump

Schockemöhle Borsttuig Projump is ideaal om jouw paard te helpen om een goede lichaamshouding te krijgen. Dit borsstuig is zeer luxe in zijn uitvoering en gemaakt van kwaliteit leer. Het borsttuig voorkomt dat het zadel naar achteren schuift tijdens het rijden. De schouderdelen van dit borsttuig zijn elastisch, zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid, is zacht gevoerd in het borstgedeelte en is voorzien van een afneembare en verstelbare martingaal. De martingaal voorkomt dat het paard het hoofd te ver om hoog brengt en dat er geen contact verloren gaat. De extra ringen dienen ervoor om de hulpteugels te bevestigen. Je bevestigd het borsttuig door middel van clipsluitingen aan de bovenste ringetjes van het zadel en een lus om de singel goed te kunnen bevestigen. Dit borststuig is ruim verstelbaar, heeft zilver- en goudkleurig beslag. Kortom een chique en luxe borsttuig.

QHP Martingaal met koord

QHP Martingaal met koord is ideaal om te voorkomen dat jouw paard te veel met het hoofd omhoog gaat. Deze martingaal is voorzien van een koord en verstelbaar op twee plaatsen. De martingaal van QHP is verkrijgbaar in de maten: Shet, Pony, Cob en Full. Het is een goede martingaal met de juiste prijs/kwaliteit verhouding.

Bijzetteugels Rider Pro met rubber ring

De Bijzetteugels Rider Pro met rubber ring zijn voorzien van RVS gespen en karabijsluitingen. Het eerste klas bijzetteugels die beschikken over een goede prijs/kwaliteit verhouding. Kijk niet verder en schaf deze bijzetteugels aan.

Veelgestelde vragen:

Welke soorten hulpteugels zijn er?

Er zijn diverse soorten hulpteugels zoals: een halsverlenger, martingaal, bijzetteugel, slofteugel en een Thiedmannteugel.

Waar dient een hulpteugel voor?

Een hulpteugel dient ervoor om de lichaamshouding en het gedrag van het paard te verbeteren.

Hoe vind ik de juiste hulpteugel?

Het is belangrijk dat je overlegt met een eventuele trainer (indien je het zelf niet weet). Verder is het belangrijk dat je kijkt naar het paard zelf en waarbij het hulp nodig heeft. Dan zoek je op welke soort hulpteugels er zijn en stem je hierop af.

Hoe onderhoud ik een hulpteugel?

Dit is afhankelijk van de soort teugel. Is de hulpteugel van leer? Dan moet je deze regelmatig insmeren met leervet of leerolie. Is hij van kunststof of touw dan kun je deze vaak gewoon wassen met een sopje.

Hoe bevestig ik een hulpteugel?

Dit is afhankelijk van de soort hulpteugel. Vaak bevestig je ze aan het zadel, met name aan de singel, speciale lusjes en ringetjes maken het mogelijk om deze te bevestigen. Ook maak je ze vast aan het hoofdstel.

Hoe gebruik ik hulpmiddelen op een veilige manier?

Het is belangrijk dat je zorgt voor een veilige omgeving. Door een rustige trainingsplaats te zouden, met weinig prikkels en een omheining zorg je ervoor dat je paard niet kan vluchten. Het is belangrijk dat je jouw paard goed leert kennen en inzicht hebt over de bewegingsmechanismen van je paard. Het is aan te raden om een deskundige trainer in te schakelen indien je zelf niet weet hoe het werkt. Kijk goed naar het karakter van je paard, want er zijn hulpmiddelen die gevaarlijk kunnen zijn als je paard veel steigert of bokt. Je paard mag geen spier- of rugproblemen hebben. Zorg voor een goede warming-up en na afloop voor een cooling-down.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

3x beste longeerzwepen

Longeren houdt in: dat je paard om je heen loopt in cirkels, deze zit vast aan een lange lijn. Op deze manier kun je het paard gymnastiseren vanaf de grond....

5x beste springzwepen

Springen is een mooie tak van sport binnen de paardensport. Het is een tak die vraagt om discipline en veel training. Het is belangrijk dat zowel ruiter- als paard op...

5x beste Dressuur zwepen

Dressuur is een hele geliefde tak van de paardensport. Je kent Anky van Grunsven onze heldin natuurlijk wel. Zij heeft de Olympische spelen gehaald en is de Nederlandse heldin van...

5 beste zwepen

Een zweep is handig om te gebruiken tijdens het paardrijden. Het geeft jou net die extra hulp om je paard een opdracht te geven. Het is niet altijd nodig om...