5x Beste Houtkorrels Kattenbak

Als je op zoek bent naar kattenbakvulling kom je al snel tot de ontdekking dat er verschillende soorten vulling is waar je uit kan kiezen. Het kan nog best lastig zijn om de juiste kattenbakvulling uit te kiezen. Daarbij heeft je kat waarschijnlijk ook nog een voorkeur voor een specifieke vulling. Wil je liever niet voor traditioneel kattengrit gaan? Dan kan je houtkorrels aanschaffen voor de kattenbak. Wij hebben de vijf beste houtkorrels voor de kattenbak voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste houtkorrels kattenbak

Peewee Houtkorrels

Ben je op zoek naar een duurzame vulling voor je kattenbak? Peewee houtkorrels zijn de oplossing om je kattenbak duurzaam fris te houden. De kattenbakvulling van hout voorkomen dat je kat na een bezoek aan de kattenbak witte pootjes achterlaten. Daarnaast zijn de korrels 100% biologisch afbreekbaar. De korrels zijn van zichzelf vrij van geurstoffen en chemicaliën. De korrels nemen van zichzelf flink wat vocht op en maskeren de geur. Eén keer per week kan je een laag van 2 cm houtkorrels verwijderen en je kattenbak is weer schoon. Met een zak van 9 kg kan je gemiddeld 4 maanden je kattenbak verschonen.

Cat’s Best Original kattenbak houtkorrels

Ben je op zoek naar minder geur en meer hygiëne in de kattenbak? Cat’s Best Original kattenbakvulling is eenvoudig te reinigen en licht van gewicht. De houtkorrels voelen zacht aan en zijn volledig stofvrij. De houtkorrels worden gemaakt uit plantenvezels uit bijvoorbeeld dennen en sparren. Hierdoor is het een natuurlijk product voor je kattenbak. De houtkorrels zijn klontvormend en kunnen na gebruik in de GFT container gedeponeerd worden. Het eindproduct is namelijk biologisch afbreekbaar. In sommige gemeentes is het zelfs toegestaan om de korrels door het toilet te spoelen. Check dit wel eerst bij je gemeente of dit toegestaan is.

Plospan houtkorrels

Plospan houtkorrels worden al jaren gebruikt als kattenbakvulling. De korrels hebben als voordeel dat ze tot wel 2,5 keer hun eigen gewicht kunnen opnemen. Doordat de korrels uitzetten bij absorptie zijn ze erg zuinig in gebruik. De korrels zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar en een milieuvriendelijk alternatief voor kattengrit. De houtkorrels ontstaan door fijn houtstof samen te persen. Hierbij wordt ook nog rekening gehouden met het milieu door de houtkorrels enkel uit plantaardig afval te maken. Kortom een milieuvriendelijk alternatief voor je kat.

Almo Nature Catlitter

Almo Nature Catlitter is een 100% volledig plantaardig biologisch product. De vulling voor de kattenbak is gemaakt uit plantaardige vezels. De vezels zijn composteer baar. Het grote voordeel van de houten kattenbakvulling is dat het stofvrij is. Hierdoor krijg je zelf geen last van je luchtwegen als je kat net uit de kattenbak komt springen. Voor de kat voelen de plantaardige vezels ook nog eens heerlijk comfortabel aan. Een groot pluspunt aan de kattenbakvulling is dat het zeer goed klontert. De vieze vulling is hierdoor eenvoudig uit de kattenbak te scheppen. Dankzij de snelle opname van vocht worden nare geurtjes direct voorkomen.

Happy Home Natural Wood

Ben je op zoek naar niet klontvormende kattenbakvulling? De Happy Home Natural Wood kattenbakvulling is de ideale oplossing. De zeer grove korrels worden geperst tot houtkorrels met een hoog vochtabsorptievermogen. Als je kat naar de kattenbak geweest is ervaar je geen stankoverlast, maar een frisse houtgeur. Daarbij is dit product 100% milieuvriendelijk en volledig composteerbaar. Je kan de kattenbakkorrels hierdoor in de GFT container deponeren. Happy Home Natural Wood wordt niet alleen voor katten gebruikt, maar ook als bodembedekking voor konijnen en knaagdieren.

Veelgestelde vragen

Zijn de houtkorrels 100% composteerbaar?

Ja de meeste houtkorrels uit onze selectie zijn 100% composteerbaar. Dit betekent dat je een milieuvriendelijk alternatief voor kattengrit in huis halt. De meeste korrels mag je na gebruik in de GFT container deponeren. Je kan de korrels ook gebruiken om je eigen compost voor de tuin te maken.

Zijn de kattenbak houtkorrels milieuvriendelijk?

De meeste houtkorrels worden milieuvriendelijk geproduceerd. Ze worden gemaakt van restafval van bijvoorbeeld bomen. Het merk geeft vaak zelf aan of hun houtkorrels milieuvriendelijk zijn. Dit maakt houtkorrels een duurzaam alternatief voor kattengrit.

Zorgen houtkorrels voor extra stof in huis?

In tegenstelling tot traditioneel grit zijn houtkorrels stofarm. Als de kat van de kattenbak komt worden er geen pootjes achtergelaten. De houtkorrels zijn ook ideaal voor mensen met een stofallergie.

Bekijk hieronder de volledige top-5 houtkorrels voor de kattenbak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *