5x Beste Kattenbakvulling Klontvormend

Als je op zoek gaat naar nieuwe kattenbakvulling, dan kom je werkelijk van alles tegen. Je kan daardoor soms door de bomen het bos niet meer zien. Eén van de dingen die je direct opvalt is dat er kattenbakvulling zonder klontvorming is, maar ook klontvormend kattenbakvulling. Klontvormend heeft als voordeel dat urine een klont vormt in de kattenbak. Hierdoor kan je met een schepje de urine eruit scheppen en hoef je niet direct de complete kattenbak schoon te maken na een plasje. Ben je hiernaar op zoek? Dan hebben wij de vijf beste kattenbakvullingen klontvormend voor je op een rijtje gezet.

Lijst met 5 beste kattenbakvullingen klontvormend

BioKat Classic Fresh

Absoluut één van de beste kattenbakvullingen van dit moment is BioKat Classic Fresh. Dit is een kattenbakvulling die bestaat uit drie verschillende korrels. Hierdoor zijn er speciale korrels die klonten vormen, maar ook korrels die gewoon voor vulling van de bak zorgen. Daarnaast zijn er nog korrels toegevoegd die urine en vloeistoffen extra absorberen. Het resultaat zijn stevige korrels die de bak vullen en een klomp vormen bij ontlasting of urine. Ze zorgen voor een stevig houvast in tegenstelling tot de meeste kattenbakkorrels. Dankzij het extra houvast is het eenvoudiger om ontlasting of urine op te ruimen. Je kan de bak zo netjes aan kant houden.  

BioKat Diamond Care

BioKat heeft zoals je in onze top 5 ziet meerdere varianten van kattenbakvulling met klontvorming. De absolute topper uit de collectie is de Diamond Care. Dit zijn geen standaard korrels, maar een kattenbakvulling gemaakt uit natuurklei. De klei is voorzien van actiefkoolstof. Dit zorgt ervoor dat de geur direct na aanraking ingebonden wordt. Hierdoor ervaar je minder overlast van de kattenbak. De kattenbakvulling is ook nog eens geparfumeerd. Dit zorgt voor een frisse lucht uit de kattenbak. Daarbij is er in de klei Aloe Vera verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de klein heerlijk zacht aanvoelt als je kat de kattenbak betreedt. Dit nodigt je kat uit om z’n behoefte in de Diamond Care kattenbak te doen.

Golden Grey Kattenbakvulling

Golden Grey kattenbakvulling is de perfecte kattenbak als je op zoek bent naar een klontvormende vulling. Golden Grey vormt namelijk tot 380% meer klonten in tegenstelling tot het meeste kattengrit. Hierdoor kan je eenvoudig de uitwerpselen isoleren van het schone kattengrit. De klonten blijven ook niet plakken aan het grit dat nog wel schoon is. Hierdoor verbruik je een stuk minder kattengrit in tegenstelling tot de standaard klontvormende kattengrit. De klonten die gevormd worden zijn vrij stevig, waardoor ze eenvoudig met een schepje weggehaald kunnen worden. De klontvormende kattenbakvulling wordt gemaakt uit droog natuurklei uit Canada. Kortom een prefecte keuze voor je kat.

Flamingo kattenbakvulling

Ben je op zoek naar klontvormend kattengrit dat ook nog eens extra lang meegaat? Dan is Flamingo de beste keuze. Met dit zuinige kattengrit kan je wel 90 dagen lang doen. De kattenbakvulling heeft een sterk absorptievermogen. Hierdoor wordt urine direct opgenomen en tot een klont ontwikkelt. Dankzij het snelle absorptievermogen blijft het kattengrit fris ruiken. Daarbij is het kattengrit voorzien van een laag babypoeder. Dit voelt zacht aan voor de pootjes van je kat en ruikt lekker fris. Je hebt zo minder snel last van een stinkende kattenbak.

Almo Nature kattenbakvulling

Ben je op zoek naar kattenbakvulling dat volledig biologisch afbreekbaar is en ook nog eens klontvorming? Almo Nature is de perfecte keuze. De vulling is gemaakt uit plantaardige vezels die volledig composteer baar zijn. Je kan de kattenbakvulling na gebruik hierdoor in de groencontainer deponeren. Het is ook mogelijk om er je eigen compost mee te maken voor je tuin. De plantaardige vezels voelen ook nog eens lekker zacht aan. De meeste katten vinden dit erg prettig in gebruik. Doordat de kattenbakvulling goed klontert kan je eenvoudig vuil eruit scheppen. De vulling gaat hierdoor nog langer mee en nare geurtjes verdwijnen extra snel.

Veelgestelde vragen

Waarom kies je voor klontvormende kattenbakvulling?

Klontvormende kattenbakvulling vormt direct een klont als een kat een plasje doet. Hierdoor kan je urine eenvoudig uit de kattenbak scheppen. Je hoeft zo niet direct de complete kattenbak te reinigen. Dit is hygiënisch en bespaart je een hoop werk.

Mag je klontvormende kattenbakvulling in de GFT bak deponeren?

Dit mag als je 100% biologisch afbreekbare kattenbakvulling in de kattenbak doet. Let hier dus goed op bij de aanschaf van klontvormende kattenbakvulling.

Bekijk hieronder de volledige top-5 klontvormende kattenbakvulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *