5x Beste Teugels

Als je gaat rijden zijn teugels onmisbaar, de teugels zorgen ervoor dat jij kunt communiceren met je paard. Dit doe je door lichte druk op uit te oefenen, of ze in een bepaalde positie te houden, dit wordt vertaald naar de mond van jouw paard. Er zijn twee soorten teugels: hulpteugels en gewone teugels. De gewone teugels zijn er in diverse soorten zoals: anti-slip teugels, rubberen tegels, katoenen teugels, leren teugels, rond genaaide teugels en gevlochten teugels. Welke soort teugel bij jou en je paard past is geheel afhankelijk van je voorkeur en paard. In dit artikel vind je alvast een lijst met de vijf beste teugels. Dit zal jouw keuze vergemakkelijken.

Lijst met 5 beste teugels

BR teugels

De teugels van BR zijn een echte musthave tijdens het rijden met jouw paard. De teugels zijn deels voorzien van leer: de hand- en teugelstops zijn gemaakt van leer en de teugels zelf zijn gemaakt van linnen. De teugels hebben ronde gespen.

Harry’s Horse teugels

Harry’s Horse teugels zijn ideaal als je veel grip wilt hebben op je paard. De lederen buiten zijde met elastiek en het anti-sliprubber aan de binnenzijde zijn van goede kwaliteit. Dit zorgt er mede voor dat er een fijne verbinding is met de paardenmond. Ze voorzien je in ruimte en flexibiliteit. Deze teugels zorgen voor een ultiem en elastisch gevoel en helpen jou bij een goede communicatie tussen jou en je paard. De elastische inzetstukken in de teugels leiden tot minder spanning tijdens het rijden. Dankzij de eenvoudige clipsluiting kun je ze eenvoudig verwisselen.

QHP slofteugel

De QHP Slofteugel is voor de ene helft van leer en voor de andere helpt van koord. Het is de ideale slofteugel voor een goede prijs. Deze teugel is inclusief leren singellus. Deze teugel ligt fijn in de hand en zorgt voor een goede communicatie tussen jou en je paard.

Westeind Zadelmakerij teugels

Deze Westeind Zadelmakerij teugels zijn van leer en zijn degelijk en kwalitatief uitmuntend. De rubberen binnenzijde zorgt voor extra grip. De teugel is voorzien van een blinde sluiting. Wil jij een teugel die zorgt voor een goede communicatie tussen jou en je paard? Kijk dan niet verder en schaf deze teugel aan.

Horze teugels

De teugels van Horze zijn, in tegenstelling tot de rest, bruin van kleur. De teugels zijn gemaakt van zacht rubber met nylon versteviging. Bovendien hebben de teugels karabijnhaken aan het uiteinde, die een zilveren kleur hebben. Wanneer je op zoek bent naar een zowel elegante en stevige teugels, is deze een echte aanrader.

Veelgestelde vragen

Waar dienen teugels voor?

Teugels zorgen voor grip op je paard. Ze bevorderen de communicatie tussen jou en je paard. Bovendien kun je zonder teugels moeilijk rijden. Je paard weet niet wat je wilt en hij rijdt zelf de kant op waar het heen wilt. Door teugels te gebruiken geef je aan het paard aan waar je heen wilt en wat het moet doen.

Welke soorten teugels zijn er?

Er zijn twee soorten teugels in omloop: hulpteugels- en gewone teugels. Verder zijn de gewone teugels verkrijgbaar in diverse soorten: anti-slip teugels, rubberen tegels, katoenen teugels, leren teugels, rond genaaide teugels en gevlochten teugels.

Kun je ook paardrijden zonder teugels?

Dit kan wel als je deze aan de manen manoeuvreert, maar het is niet aan te raden, onveilig en niet handig.

Bekijk hieronder de volledige top-5 teugels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *