5 x beste teugels

Als je gaat rijden zijn teugels onmisbaar, de teugels zorgen ervoor dat jij kunt communiceren met je paard. Dit doe je door lichte druk op uit te oefenen, of ze in een bepaalde positie te houden, dit wordt vertaald naar de mond van jouw paard. Er zijn twee soorten teugels: hulpteugels en gewone teugels. De gewone teugels zijn er in diverse soorten zoals: anti-slip teugels, rubberen tegels, katoenen teugels, leren teugels, rond genaaide teugels en gevlochten teugels. Welke soort teugel bij jou en je paard past is geheel afhankelijk van je voorkeur en paard. In dit artikel vind je alvast een lijst met de vijf beste teugels. Dit zal jouw keuze vergemakkelijken.

Lijst met 5 beste teugels

BR Lederen Dressuurteugel m/Antislip

De BR Lederen Dressuurteugel m/Antislip is een lederen teugel voorzien van een antislip binnenzijde. Deze antislip zijde zorgt ervoor dat ze niet snel uit je handen glijden, je hebt zo meer controle over je paard. Deze teugels zijn verder voorzien van teugelstops en gespsluitingen. De teugels zijn van een goede kwaliteit en je kunt ze aanschaffen voor een goede prijs.


Harry’s Horse Lederen Teugels met elastiek en anti-slip


Harry’s Horse Lederen Teugels met elastiek met anti-slip zijn ideaal als je veel grip wilt hebben op je paard. De lederen buiten zijde met elastiek en het anti-slip rubber aan de binnenzijde zijn van goede kwaliteit. Dit zorgt er mede voor dat er een fijne verbinding is met de paardenmond. Ze voorzien je in ruimte en flexibiliteit. Deze teugels zorgen voor een ultiem- en elastisch gevoel en helpen jou bij een goede communicatie tussen jou- en je paard. De elastische inzetstukken in de teugels leiden tot minder spanning tijdens het rijden. Dankzij de eenvoudige clipsluiting kun je ze eenvoudig verwisselen.

QHP Slofteugel Luxe

De QHP Slofteugel Luxe is voor de ene helft van leer en voor de andere helpt van koord. Het is de ideale slofteugel voor een goede prijs. Deze teugel is inclusief leren singellus. Deze teugel ligt fijn in de hand en zorgt voor een goede communicatie tussen jou- en je paard.

Westeind zadelmakerij Teugel

Deze Westeind zadelmakerij Teugel zijn van leer en zijn degelijk en kwalitatief uitmuntend. De rubberen binnenzijde zorgt voor extra grip. De teugel is voorzien van een blinde sluiting. Wil jij een teugel die zorgt voor een goede communicatie tussen jou en je paard? Kijk dan niet verder en schaf deze teugel aan.

QHP Teugel Anti-slip met stops 

De QHP Teugel Anti-slip met stopsĀ  is voorzien van leren stoppers en RVS grepen. Verder beschikt deze teugel over blinde sluitingen. De leren stoppers zorgen voor de juiste grip. Deze teugels zijn zeer geschikt voor de beginnende- en gevorderde rijder.

Veelgestelde vragen:

Waar dienen teugels voor?

Teugels zorgen voor grip op je paard. Ze bevorderen de communicatie tussen jou en je paard. Bovendien kun je zonder teugels moeilijk rijden. Je paard weet niet wat je wilt en hij rijdt zelf de kant op waar het heen wilt. Door teugels te gebruiken geef je aan het paard aan waar je heen wilt en wat het moet doen.

Welke soorten teugels zijn er?

Er zijn twee soorten teugels in omloop: hulpteugels- en gewone teugels. Verder zijn de gewone teugels verkrijgbaar in diverse soorten: anti-slip teugels, rubberen tegels, katoenen teugels, leren teugels, rond genaaide teugels en gevlochten teugels.

Kun je ook paardrijden zonder teugels?

Dit kan wel als je deze aan de manen manoeuvreert, maar het is niet aan te raden, onveilig en niet handig.

Hoe onderhoud je teugels?

Dit is afhankelijk van de soort teugels. Leren teugels dien je regelmatig in te vetten met olie of ledervet. Dit doe je vaak als je het hoofdstel schoonmaakt. Alle andere soorten teugels kun je afdoen met een sopje.

Wat zijn katoenen teugels?

Deze worden vaak bij aanschaf van een volledig hoofdstel meegeleverd. Deze teugels liggen goed in de hand. Er zijn leren stopjes op het katoen genaaid en deze glijden niet uit je handen tijdens het rijden. Het worden ook wel springteugels genoemd. Er zijn diverse soorten katoenen teugels te verkrijgen: gevlochten teugels, gladde teugels, teugels met dichte- of open sluiting, met of zonder stopjes.

Wat zijn hulpteugels?

Hulpteugels zijn teugels die zorgen voor een betere houding- en communicatie tussen jou en je paard. Soms kan het zo zijn dat je wilt dat je paard iets leert of niet doet. Dan kun je een hulpteugel inzetten. De volgende hulpteugels zijn verkrijgbaar: martingaal, bijzetteugel, slofteugel, halsverlenger, Thiedeman, voortuig, goques en halsverlengers.

Meest gelezen

Zijn de volgende blogs

5 Beste kippenvoerbak

Natuurlijk wil je graag je kippen elke dag vers eten geven. Je bent daarom op zoek naar de beste kippenvoerbak. De voerbak moet goed toegankelijk zijn voor je kippen, maar...

5x Beste kippen drinkbak

Het is belangrijk dat je kip elke dag toegang krijgt tot vers en schoon drinkwater. Bij de aanschaf van de drinkbak is het daarom van belang dat er geen ontlasting...

5 Beste luxe Kippenhok

Natuurlijk verdient jouw kip het beste wat er is. Je bent daarom op zoek naar de Beste luxe kippenhokken voor je kip. Eigenlijk zoek je het paleis onder de kippenhokken....

5x Beste kippenren

Wil je liever niet dat je kippen vrij rondlopen door de tuin? Dan kan een kippenren de oplossing zijn. Het is bij een kippenren belangrijk dat je kippen voldoende ruimte...