beste kattenbak

11x Beste Kattenbak

Wanneer je een kat in huis hebt rondlopen, is dat een en al gezelligheid. Ook al zijn ze soms stout of druk, een kat maakt deel uit van het gezin. Toch zit er een nadeel aan het hebben van een huiskat: de stinkende kattenbak. Het is in veel gevallen een sta-in-de-weg en het is geen leuk karwei om ‘m schoon te maken. Gelukkig bestaan er veel kattenbakken die het werk van jou kunnen overnemen of die stiekem toch wel een mooie eyecatcher zijn voor in het interieur. Hieronder zetten wij de elf beste kattenbakken voor je op een rij.

Lijst met 10 beste kattenbakken

Duvo+ kattenbak

Een moderne kattenbak is die van Duvo+. Dit is een modern open toilet voor je kat, zodat ook de bange katers op de kattenbak durven te zitten. Dankzij de verhoogde rand wordt er voorkomen dat je kat de korrels toch nog uit de bak weet te krijgen. In de kattenbak zit een gebruiksvriendelijke zeef. Hierdoor kan je de ontlasting direct verwijderen. Dit is extra hygiënisch en de nare luchtjes worden hierdoor meteen weggenomen. 

De Blaffende Kat kattenbak

Ben jij op zoek naar een kattenbak met een moderne twist? Dan is de kattenbak van De Blaffende Kat perfect voor jou! Deze kattenbak heeft namelijk een strak uiterlijk. Naast het leuke uiterlijk van de kattenbak, heeft de bak nog meer voordelen. Zo heeft de kattenbak aan de voorzijde een matje, waardoor het grind niet mee naar de woonkamer wordt genomen. Bovendien heeft de kattenbak ook een lade die je kunt uitschuiven én je krijgt er ook nog een grindschepje bij. Hierdoor wordt het schoonmaken van de kattenbak een eitje. Wat wil je nog meer?

SinDesign kattenbak

Deze kattenbak van SinDesign is een waar kunstwerk. De makers zelf noemen het de kattenbak voor hippe katten. De kattenbak lijkt een ei wat op zijn zijkant ligt. Dankzij zijn unieke design is deze kattenbak een echte musthave voor alle kattenliefhebbers. Ook bestaat kattenbak bestaat uit twee delen die je uit elkaar kan halen. Dit is natuurlijk weer handig als je de kattenbak wilt reinigen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de kattenbak met speciale tabletten wordt geleverd. De tabletten verbloemen de geur van de kattenbak. Zo kan je de kattenbak een mooi plekje in huis geven zonder dat de bak echt gaat stinken. Uiteraard blijft het wel slim om uitwerpselen direct te verwijderen. 

PeeWee kattenbak

De PeeWee-kattenbak is speciaal gemaakt voor extra grote katten. Denk hierbij aan de Maine Coone of een prachtige Noorse Boskat die comfortabel hun behoefte kunnen doen op deze kattenbak. De kattenbak is tevens voorzien van een zeef. Hierdoor wordt de vuile kattenbakvulling gescheiden van de schone vulling. De kattenbak bestaat uit twee delen die je eenvoudig uit elkaar kan klikken. De kattenbak is uitstekende geschikt om eventueel te vullen met houtkorrels.

Petsafe kattenbak

Ben je op zoek naar een innovatieve kattenbak? Dan kan je kiezen voor de kattenbak van Petsafe. Dit is een zelfreinigende kattenbak die na elk toiletbezoek zichzelf reinigt. De kattenbak is voorzien van een bewegend draaisysteem. Elke dertig minuten wordt de kattenbak automatisch gereinigd. Eventuele uitwerpselen worden direct in een afgesloten compartiment gedeponeerd. Doordat dit compartiment volledig afgesloten is ervaar je geen vieze geur meer. De geur wordt ook nog eens weggewerkt met een koolfilter. Dankzij een altijd schone kattenbak zal je kat ook minder de behoefte hebben om z’n behoefte buiten de bak te doen. Het enige dat je zelf nog hoeft te doen is de afgesloten bak buiten in de prullenbak te deponeren. Daarna is je bak weer schoon voor gebruik. Ideaal!

Trixie kattenbak

De Trixie-kattenbak met zeef is een moderne open kattenbak om in huis te plaatsen. Eigenlijk bestaat deze kattenbak uit twee bakken met een zeef erin verwerkt. Dankzij de zeef kan je vrij eenvoudig de kattenbak verschonen. Je klikt de kattenbak uit elkaar om de ontlasting die door de zeef is opgevangen eruit te halen. Vervolgens leeg je de kattenbak in de vuilniscontainer en je kattenbak is weer klaar voor gebruik. De kattenbak werkt ook nog eens met een easy-click sluiting. 

Curver kattenbak

De hippe kattenbak van Curver is gemaakt van oersterk rattan-materiaal en bestaat uit hoogwaardig gevlochten kunststof. De kattenbak ziet er hierdoor modern uit en is ook geen doorn in het oog in jouw woonkamer. De kattenbak is voorzien van een speciaal plateau waarop je kat moet lopen als hij de kattenbak in- en uitloopt. Dit voorkomt dat het grit door de hele woonkamer ligt als de kat naar het toilet geweest is. In de bovenkant zit een handig opbergvakje voor het kattenbakschepje. Al met al is deze kattenbak van alle gemakken voorzien.

Omega Paw kattenbak

Ga nu nog zuiniger met kattengrit om dankzij de zelfreinigende kattenbak van Omega Paw. Dankzij een zelfreinigende kattenbak is het nu nog eenvoudiger om de bak te verschonen. Het enige wat je hoeft te doen is de kattenbak op de rechterkant rollen. De uitwerpselen vormen met klontvormend kattengrit een klont. Dit wordt dankzij een speciaal zeefsysteem gescheiden van de kattenbak en komen in een opvangbak terecht. Je kan de opvanglade eruit halen en in de vuilnisbak leegmaken. Het is zo supermakkelijk en snel om even de kattenbak schoon te maken. Daarnaast is het voor jezelf een stuk hygiënischer.

Imac kattenbak

De Imac-kattenbak is een designkattenbak die ook voor het baasje van alle gemakken voorzien is. De kattenbak wordt bijvoorbeeld geleverd met een uitschuifbare lade, waardoor je hygiënisch de behoefte van je kat kan verwijderen. De kattenbak komt ook met een speciaal ventilatierooster en geurenfilter. Je voorkomt zo dat de kattenbak gaat stinken als deze niet direct wordt schoongemaakt: ideaal als je een dagje van huis bent. Daarnaast is de kattenbak ook nog voorzien van een handvat en schepje. Met het schepje kan je eenvoudig de behoefte van je kat uit de kattenbak scheppen.

Catit kattenbak

Wil je heel eenvoudig een kattenbak verschonen? Dan is de kattenbak van Catit de ideale oplossing. Je hoeft hiermee nooit meer poep te scheppen. Het enige wat je hoeft te doen is de ontgrendelingshendel gebruiken. Door de grendel naar voren te schuiven valt de vulling door een speciale zeef. De zeef haalt de klonten eruit en scheid deze van de schone kattenbakvulling. In een speciale afgesloten bak komen de uitwerpselen terecht. De Catit is dus geen duur elektrisch systeem. 

Moderna kattenbak

De Moderna-kattenbak is gemaakt om middel tot grote katten een comfortabele plek te geven om hun behoefte te doen. Als extra pluspunt heeft de kattenbak een klapdeurtje. Hierdoor kan de kat ongestoord zijn behoefte doen. Aan de bovenzijde van de kattenbak zit een schepje bevestigd. Je kan hiermee de behoefte van je kat eruit scheppen. De kattenbak is aan de bovenzijde ook voorzien van een koolstoffilter. De filter haalt de vieze luchtjes uit de kattenbak, wat betekent dat je ook de kattenbak binnenshuis kan plaatsen.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een kattenbak zijn?

Katten vinden het prettig als er een volle laag kattengrit op de bodem ligt, van ongeveer drie centimeter dik. Bovendien moet de kattenbak groot genoeg zijn voor jouw spinnende vriend. De geschikte grootte van de kattenbak is 1,5 keer de lengte van jouw kat, als je rekent van de neus tot de staart.

Is één kattenbak voldoende voor twee katten?

Katten willen vaak niet op dezelfde plek poepen en plassen. Daarom wordt het sowieso aangeraden om een extra kattenbak te nemen. Als je dus twee katten in huis hebt rondlopen, zijn drie kattenbakken ideaal.

Mijn kat wil plotseling niet meer in de kattenbak. Wat kan ik doen?

Als er iets vervelends is gebeurd in of rondom de kattenbak, wil de kat in sommige gevallen geen gebruik meer maken van de kattenbak. De kat kan bijvoorbeeld geschrokken zijn van iets in de kattenbak, de kat is aangevallen in de kattenbak of de kat had pijn. Je kunt er dan voor kiezen om de kattenbak te verplaatsen naar een andere plek in huis. Als dit niet helpt, kan een nieuwe kattenbak helpen. De kat heeft met die kattenbak geen negatieve ervaringen.

Bekijk hieronder de top-11 beste kattenbakken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *